Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastartovat podnikání?

Od: laho* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
Plánuji po svátcích začít podnikat při zaměstnání na vedlejší činnost, jednalo by se o Servis PC. Problém je ovšem ten, že se nevyznám v právní stránce věci. Co mám dělat po ohlášení živnosti? Jakým způsobem si mám ukládat náklady, příjmy, jak fakturovat, atd... Mám namysli takový ten základ pro podnikání.
Byl by prosím někdo tak laskavý a udělal si na mě čas? Nic není zadarmo, beru to na vědomí.
Děkuji Vám za přečtení a těším se na zpětnou vazbu.
Se srdečným pozdravem Ladislav Horváth, Dr. h. c.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud mohu doporučit, zaplaťte si konzultaci u daňového poradce. Vše Vám vysvětlí a řekne, co máte jak dělat, jak je to pro Vás nejvýhodnější. Určitě se nemůžete spoléhat na rady někoho neznámého z netu a ještě mu za to platit.

doplněno 22.12.20 22:42:

@id, samozřejmě že vím, využila jsem takovou konzultaci několikrát a ušetřila mi peníze.

Chápu, že se to nemusí účetním líbit, ale osobně mám zkušenost, že účetnictví dělá dnes kdekdo, často bez patřičných znalostí.

id

andy kuš - proč vytajujete peníze z kapes začátečníkům. Jak napsat fakturu poradí kterákoliv ženská účetní a není třeba daňového poradce. Víte kolik daňový poradce bere na hodinu?

Jak píše IZ, něco si tazatel načte a co mu nebude jasné, může se zde zeptat. Až bude mít tazatel obrat 5 mil a rozhodne se neplatit daně, tak navštíví daňového poradce.

id

@andy - nevěřím vám, že jste šla za daňovým poradcem na radu jak vypsat fakturu *zed* Jistě jste jej navštívila z vážným problémem. Navíc účetní na sebe bere v určitých operacích zodpovědnost a pokud není řádně pojištěna, může být malér velký. Takže kde kdo účetní dělat nemůže a také musí mít vzdělání na vystavení ŽO.

,Asi jste narazila na špatnou účetní, i takové se vyskytují.

iz*
hodnocení

0x

Pro začátek se podívejte na web JakPodnikat.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]