Nejste přihlášen/a.
neberu ani korunu od socialky ted marodim mam 4 děti a nevim jak se uživit
Pokud budete bydlet v jednom bytě, ať jste svoji nebo rozvedení, budou se příjmy stejně sčítat. Aby vám sociálka mohla dát nějakou dávku, musíte bydlet s dětmi vy sama. Takže buď se rovedete a odstěhujete se s dětma nebo se pokusíte spolu žít tak, abyste to přežili.
Je to smutné, ale jiné řešení není.
A co Váš manžel? Pokud ten "nefunguje", rozveďte se. Ve Vaší situaci Vám bude soudem prominut soudní poplatek za žádost o rozvod. Poté by se mělo vše vyřešit, budete brát sociální příspěvky, od manžela alimenty a dokonce i výživné na Vás.
Co proboha nechcete kvůli dětem? Připravit je o tátu? Podle Vaší otázky jsem pochopila, že nemáte ani na jogurt či jahody pro děti, to nemluvím o oblečení, hračkách, knihách apod. Rozepište víc Vaší situaci, jinak je radit těžké.
nechci řešit moje věci přes děti otec se knim chova docela fajn ale my nevichazime spolu na holky mi plati 3000 vic taky nemuže
Já jsem z toho jelen. Když vám platí na holky 3 000,- tak už spolu nežijete ne? A přeci rozvodem se nezmění vztah otce k holkám, nebo by alespoň neměl.
to asi ne ale socialka my počita jeho vydělek protože snim bydlim a ani jeden nemame penize na jiny byt když se rozvedu tak my ho stejnak budou počitat do přijmu nebo ne
Pokud se rozvedete a budete bydlet dál spolu tak děti nic nepoznají. Vlastník bytu, Vy nebo manžel, napíšete tomu druhému nájemní smlouvu, dejme tomu na 2 000,- korun měsíčně, a tyto peníze Vám budou přičteny do příjmu při žádosti o dávky. Každá situace má řešení.
Tady jde především o děti, aby se měli dobře. Já si vzpoměla teď na jeden díl z výměny manželek. Paní měla kupu dětí, manžel byl doma bez práce. Byla tam scéna, kdy děti dostali jogurt, jeden všichni dohromady a skoro brečeli štěstím, co to mají za luxusní dobrotu. Můj táta u toho brečel! Na základní otázku, proč manžel nepracuje, aby uživil rodinu padla odpověď od paní, že by musel dojíždět a nemohl by být doma s dětmi, které jsou s ním rády. Vidíte ten paradox? To přeci nejde.
to je strašne manžel děla take od nevidim do nevidim a dětem da ale to neni všecko ja chci byt samostatna a ne se ho prosit ja brala tedka 4600kč nemocenskou manžel my dal 3000kč na holky a 3000kč na byt byt platime 9000kč a opovynostech ve škole ani nemluvim to asi znate myslite že by my měla socialka doplatit a jak to mam teda řešit dal prosim poratte mam 18 leteho syna na ktereho beru vyživne 900kč s prvniho manželstvi chodi ještě do školy stymto manželem mam 14 8 3 holčinu a neberu ani rodine přidavky v dubnu jsem žadala sosialku o prvni čtvrleti manžel doložil přijem cca56000 a ja cca40000 za tři měsice a pry nemame narok na nic co mam dělat stydim se když se znovu rozvedu ale 2 roky už jen spolu bydlime
To je těžké, přemýšlím hodně, nevykašlala jsem se na tebe. Manžel Ti dal dohromady 6 000,- a je holý fakt, že pokud se s ním rozvedeš, tak tolik peněz asi neuvidíš. Možná ano, alimenty jsou snad 1500 v průměru na jedno dítě, ale přihlíží se i k jeho příjmům. Když chceš být samostatná, co se poohlédnout po nějaké práci? Holčině jsou 3 roky, může už od září do školky. Co si najít levnější byt?
Já bych zkusila i zvednout výživné na syna z prvního manželství 18 let a výživné 900 těžko pokryje jeho potřeby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.