Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám už dlouhou dobu stresové období, a chtěla bych se zeptat, jestli se už může jednat o depresi, když můj stav je takový, že dlouho dopoledne spím a když se vzbudím a vidím venku jak je zamračeno a přítmí, mám úzkostnou náladu a raději ještě polehávám a nemůžu se k ničemu dokopat, přes den nic nezvádám a mám chmurné myšlenky a strach z budoucna, ani ven se nemůžu dokopat, ale večer, když je tma, tak ožívám a jsem schopna udělat věci, které bych přes den nezvládla, i náladu mám o dost lepší, i práci si doma lépe udělám, když je venku noc, tak nálada je o dost lepší a nemám chmurné myšlenky, které mívám přes den. Chodím teď spát okolo 5 a 6 ráno, mám to převrácené, ale v noci ožívám a psychika je lepší a úpociťuji i radost, přes den je to mizerný. Mám za to, že deprese je stav konstantní a nemění se přes den. Setkal se s tím někdo, co to může být, má to nějaké biologické vysvětlení, že mi je v noci psychicky lépe? Žádné prášky neberu. děkuji
Třeba jste taková sova, která bude zvládat v pohodě noční šichty. Podle toho volte zaměstnání... Taky chodím pozdě spát a nedaří se mi to posunout. Pokaždé se začtu, nebo mám rozluštěné sudoku a najednou je půl třetí...
Četla jsem radu, že jednou prostě spát nad ránem nepůjdete, přežijete beze spánku celý den a uložíte se až večer. Tím prý se ten rytmus nahodí. No nevím, já bych se tak rychle na stará kolena nepřeštelovala .Kolik je Vám let? .
To náš soused /82/ i v létě chodí spát už v 19h. prý celý život. Tuhle jsem šla něco vyřizovat a už byl před sedmou večerní v pyžamu a že to teď na noc nechce řešit. Vypadá tak na 63! Chodí svižným krokem dělat na zahrádku a trénovat žáky v tenisu. Každopádně takového typa pro Vás do života ne! Ostatně, ani byste se s ním nesešla...
Deprese není celý den stejná. Depresivní stavy bývají nejhorší ráno po probuzení. Záleží také na typu deprese - "klasická"anebo endogenní. Bylo by vhodné vyhledat odbornou pomoc,protože deprese a úzkosti se samy nespraví. Můžou se ale zhoršovat. Objednejte se na konzultaci k psychiatrovi. Čekací lhůty jsou dlouhé. Nemusíte udělat, co Vám doporučí, pravděpodobně léky. Vyslechněte si ale jeho názor. K psychiatrovi není potřeba žádanka.
Zkuste také psychologickou terapii. Psycholog na vlastní platbu anebo na pojišťovnu (přes žádanku od praktika nebo psychiatra).
Jste u VZP? Máte možnost online sezení a vybrat si terapeuta z celé republiky. VZP přispívá 7000kč na 10 sezení na psycho-sociální péči. Mezi terapeuty jsou i psychiatři MUDr. , kde máte možnost se poradit více vzp.cz/... kde najdete seznam terapeutů.
články k ranní depresi, je dost rozšířená: search.seznam.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.