Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém ve vztahu

Od: mamproblemy odpovědí: 10 změna:
Zdravim.. mám jistej problém ohledně mého vztahu. Tento rok jsem byla na táboře a chytla jsem tam fobii .. nechci říkat z čeho, ale ja jentak z něčeho strach nemám.. no a proste se mi to hodně vrylo do hlavy a ja se s tím do teď neumím vyrovnat.. projeví se to třeba tak 5-7x do měsíce. Muj kluk mi s tím napoprvé pomáhal, ale poslední 3 měsíce mi píše, že je to furt dokola a už ho to nebaví poslouchat, nadává na to, říká že ho to nezajímá protože to je jen v mé hlave atd.. včera večer jsem mu to napsala a rozbrecel mě tím, jak zase napsal ze ho to nezajímá... teď se ptam.. nemáme být oporou toho druhého ve vztahu i když se děje cokoliv? Vyspala jsem se z toho ale teď si říkám, jestli není na mě moc hnusny.. jestli to má cenu být ve vztahu s někým, kdo se chová takhle. Miluju ho, ale tohle mě fakt ranilo...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Na takovéhle vypovídání se obvykle slouží maminka, ne poradna.
Důležitá fakta jsi nám stejně zatajila, takže ti těžko pomůžeme.

doplněno 21.12.20 14:03:

Tak co se teda na tom táboře stalo?

prikld1

Myslím, že jsi moc zvědavej a naprosto zbytečně. Jediná ráda je navštívit psychologa. Jde to i na pojišťovnu.

hodnocení

4x

Zdravím. Ono záleží na tom kolik je vám let i na tom jak dlouho takový vztah trvá. Jistě, ve vztahu by si lidé měli být oporou, ale pokud si někdo jen stěžuje, pořád dokola řeší jen sebe a své problémy, pak to druhého otráví a umoří. On si bude zřejmě hledat vhodnější partnerku, Vy byste měla vyhledat odbornou pomoc - psychologa a dát se psychicky do pořádku. Víte, ne každý je schopen ustát psychické problémy toho druhého...

mamproblemy
hodnocení

Je mi 17 a s mým klukem jsme skoro 7 měsíců.. jakože mate pravdu, ale tento rok se naskytlo problémů celkem dost u obou stran a ja ho nikdy neposlala do ... vždycky jsem mu pomohla se vším. Ale on asi není tak soucitný jako já..

hodnocení

4x

Dejte se do pořádku, vyhledejte odbornou pomoc.

Sama vidíte, že Vám 3 měsíce píše, že ho to nebaví, nezajímá ho to.

Já ho tedy chápu, málokdo by byl ochotný stále dokola pomáhat a poslouchat něco, když by neviděl na druhé straně snahu řešit to s odborníkem.

Vztah bych ukončila, je to pro oba spíš stres.

hodnocení

2x

S fóbiemi pomáhá psycholog. Psycholog na vlastní platbu anebo na pojišťovnu (přes žádanku od praktika nebo psychiatra).

Jste u VZP? Máte možnost online sezení a vybrat si terapeuta z celé republiky. VZP přispívá 7000kč na 10 sezení na psycho-sociální péči. Mezi terapeuty jsou i psychiatři MUDr. , kde máte možnost se poradit více vzp.cz/... kde najdete seznam terapeutů.

doplněno 21.12.20 12:52:

Parner by Vás měl podržet a podpořit v boji s fobii. Dovést k psychologovi a pomoci, aby Vás fobie v životě neomezovala a neničila Vám partnerské vztahy.

hodnocení

2x

Fobie není infekční onemocnění, nedá se "chytit", jak píšete. Fobie se dají léčit, je to psychická záležitost, možná by pomohl dobrý psycholog, případně psychiatr.

hodnocení

1x
Vzhledem k tomu, že jste nenapsala, o co se přesně jedná, tak je těžké hádat, jestli je chování vašeho přítele v pořádku nebo ne.
Přítel by měl být oporou, ale na druhou stranu, pokud máte nějaký psychický problém, který vám ničí vztah, a neřešíte ho, tak se nemůžete divit, že to může být pro přítele až příliš. Vztah má být o vzájemném pochopení, ale z vašeho příspěvku to spíše vypadá, že chcete, aby přítel vše chápal a podpořil, ale vy o zájem pochopit jeho stranu nemáte (nebo to aspoň z vašeho příspěvku nevypadá). Vztah ale není jen o jedné osobě. Takže, jak už jsem psal, pokud máte psychický problém, řešte ho s lidmi, kteří vám mohou pomoci. Váš přítel není psycholog ani psychiatr a pokud ho nechcete ztratit, musíte pochopit i vy jeho.

une
hodnocení

0x

Pořád mu omíláte dokola jednu a tu samou věc, to potom nevydrží ani tvrdý kámen. Tak se nedivte. Váš problém je už spíše na lékaře, neboť partner už na to nestačí, jeho rady a pomoc vycházejí vniveč a vy to nedokážete pochopit. Rozejít se s ním můžete, ale ten další dopadne jako ten první, protože to neustojí. Ne, že by byl sobecký, neuznalý,ale nebude mít na to sílu, jako ten váš.

iz*
hodnocení

0x

Fóbie se nedá chytit, není to infekce.

Mohou vznikat v průběhu celého života a pomáhají s nimi odborníci. S lehčími si poradí psychologové, s těžšími může být potřebná návštěva a léčba u psychiatra.

Lidé by si ve vztahu měli být navzájem oporou. Může ovšem být otázkou, zač ti lidé či vztah stojí. Ve Vašem případě si myslím, že je Váš partner ještě příliš mladý (asi není o moc starší než Vy), že na vážnější vztah a hlavně vážné problémy (zejména v oblasti zdraví > měl by Vám doporučit návštěvu odborníka) není ještě dost zralý. Další možnost by mohla být, že má pocit, že už je s Vámi dlouho, že jste "dost velká", abyste si poradila sama, případně o Vás možná nemá dostatečný zájem.

Na druhou stranu někdy může být neřešený zdravotní problém pro sebekvalitnějšího partnera a pro sebelepší vztah příliš velkou zátěží, s níž se druhá strana nemusí umět vyrovnat.

Moje odpověď se Vám asi moc líbit nebude, ale chtěla jsem zmínit všechny možnosti, které mne nad Vaší otázkou napadla. (Doufám, že se minimálně v tom nedostatečném zájmu mýlím, že jsem v otázce jen nenašla dost informací.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]