Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strhlé peníze z účtu

Od: ivan11 odpovědí: 29 změna:

Dobrý den, nevím co dělat nebo kam se obrátit? Dnes se mi z účtu v bance odečetli 4 platby (3x po 1290 Kč a jednou po 500 Kč) V přehledu plateb v bankovnictví je napsano APPLE.COM/BILL

Nechápu jak je to možné když celou dobu byla peneženka doma a ani telefonem jsem nic neplatil. I v historii nákupů v aplikaci wallet nejsou žádné nákupy, to samé v App Store, žádné nákupy... Nevím co mám teď dělat? Na koho se obrátit? Díky

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jedině se zeptej v bance. Možná jsi někde neuváženě zadal třeba možnost automatické platby. Nebo jsi někomu povolil nějaké inkaso z účtu.

ivan11
hodnocení

Na tyto věci si dávám velký pozor, telefony Apple vlatním už 5 let a nikdy se nic podobného nestalo. Automatické platby jsem určitě nepovolil a to samé inkaso

Mě to říkat nemusíš. Banka by to měla objasnit..

hodnocení

3x

Zvedněte telefon a zavolejte do Vaší banky. Přesně Vám to vysvětlí.

hodnocení

1x
Okamžitě bych bud volal nebo ještě lip bych zašel do své banky a snažil se zjistit o co de popřípadě platbu stornovat

prikld1
hodnocení

1x

Jak je jednoduché mít v internetovém bankovnictví zakázany platby po internetu. A taky používat k přístupu do internetového bankovnictví tentýž mobil, jako ten, na který mně chodí potvrzovací SMS. Komu není rady, tomu není pomocí.

ivan11
hodnocení

samozřejmě že používám k přístupu do bankovnictví tentýž iphone jako pro přihlášení do bankovnictví a i jako pro potvrzovací SMS. Tady bych ale zmínil že teď mě ŽÁDNÁ SMS nedošla a peníze se prostě ztrhli z karty (3x po 1290 a 1x po 500 Kč) v asi hodinových intervalech

prikld1

Nevím zda by to mohl být tento případ, ale pokud vím, tak je publikováno, že dobrý hacker dovede zavirovat mobil na který banka pošle SMS aniž by o tom uživatel věděl a následně je tato SMS přeposlána hackerovi a opět bez jakýchkoliv stop.

Já proto do internetového bankovnictví nevstupuji z mobilu. Nikdy.

Je jednodušší hacknout počítač, než tlačítkovou Nokii .. ;)

Mimochodem - banka říká, že SMS poslala?

prikld1

Na tlačítkové Nokii těžko provozuje internetové bankovnictví

hodnocení

1x

Co znamena "platby z uctu"? Neboli to skor platby cez debetnu kartu priradenu k uctu? Ako vyzera historia transakcii na karte? Na stiahnutie platby z uctu by musela byt povolena moznost "inkaso" voci Applu. Vas pripad vyzera na zneuzitie udajov z karty. V takom pripade kartu blokovat a banke zaslat reklamaciu. Pri kreditnej karte je ochrana lepsia.

ivan11
hodnocení

Ano je to tak jak říkáte, není to z účtu ale z karty.

prikld1

Tak tu radu nechápu. Pokud je k účtu připojená debetní karta tak mi účet mohou vypucovat do nuly. Ovšem s kreditní kartou mi sklidem udělají i dluh.

Kreditka mava lepsie zmluvne podmienky, co sa tyka reklamacii, nez debetka.

hodnocení

1x

Nepřišel ti email, že si vyhrál třeba při nějakém nákupu nějakou hodnotnou cenu? A chtěli na tobě aby si zaplatil kartou třeba jen pár korun poštovné. Tím si zjistili číslo tvé karty a pak ti z ní strhávali. Aniž bys k tomu dal povolení. To se stalo mě, ale peníze z banky neodešli, protože jsem měla na kartě stanovený limit jen 1000 Kč a oni mi chtěli strhnout víc. Také jsem běžela hned do banky co to má znamenat. V bance se mi podívali kdo to chtěl strhnout a bylo jasné, že to byla podvodná firma. Paní mi říkala, že to se stává, že se nemá platit z karty firmám které neznám. Doporučila mi výměnu karty protože to budou zkoušet dál. Musela jsem zablokovat kartu a vyměnit ji.

Jestli peníze dostaneš zpět nevím.

hodnocení

1x
Stalo se mi něco podobného. Doplatil jsi možná nějakou částku na dopravu za "dárek", nebo " výhru". Okamžitě zruš kartu a reklamuj u banky. První platbu neuznali, ale druhou ano (argument-opakovaná platba nebyla mnou povolena) a částku vrátili na účet.

hodnocení

0x

Podívejte se na stránku na internetu support.apple.com/... , jestli si na něco nevzpomenete. Jinak jestli máte internetové bankovnictví - určitě máte, tak si tam zadejte dotaz, ale stejně bych zítra zavolala do banky a ověřila si to.

ivan11
hodnocení

Do banky jsem právě volal ale řekli mi že mám kontaktovat Apple že oni mi stím nepomůžou

No pokud víš že si nezadal příkaz nebo nemáš udělaný nákou automatickou pladbu tak bych šel na banku a chtěl vysvětlení
Co vim dá se sepsat jakési oznámení o napadení účtu a banka pak zjištuje co a jak
Kolega v praci onehda taky zaznamenal zahadne znizeni peněz a řešil to osobně ve své bance zjistili že to byly nácí hekři a banka mu peníze vrátila

hodnocení

0x

A na tohle jste se díval a pořádně jste si to přečetl? To bych teda udělala já a to ihned.

ivan11
hodnocení

Ano, díval a přečetl. Žádná předplatná nemám. No naplánoval jsem si na ráno hovor že mi zavolají z podpory Apple tak doufám že se to vysvětlí a peníze vrátí

ivan11
hodnocení

Tady jsem našel podobný případ

letemsvetemapplem.eu/...

hodnocení

0x

Apple nech vam oznami, ake sluzby / produkty boli kupene. Rozni podvodnici radi kupuju nieco ako darcekove karty / body a tie nasledne zamenia za konkretny tovar. Karta uz je bloknuta? Niektore banky umoznuju docasne blokovanie.

ivan11
hodnocení

Tak jsem volal na podporu Apple a řekli mi že pravděpodobně jde o zneužití karty a mám si zajít do banky zrušit platební kartu. Paní na druhé straně telefonu mi řekla že požádala o vrácení peněz tak doufám že se všechny peníze vrátí...

Držím vám palce, ať se vám peníze vrátí, ale divím se, že jste kartu okamžitě nezablokoval.

Já jsem před pár léty přišla podvodem o 26 tisíc, údajný nákup ve Švédsku. V této zemi jsem nikdy nebyla a ani bych nechtěla být.

Tehdy ale zakročila sama moje zlatá banka, která mě kontaktovala s tím, že kartu sami zablokovali pro podezření z podvodu.

Potom mi docvaklo, že jsem pár dnů předtím platila kartou ubytování v jednom hotelu a neprozřetelně dala kartu z ruky recepční. Ta se ke mně otočila zády a na protějším pultíku zřejmě kartu okopírovala.

Důležité pro mne bylo, že se mi peníze okamžitě vrátily. Přeju to i vám.

ivan11
hodnocení

Díky, kartu jsem si samozrejme uz vcera zablokoval ale ještě si asi zajdu do banky at tu kartu úplně zruší.

Co se týká peněz, které byly odčerpány a již převedeny na cizí účet v zahraničí a na účet podvodný, tak je malá pravděpodobnost jejich vrácení. Pouze v případě, že šlo o opakovanou platbu, je možné reklamovat její proplacení bez souhlasu majitele karty. Za což by měla odpovídat banka. Takto to bylo v mém případě. První platbu neuznali jako neoprávněnou, takže o tu jsem přišel (u mne celkem málo cca 600,- Kč) ale druhou uznala jako neoprávněně proplacenou a vrátila banka na účet, ale zřejmě že svého.

hodnocení

0x
A jaký limit máte nastavený na kartě pro internetové platby?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]