Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musim se rozvadět - jak se uživit?

Od: erika75* odpovědí: 13 změna:

neberu ani korunu od socialky ted marodim mam 4 děti a nevim jak se uživit

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud budete bydlet v jednom bytě, ať jste svoji nebo rozvedení, budou se příjmy stejně sčítat. Aby vám sociálka mohla dát nějakou dávku, musíte bydlet s dětmi vy sama. *sok* Takže buď se rovedete a odstěhujete se s dětma nebo se pokusíte spolu žít tak, abyste to přežili. *modla*Je to smutné, ale jiné řešení není. *plac*

marenka*
hodnocení

0x

A co Váš manžel? Pokud ten "nefunguje", rozveďte se. Ve Vaší situaci Vám bude soudem prominut soudní poplatek za žádost o rozvod. Poté by se mělo vše vyřešit, budete brát sociální příspěvky, od manžela alimenty a dokonce i výživné na Vás.

erika75*
hodnocení

to jo ale ja to nechci kvuli dětem nevim si rady

marenka*

Co proboha nechcete kvůli dětem? Připravit je o tátu? Podle Vaší otázky jsem pochopila, že nemáte ani na jogurt či jahody pro děti, to nemluvím o oblečení, hračkách, knihách apod. Rozepište víc Vaší situaci, jinak je radit těžké.

erika75*
hodnocení

nechci řešit moje věci přes děti otec se knim chova docela fajn ale my nevichazime spolu na holky mi plati 3000 vic taky nemuže

marenka*

Já jsem z toho jelen. Když vám platí na holky 3 000,- tak už spolu nežijete ne? A přeci rozvodem se nezmění vztah otce k holkám, nebo by alespoň neměl.

erika75*
hodnocení

to asi ne ale socialka my počita jeho vydělek protože snim bydlim a ani jeden nemame penize na jiny byt když se rozvedu tak my ho stejnak budou počitat do přijmu nebo ne

marenka*

Pokud se rozvedete a budete bydlet dál spolu tak děti nic nepoznají. Vlastník bytu, Vy nebo manžel, napíšete tomu druhému nájemní smlouvu, dejme tomu na 2 000,- korun měsíčně, a tyto peníze Vám budou přičteny do příjmu při žádosti o dávky. Každá situace má řešení.

Tady jde především o děti, aby se měli dobře. Já si vzpoměla teď na jeden díl z výměny manželek. Paní měla kupu dětí, manžel byl doma bez práce. Byla tam scéna, kdy děti dostali jogurt, jeden všichni dohromady a skoro brečeli štěstím, co to mají za luxusní dobrotu. Můj táta u toho brečel! Na základní otázku, proč manžel nepracuje, aby uživil rodinu padla odpověď od paní, že by musel dojíždět a nemohl by být doma s dětmi, které jsou s ním rády. Vidíte ten paradox? To přeci nejde. *plac*

erika75*
hodnocení

to je strašne manžel děla take od nevidim do nevidim a dětem da ale to neni všecko ja chci byt samostatna a ne se ho prosit ja brala tedka 4600kč nemocenskou manžel my dal 3000kč na holky a 3000kč na byt byt platime 9000kč a opovynostech ve škole ani nemluvim to asi znate myslite že by my měla socialka doplatit a jak to mam teda řešit dal prosim poratte mam 18 leteho syna na ktereho beru vyživne 900kč s prvniho manželstvi chodi ještě do školy stymto manželem mam 14 8 3 holčinu a neberu ani rodine přidavky v dubnu jsem žadala sosialku o prvni čtvrleti manžel doložil přijem cca56000 a ja cca40000 za tři měsice a pry nemame narok na nic co mam dělat stydim se když se znovu rozvedu ale 2 roky už jen spolu bydlime

erika75*
hodnocení

prosim odpověs mi*plac*

marenka*

To je těžké, přemýšlím hodně, nevykašlala jsem se na tebe. *pusa* Manžel Ti dal dohromady 6 000,- a je holý fakt, že pokud se s ním rozvedeš, tak tolik peněz asi neuvidíš. Možná ano, alimenty jsou snad 1500 v průměru na jedno dítě, ale přihlíží se i k jeho příjmům. Když chceš být samostatná, co se poohlédnout po nějaké práci? Holčině jsou 3 roky, může už od září do školky. Co si najít levnější byt?

malvinka*

Já bych zkusila i zvednout výživné na syna z prvního manželství 18 let a výživné 900 těžko pokryje jeho potřeby.

abdul*

Z 18 000,-Kč co má manžel měsíčně mu na tři děti vyměřej s přehledem 4500,-Kč + další na výživu manželky a paní je na těch 6000,-Kč určitě.Pokud zůstanou spolu bydlet, je možnost dostat další peníze na nájem.Jinak manžela vykopat a začít nový život ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]