Nejste přihlášen/a.
Jezte hodně ovoce a zeleniny, dostatečně pijte a odpočívejte. Hlavně se nestresujte, zase bude líp.
Hlavně si na opary nesahejte, skočte si do lékárny, poradí co bude na ně nejlepší.
Jednou v životě jsem měla opar, udělal se mi u konečníku. Věřte, že to byste určitě nechtěla, nemohla jsem nic...
Pomohl mi laser u kožařky.
Ahoj Julie. S oparem (herpes) mám mnoho zkušeností. To co vidím na tvojí fotce jsem teda ještě nevidel. Nejsem lékař a neznám všechno. Co já jsem měl opar, tak to vždycky bylo na začátku místo s malými puchýřky a postupně se rozšiřoval. Ale že by těch pupenů bylo tolik a tak daleko od sebe se mi nezdá.
Určitě se poraď s tvým lékařem nejprve po telefonu. Popiš svoje problémy a zkus se dohodnout jestli máš přijít na návštěvu k lékaři nebo raději přijede lékař k tobě.
Opar je infekční virové onemocnění, takže pozor i na ostatní.
Dále požádej někoho z blízkého okolí aby ti zašel nakoupit. Nech si koupit a přinést nějaký zabalený oběd. Určitě se najde někdo, kdo bude ochotný ti pomoct, ale musíš začít hledat a ptát se a někoho o tu pomoc požádat.
Pokud budeš nosit roušku, tak si jich kup větší počet a po každém kontaktu roušky s oparem ji buď nech na puse dokud je to možné nebo nasaď novou. A taky dej pozor na přenesení si oparu do očí.
Užívej vitamín B-komplex.
Já na opar používám mast s názvem Herpclair. Je volně prodejná v lékárně, ale je z dovozu a envím jak jsou na tom zrovna se zásobováním. Názory na tuto mast jsou různé ale pro mne je užitečná a pomáhá.
Léčení oparu je dlouhodobá záležitost a počítej minimální dobu léčení 14 dnů.
Tak predevsim se muzete podekovat u evropskych politiku, kteri misto aby okamzite uzavreli hranice - a tim myslim zakaz pristani letadel z Ciny - tak zklamali 500 milionu Evropanu na plne care!
Vam pomuze jen nekdo, kdo lidem pomahat muze a umi. Ten by Vam nakoupil a uvaril.
A herpes nema s Covidem nic spolecneho, to je jen stresem.
Tak politici zklamali ,ale český národ ještě víc , že to tu v únoru-březnu dotáhli lyžníci z ALP vi každý i když tam byl zákaz cestovat ,že to tu v létě dotáhli sobci co se museli ukazovat u moře ví také každý ,tak nezhazujte veškerou vinu na politiky ,český národ je národ sobců , roušku pod nosem nebo vůbec , vždyt je svoboda budou hlásat ,pak se nedivme že tu rost PES
A co teď jede hospod po suterénech!
Covid s tím má společného asi tolik, že Vás oslabil. K tomu ty stresy a virus, který ve vás léta spal, tak propukne. Snažte se o zdravou stravu. Zelenina, ryby, mandle, klíčky, cereálie, oliv.olej. Omezit cukr a umělé potraviny. Přeci jen imunita sídlí ve střevě a teď si ji sladkostma poněkud narušujeme. Vadí i plísňové sýry, z mléčného ideálně kefír. Prospívá kyselé zelí a hodně česneku! V tabletách B komplex Forte /ne déle, jak měsíc!, Zn a když není dost zeleniny a ovoce, tak i C vitamín. Při stresu určitě Mg / hořčík/. Dobrá je řepná melasa ze zdravé výživy, ta je plná dobře vstřebalelných minerálů.. Opary potírat propolisem v lihu.. Já bych se praštila přes kapsu a koupila si kapky Vironal od Energy a Dračí krev. První vnitřně, druhé lze použít i na potírání. Dodržet návod! a víc pít čisté vody, aby se snáze to špatné vyplavilo. Jestli je to moc drahé, tak Lichořeřišnici v kapkách, která je hlavní složkou Vironalu.
Na ten krk Priessnitzův zábal. Studenou vyždímanou utěrku, na ni namotat suchý ručník nebo teplou šálu a po půlhodině sundat. Opakovat několikrát denně. DRŽÍM PALCE!
Nemáte někoho, kdo by Vám to koupil? Dodal vhodné jídlo? Zeleninu namixoval? Aspoň banán si dejte, bramb. n oves. kaši...
Jestli vázne kontakt na svého lékaře, existuje bezplatná lékařská poradenská linka 800888155.
A ozvěte se tady, jak to zvládáte. Myslím na Vás. Zase bude líp!
Tak té doktorce pošlete tohle foto. Recept / kód/ Vám pošle do mobilu a s tím si ho vyzvednete v lékárně. A kupte si třeba i propolis v lihu na potírání i kloktání.
Ano, fotka je pro lékařku lepší. Nemusíte nic popisovat, ona sama uvidí, jak se opar "rozlezl". Ještě rada k roušce, kterou nosíte: Do jednorázové si vložte kousek jemné látky (rozstříhaný látkový kapesník), aby se opar nedráždil o roušku, mějte ji jen krátce a bezpečně likvidujte, látkové vyvařujte delší dobu. A po manipulaci s nimi si dobře umývejte ruce, rouška je infekční.
Ahoj, s herpesem jsem pred lety skoncil v nemocnici. Jsem exematik a rozneslo se mi to vsude po obliceji. Doktori meli strach o oci, vypadal jsem desive, mel jsem vysoke horecky. Lecba v nemocnici byla antivirotikum + ATB nitrozilne. Hloupe bylo, ze nez jsem se do nemocnice dostal, tak obovad opakovane nepoznal co mi je. Bylo mi zle, vysoke horecky a jakousi vyrazku vsude na obliceji. Poznali to az na infekcnim.
Pak se mi to v mnohem mirnejsi podobe po letech vratilo (nevyspani, slunicko, unava) ale uz jsem tusil a okamzite sel na kozni. Tam jsem dostal antivirutikum - herpesin v tabletach a doma si oblicej umyval hypermanganem.
Ten herpesin v tabletach funguje, zkus zavolat sve dr. zda by ti jej nenapsala, je na predpis.
Soucitim s vami.
ahoj, neosin z polska máš za týden doma přes : nakupy-polsko.cz/... . naprosto bezproblémový nákup neosine forte (3x1 tabletu denně) objednávej třeba v polské dr.max lékárně, ale je běžne v jakékoliv jiné (v polsku) 30 tablet cca 280 kč i s cestou - dobrá cena. příbalový leták v češtině stáhneš z netu, třeba tady : pribaloveinfo.cz/... preparát má jiný název, léčivá látka je stejná. přeju, ať se brzo ze všeho dostaneš
Odkud jste? Mám výbornou mastičku z Tuniska. Dokud jsem o ni nevěděla, tak pro mne byl lék č. 1 na opary pálivá zubní pasta. Potřit místa a po zaschnutí nechat několik hodin. Když ta pasta popraskala, tak jsem umyla a opět nová vrstva. Ze začátku to pálí jak potvora, ale fakt to pomáhá. A to jsem měla opary i přes celej nos . Je vás hrozně líto
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.