Máte někdo nějaký trik, nebo radu na vymýšlení originálních a poutavých příběhů? Můj problém je, že když píšu příběh, tak se často v některých částech inspiruji tím, co zrovna sleduji třeba za seriál, nebo čtu. Když chci třeba napsat nějaký hororový příběh, tak mi hned do hlavy skočí Stranger Things a můj mozek v tu chvíli nedokáže přijít na jiné myšlenky o hororech, protože se mi ten seriál líbí a kvůli tomu mi pak nepřijde žádná jiná varianta hororu dobrá. A samozřejmě kdo by chtěl číst něco podobného tomu, co už někdy viděl. Je v pořádku se trochu inspirovat?
Zdravím, dneska je hrozně těžké přijít s něčím stoprocentně originálním. Důležité je pojmout příběh po svém, když například píšete detektivku, tak otázce vraždy (nebo podobné otázce, loupež apod.) se prostě nevyhnete. A přitom tu vraždu mělo v příběhu už x spisovatelů před vámi. Úplně kopírování není košer (a čtení toho samého je, co si budem, dost nuda), ale jsou aspekty, kterým se prakticky nelze vyhnout. Pojměte ten příběh po svém a pokud jste/budete dobrá, své lidi si najdete. Pište do šuplíku, dávejte to přečíst přátelům, učitelce češtiny, existují literární servery. Přece jen očividně teprve začínáte a nemáte na stole smlouvu s nakladatelstvím, tak v klidu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.