Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování - jsou na hranicích policajti?

Od: patrickamas odpovědí: 4 změna:
Je zde někdo kdo přechází přes hranice Česko/Slovensko? Všude se uvádí že potřebujete mít test ale máme známého z Anglie který se na Slovensko a zpět do Anglie dostal bez testů s celou svojí rodinou. Přecházel i přes Českou republiku a testy vůbec neměl. Chtěla jsem se proto zeptat, zda je mezi vámi někdo kdo na Slovensko cestuje pracovně nebo za rodinou a řekl by mi jestli tam celou noc a celý den stojí policajti kteří kontrolují ty testy? Nebo to slouží pouze k tomu aby vláda vydělávala a ty testy jsme měli udělaný i když je na hranicích od nás někdo vyžadovat nebude? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Jezdím denně CZ SK.Kontroly na hranicích jsou námatkové.Dnes tam po týdnu byla kontrola,ale seděli v autě a nikoho nestavěli.Na cestu na SK je třeba mít nějaký dúvod,naPř potvrzení o zaměstnání,živn. list, nebo od dr., že se tam staráte o osbu blízkou + negativní covid test, slovenský antigenní platí 14 dní..Kontrolovat múžou i kousek za hranicemi,pokuty jsou vysoké,1650 eur.Kontrolujou i ve vnitrozemí.

hodnocení

0x
To vám fakt stojí za to? Zastavit vás můžou kdekoliv. S českou značkou budete snadný cíl. Pominu nějakou hrozící pokutu, ale takto se toho svinstva nezbavíme nikdy.

hodnocení

0x

Kontroly jsou obvykle namátkové. Ovšem na zatížených tazích stojí kontroly na hranicích a kontrolují všechna vozidla. Naopak na nezatížených komunikacích kontroly nejsou. U nás (Cheb) není velký problém zajet do Saska přes Vojtanov nebo do Bavorska přes Waldsassen. Ovšem nezneužívám toho (jsem taxíkář) a i když bych ani tak přes hranice jezdit neměl, občas zákazníka přes hranice vezmu. Německy se v pohodě domluvím a hlavně bavorská policie je celkem rozumná. Když jim řeknu, že z auta ani nevylezu, tudíž nepředstavuji pro Němce žádné riziko a rovnou se vrátím zpět do ČR, jsou obvykle ochotni to akceptovat. Ovšem na blbce můžu narazit kdykoli a kdekoli.

@libor007: Myslíš, že hranice virus zastaví a že jeho šíření v Česku podléhá jiným pravidlům, než v cizině?

doplněno 22.12.20 19:31:

@mate59: Uvádím příklad a mám zato, že na hranicích CZ - SK je to velmi podobné. A svůj názor nikomu nenutím.

mate59

Tazatele zajímá CZ-SK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]