Nejste přihlášen/a.
Zdravím poradnu,
pokusil jsem se dnes vyzvednout balík, kterému končí úložní lhůta, bez dokladů... jež mi byly včera odcizeny.
Chci jít zažádat si o nový občanský průkaz a obdržet aspoň náhradní doklad, ale dnes už to nestíhám, možná ani zítra ne.
Situaci jsem sdělil slečně za přepážkou, doložil jsem kartu z práce s mým jménem, datem, fotkou vším, platební karty.
Nestačilo to.. vydají mi balík když tam natvrdo zajdu s rodným listem?
Díky
A co požádat o opakované doručení? V místě bydliště obyčejný balík vydají i sousedovi. Pozor na typ služby!
Je to dobrý nápad, ale většinou chtějí kod pro vyzvednutí. Nevím jestli když příjemce nemá uvedený mobil jestli je to nějaká vyjímka, ale pak by asi chtěli OP... u nás kod nechtěli jen o vánočním šrumci, teď už zase chtěji. Ale nápad je to asi nejlepší - ukecat doručovatele není nemožné. Mají pochopení.
Bohužel, to mě napadlo jako první, ale... při ověření mailem/číslem(kod nemám)
Zadaný ověřovací údaj není u zásilky evidován. Zadejte správný nebo zvolte prosím jiný ověřovací údaj.
Přitom když jsem se koukl do objednávky, bylo uvedeno jak mé číslo, tak email.
Zbytečný úřad, nějak beru to že mi už víc jak rok nic nedoručili do rukou, jen prosvištěli a nechali lístek, ale.. nevím, nervovat se asi nemá smysl o vánocích.
Na rodném listu nemáte fotku. Potřebujete pas, řidičák nebo kód pro vyzvednutí. Možná byste mohl zkusit nechat prodloužit lhůtu uložení, to většinou jde.
Na kartě z práce mám fotku, tak to jsem nahranej... jako musel bych hnát na úřad pro náhradní doklad,
fakt jsme nečekal že je to takový problém, když doložím pomalu svoje DNA nebo moč.
Někdy mi balík dají rovnou jen za dodejku, nechtějí kod ani doklad a zrovna když to fakt hoří a já doklady nemám ani doma, tak to nejde.
Díky za tip s lhůtou, pokusím se o to.
Náhradní doklad za OP nepomůže. Byl jsem toho svědkem přímo na poště. Není tam fotka! Karta z práce není věrohodný/úřední doklad.
Tak to jsem absolutně nahraný, nový doklad mi pošlou kdy, za 2 měsíce?
To mi nebere hlava že je to nedořešené pro tyhle situace.
Vždyť tohle je mezera jak hrom, někdo bude bez dokladů, bude na ně čekat delší dobu a je nahranej, pošlou mu balík zpět někam do USA, protože neměl na náhradním dokladu fotku, co to je za blbost.
Tak si od odesílatele balíku zkuste nechat zjistit kod pro vyzvednutí. Ten běžně chodí jako SMS příjemci a může to na něj vyzvednout úplně kdokoli bez dokladu!
Pokouším se o to, linka byla vytížená, tak jsem zkoušel psát email, ale na ty reagují tak týden.
Zkusit volat opakovaně.
Co se týče kodu, při objednávání v rámci ČR by ho odesílatel měl, ale neudělal bych takovou šílenost jako využít ČP jako dopravce, jedině Zásilkovna nebo PPL,DPD,GLS atp..
Zásilka je za zahraničí, ebay a těm SMS určitě nikdo nepošle, tak možná celnice by ho měla.
Uvidím jak se dovolám, snad to půjde vyřešit, ale tohle je šílená mezera na straně České Pošty, udivuje mě že pro tyhle případy nemají řešení.
Možná doručení do rukou, ale to už nějaký ten pátek nevedou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.