Nejste přihlášen/a.
Nesledovat se. Jednoduché.
Hodinky sledují saturaci dost nepřesně. Navíc z ní vypočítávají i tepovku.
Dle toho jsou vstupní data do onoho orientačního programu.
Hodinky nesledují EEG a nepoznají spánek. Sledují jen to, jak dlouho se drží nízký tep. Jestli se Vám zdají noční můry nebo se převalujete, tak máte vyžší tep.
...
Berte to jako hračku. Až budou hodinky se saturačním čidlem na prst s přesnou pletysmografickou křivkou, EKG svody na hruď a další věci, tak pak se hodnotám dá nějak věřit. Jinak je to pouze hračka pro zábavu .
Hodinky mohou akorát zaznamenat přesněni nepravidelnost tepu.
jedny podobné hodinky jsem měl - ale jelikož data generovala i když jsem je dal na noční stolek, nějak jsem přestal mít tu důvěru a vrátil je...
Mám Garmin Vívomove 3 Style, umí měřit jak tepovku tak saturaci. Nosím na ruce stále.
Hluboký spánek mi to naměří od 0,5-1,5 hod. Nikdy víc.
Z hlediska dostatečnosti spánku je to pro hodinky OK.
Jinak také záleží co je to za hodinky. Dají se koupit za 300Kč noname z aliexpresu, nebo za 1000-2000Kč nějaká značka z Číny, nebo taky hodinky za 15-20 tisíc.
Od toho se odvíjí to, jak hodinky k podobným závěrům dojdou. V případě nejlevnějších na základě nějakého odhadu, v případě těch dražších na základě několika kvalitních čidel všeho možného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.