Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poslat lehký balík se zářivkovou trubicí a topnými tělesy do akukamen. Váha by byla do 2 kg, ale délka cca 120-130 cm. Když jsem se koukl na ceny české pošty, tak ta odvozuje ceny přepravy balíku ne pouze od váhy, ale hlavně od jeho nejdelši strany. A u tohoto lehkého, ale dlouhého balíku, by to mělo být 359,00,- Kč! Což je dražší, než vlastní obsah balíku. A díval jsem se na jiné dopravce, ale zatím jsem žádného vhodného a levnějšího nenašel. Poradíte, jak by (přes jakou dopravní společnost, ale dostupnou i v menším městě) šlo tento balík poslat levněji? Děkuji.
Doplňuji na základě zjištěného.
Omlouvám se, blbě jsem uvedl tu zářivkovou trubici (měl to být příklad), ale hlavně mi jde o ta topná tělesa do akukamen. Zakoupil jsem je na S-bazaru za výhodnou cenu, nová jsou podstaně dražší a u nás se ani nová sehnat nedají. Konkrétně jde o 4 ks tyčkových těles 500W délky 112 cm a jsou nová, nebo téměř nová- fotka (a chápu že je to vždy trochu riziko, ale zatím jsem měl vždy štěstí na seriozní prodejce). Cena za ta tělesa má být celkem 520,- Kč.Takže balíček bude vážit max. 2-3 kg. Ale snad jsem už vhodného levnějšího dopravce pro takovouto zásilku našel. Je to pouze PPL, jehož cena by měla být do 2 kg 151,- Kč, do 5 kg 178,- Kč a dobírka 42,- Kč. Podání balíčku je nutné na PPL Parcel shopu, který bývá většinou v nějakém obchodě. Takže dotaz prakticky ukončen. Ale uvádím řešení, pokud by někdo měl obdobný problém. Ostatní naši dopravci mají ceny většinou dvojnásobné.
Zcela nesmyslné dnes, kdy se trubice dá koupit VŠUDE za pár desetikorun posílat trubici poštou, navíc, co se dnes na České poště i u všech jiných dopravd. děje. Z trubice dojdou střepy a nikdo vám škodu nemahradí, Dopravci jsou přetížení, sklady plné při tom fofru není ani čas se zásilkami zacházet šetrně. Bohužel! Není to odpověď na otázku, já vím, ale varování, sorry.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.