Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oslabená imunita po Covid, herpes

Od: julie* odpovědí: 18 změna:
Zdravim vsechny.
Je tomu cca měsíc a pul, co jsem dostala Covid. Můj průběh nebyl mírný, naopak mi bylo velice mizerně. Nakazila jsem se od přítele, se kterým jsem spala v ložnici, asi týden, než jsme to zjistili, jeho průběh byl mírný. Nakazila jsem kolegyni v práci, její průběh rovněž velmi mírný. Jsem dlouhodobě ve stresu díky rozchodu po dlouhých letech, stěhování, nové práci. Spěchala jsem z nemocenské s Covidem hned do té práce, protože me zastihl ve zkušební době. Poslali mě poté na školení do Ostravy, kde jsem opět trošku postresovala a dopadlo to tak, že nyní ležím s ohromným oparem na puse a hnisavou angínou. Mám pocit, že umírám. V novém bytě, bez partnera, pred svátky, olezená, bolavá, s nejistou vyhlídkou práce... Od Covidu necítím, čich se dosud nevrátil, zhubla jsem sest kilo. Takže patrně i imunita totálně v hajzlu. Vůbec netuším,na co se mám zaměřit první. Potřebovala bych pořádně pojíst, ale neuvarim si, když necítím, navíc nyní nemám silu jit do tech narvanych obchodů, chuť a inspirace není... Jakmile otevřu pusu, praskají mi puchýře a teče z nich mok, skrz angínu nelze polknout. Dále netuším, jak se herpes ošetřuje.
Můžete mi říct, jak se nezbláznit? Je mi mizerně jako v mém životě ještě nikdy.

Oslabená imunita po Covid, herpes

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Na herpes Vám lékař může předepsat Isoprinosine.
Shodou okolností je tento lék dobrý i pro zvýšení imunity.
A při začáteční fázi onemocnění Covidem pomáhá i při jeho léčbě. Ale to už se Vás netýká.

hodnocení

3x

Jezte hodně ovoce a zeleniny, dostatečně pijte a odpočívejte. Hlavně se nestresujte, zase bude líp.

Hlavně si na opary nesahejte, skočte si do lékárny, poradí co bude na ně nejlepší.

Jednou v životě jsem měla opar, udělal se mi u konečníku. Věřte, že to byste určitě nechtěla, nemohla jsem nic...

Pomohl mi laser u kožařky.

hodnocení

3x

Ahoj Julie. S oparem (herpes) mám mnoho zkušeností. To co vidím na tvojí fotce jsem teda ještě nevidel. Nejsem lékař a neznám všechno. Co já jsem měl opar, tak to vždycky bylo na začátku místo s malými puchýřky a postupně se rozšiřoval. Ale že by těch pupenů bylo tolik a tak daleko od sebe se mi nezdá.

Určitě se poraď s tvým lékařem nejprve po telefonu. Popiš svoje problémy a zkus se dohodnout jestli máš přijít na návštěvu k lékaři nebo raději přijede lékař k tobě.

Opar je infekční virové onemocnění, takže pozor i na ostatní.

Dále požádej někoho z blízkého okolí aby ti zašel nakoupit. Nech si koupit a přinést nějaký zabalený oběd. Určitě se najde někdo, kdo bude ochotný ti pomoct, ale musíš začít hledat a ptát se a někoho o tu pomoc požádat.

Pokud budeš nosit roušku, tak si jich kup větší počet a po každém kontaktu roušky s oparem ji buď nech na puse dokud je to možné nebo nasaď novou. A taky dej pozor na přenesení si oparu do očí.

doplněno 22.12.20 13:06:

Užívej vitamín B-komplex.

Já na opar používám mast s názvem Herpclair. Je volně prodejná v lékárně, ale je z dovozu a envím jak jsou na tom zrovna se zásobováním. Názory na tuto mast jsou různé ale pro mne je užitečná a pomáhá.

Léčení oparu je dlouhodobá záležitost a počítej minimální dobu léčení 14 dnů.

snk03
hodnocení

3x

Tak predevsim se muzete podekovat u evropskych politiku, kteri misto aby okamzite uzavreli hranice - a tim myslim zakaz pristani letadel z Ciny - tak zklamali 500 milionu Evropanu na plne care!

Vam pomuze jen nekdo, kdo lidem pomahat muze a umi. Ten by Vam nakoupil a uvaril.

A herpes nema s Covidem nic spolecneho, to je jen stresem.

jack07

Tak politici zklamali ,ale český národ ještě víc , že to tu v únoru-březnu dotáhli lyžníci z ALP vi každý i když tam byl zákaz cestovat ,že to tu v létě dotáhli sobci co se museli ukazovat u moře ví také každý ,tak nezhazujte veškerou vinu na politiky ,český národ je národ sobců , roušku pod nosem nebo vůbec , vždyt je svoboda budou hlásat ,pak se nedivme že tu rost PES

liska5

A co teď jede hospod po suterénech!

Covid s tím má společného asi tolik, že Vás oslabil. K tomu ty stresy a virus, který ve vás léta spal, tak propukne. Snažte se o zdravou stravu. Zelenina, ryby, mandle, klíčky, cereálie, oliv.olej. Omezit cukr a umělé potraviny. Přeci jen imunita sídlí ve střevě a teď si ji sladkostma poněkud narušujeme. Vadí i plísňové sýry, z mléčného ideálně kefír. Prospívá kyselé zelí a hodně česneku! V tabletách B komplex Forte /ne déle, jak měsíc!, Zn a když není dost zeleniny a ovoce, tak i C vitamín. Při stresu určitě Mg / hořčík/. Dobrá je řepná melasa ze zdravé výživy, ta je plná dobře vstřebalelných minerálů.. Opary potírat propolisem v lihu.. Já bych se praštila přes kapsu a koupila si kapky Vironal od Energy a Dračí krev. První vnitřně, druhé lze použít i na potírání. Dodržet návod! a víc pít čisté vody, aby se snáze to špatné vyplavilo. Jestli je to moc drahé, tak Lichořeřišnici v kapkách, která je hlavní složkou Vironalu.

Na ten krk Priessnitzův zábal. Studenou vyždímanou utěrku, na ni namotat suchý ručník nebo teplou šálu a po půlhodině sundat. Opakovat několikrát denně. DRŽÍM PALCE!

liska5

Nemáte někoho, kdo by Vám to koupil? Dodal vhodné jídlo? Zeleninu namixoval? Aspoň banán si dejte, bramb. n oves. kaši...

Jestli vázne kontakt na svého lékaře, existuje bezplatná lékařská poradenská linka 800888155.

A ozvěte se tady, jak to zvládáte. Myslím na Vás. Zase bude líp!

julie*
hodnocení

Děkuji Vám za slova podpory, moc si toho vážím. Blízké nějaké mám, ale teď před Vánoci je mi blbé je zatěžovat. Nicméně už jsem oslovila jednu blízkou, která mi prý nakoupí. Užrala bych se hovězího vývaru, toho vařeného masa, jenže teď někde u nás shánět maso... To nemohu udělat ani nepříteli. Opravdu Vám děkuji ta rady i za sdílení mého nepříjemna! Musím se dát do pořádku, to jídlo je stěžejní. Bohužel ten zmizely čich mě hodně zlobí, člověk mele v puse neurčitou hmotu, no první tři týdny mi to nevadilo, nyní je to k zbláznění. Jedno s druhým.

hodnocení

3x
Doktoři dělají drahoty s antivirotiky aby to s nimi nedopadlo jako s antibiotiky. Ve tvém případě je ale na místě aby ti antivirotika obvoďák napsal. Když mu do telefonu popíšeš všechno jako tady, pošle ti recept na mobil. Pokud bys to měla blízko do Polska, tak tam je Neosine volně prodejný zatímco u nás je isoprinosine na recept a ještě jen pro známé. Neosine je to samé pouze s jiným obchodním názvem
julie*
hodnocení

Děkuji, vůbec jsem netušila, že na Herpes existují léky. Lékařku mám teď kvůli stěhování daleko. Na pohotovosti by mě asi ukopali jak hadráka, že?
Oni stejně většinou chtějí abys se na vyšetření hlásila přes mobil předem. Takže jestli si tě tvůj lékař pamatuje, třeba mu bude stačit zavolat. Recept ti beztak pošle esemeskou a jak vypadá herpes ví i bez toho aby tě viděl.
julie*
hodnocení

Jenže ona mě viděla včera ráno, nebylo to tak hrozný, ale už to tam všecko pomalu rašilo a bylo vidět, že to nebude jen koutek. Jestli mi to nepředepsala kvůli tomu, že mi dala Penicilin na tu angínu...
liska5

Tak té doktorce pošlete tohle foto. Recept / kód/ Vám pošle do mobilu a s tím si ho vyzvednete v lékárně. A kupte si třeba i propolis v lihu na potírání i kloktání.

Ano, fotka je pro lékařku lepší. Nemusíte nic popisovat, ona sama uvidí, jak se opar "rozlezl". Ještě rada k roušce, kterou nosíte: Do jednorázové si vložte kousek jemné látky (rozstříhaný látkový kapesník), aby se opar nedráždil o roušku, mějte ji jen krátce a bezpečně likvidujte, látkové vyvařujte delší dobu. A po manipulaci s nimi si dobře umývejte ruce, rouška je infekční.

nespavec
hodnocení

1x

Ahoj, s herpesem jsem pred lety skoncil v nemocnici. Jsem exematik a rozneslo se mi to vsude po obliceji. Doktori meli strach o oci, vypadal jsem desive, mel jsem vysoke horecky. Lecba v nemocnici byla antivirotikum + ATB nitrozilne. Hloupe bylo, ze nez jsem se do nemocnice dostal, tak obovad opakovane nepoznal co mi je. Bylo mi zle, vysoke horecky a jakousi vyrazku vsude na obliceji. Poznali to az na infekcnim.

Pak se mi to v mnohem mirnejsi podobe po letech vratilo (nevyspani, slunicko, unava) ale uz jsem tusil a okamzite sel na kozni. Tam jsem dostal antivirutikum - herpesin v tabletach a doma si oblicej umyval hypermanganem.

Ten herpesin v tabletach funguje, zkus zavolat sve dr. zda by ti jej nenapsala, je na predpis.

Soucitim s vami.

franc
hodnocení

1x

ahoj, neosin z polska máš za týden doma přes : nakupy-polsko.cz/... . naprosto bezproblémový nákup :) neosine forte (3x1 tabletu denně) objednávej třeba v polské dr.max lékárně, ale je běžne v jakékoliv jiné (v polsku) 30 tablet cca 280 kč i s cestou - dobrá cena. příbalový leták v češtině stáhneš z netu, třeba tady : pribaloveinfo.cz/... preparát má jiný název, léčivá látka je stejná. přeju, ať se brzo ze všeho dostaneš ;)

hodnocení

0x

Odkud jste? Mám výbornou mastičku z Tuniska. Dokud jsem o ni nevěděla, tak pro mne byl lék č. 1 na opary pálivá zubní pasta. Potřit místa a po zaschnutí nechat několik hodin. Když ta pasta popraskala, tak jsem umyla a opět nová vrstva. Ze začátku to pálí jak potvora, ale fakt to pomáhá. A to jsem měla opary i přes celej nos :( . Je vás hrozně líto

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Herpes je hlavně z psychických důvodů/nervy,stres,vysílení/Já míval často herpes po třídením "dovádění" s milenkou.Pak jsem měl pásový opar,ale ten asi byl z nervového původu kolem mého rozvodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]