Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pocit ztaženého krku (Knedlík v krku)

Od: zaba7 odpovědí: 9 změna:

Zhruba na přelomu října a listopadu jsem prodělala střevní chřipku. Trochu jsem i zvracela, ale nebylo to nic dramatického. Normálně jsem se z toho dostala, ale zhruba od té doby mám pocit jakoby "knedlíku v krku," (Aspoň tak se tomu říká). Prostě ztažený krk. Upřímně, nějakou dobu mi trvalo, vůbec ten problém nějak "identifikovat", protože jsem se s ničím takovým nikdy nesetkala. Zároveň mě při tom trochu pálila žáha, s čímž už jakési zkušenosti mám, takže jsem před spaním vypila vodu se sodou. Přijde mi, že mi to dost pomohlo. Občas sice cítím, jakoby slabé říhnutí, ale proti tomu, co bylo předtím, to už docela jde. Jen jsem se vás chtěla zeptat: Mám s tím jít k doktorovi nebo tomu nechat volný průběh? Teda, ne, že by se mi k doktorovi chtělo, zvlášť teď před svátky. A taky nevím, jestli by mi někdo něco zjistil, protože trpím na psychosomatické potíže. Před sedmi lety jsem prodělala takovou normální virózu, jenomže mi po ní zůstal kašel. Paní doktorka mě nechala "oběhnout kolečko vyšetření" a nakonec psychiatrička konstatovala, že to je psychického původu. Taky se mi hodně často stává, že si ze stresu přivodím bolest břicha. Říkám si, jestli jsem si i tento problém nemohla po nemoci vsugerovat. A taky neprožívám úplně nejklidnější období. Před těmi svátky, co si budem. Takže ještě jednou: Chci se zeptat, jestli to mám řešit s doktorem, nebo nechat tak.
Mockrát děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Měl jsem něco podobného. Byl jsem u obvoďáka, pak na ORL. Nenašli nic. Nakonec to odeznělo samo. Něco jsem o tom googlil a dozvěděl se, že to může být samozřejmě i psychosomatické a také to může souviset s přetěžováním krční páteře - sedavé zaměstnání a nesprávné sezení - což by odpovídalo mé pracovní náplni. Tak jsem se snažil více hýbat, po práci si hrát v dílně se dřevem, prostě přijít na jiné myšlenky. A najednou jsem si uvědomil, že pocit staženého krku zmizel. Ale určitě si na ORL zajdi. Pro vlastní klid. Stres je sviňa.

zaba7
hodnocení

Děkuji moc:) O té páteři jsem to zrovna dneska taky četla.

hodnocení

0x

Nechte si zkontrolovat hormony štítné žlázy. Nepohoda "ztaženého krku" a psychosomatické potíže může způsobit špatná funkce štítné žlázy. Některá psychofarmaka rovněž zatěžují štítku, popřípadě hypofýzu, což se projeví špatnými hodnotami TSH atd. Praktik udělá vyšetření z odběru krve a nasadí hormony anebo ještě odešle k endokrinologovi na ultrazvuk štítky.

liska5
hodnocení

0x

Jeden můj příbuzný měl v září taky průjmy, poruchu zažívání, bolest v hrdle a únavu. Když byl pořád špatný, udělali mu testy a bylo hned jasné, že na vině byl Covid!

zaba7
hodnocení

Myslím, že kdybych tenkrát prodělala Covid, tak jsem na tom teď podstatně hůř. Dohromady mi nic není a věřím, že i tohle časem přejde samo.

Dcera má už asi 1,5 měsíce prujmy a je unavená.Posílám jí at jde na testy a že neee že prujmy nejsou příznaky.. .Volala doktorce v týdnu co má za porblém a ta jí naslepo poslala poslala ATB.To nebudu komentovat radši pani doktorku.

Zkusím jí dotlačit na testy

liska5

Určitě dietu, probiotika a čaje na zažívání. A tekutiny, aby nebyla dehydratovaná. Rýžový odvar, kroupový odvar, černý čaj...Ale ne sladké! Cukr vynechat. Stačí ten z ovocné přesnídávky. Nebo sladit čekankovým sirupem.. Taky je třeba zjistit, zda tu paseku nedělá mléko nebo lepek. A má dcera teplotu? Zopakujte objednání k lékaři, šest týdnů je moc. Ty ATB by mi taky vadily, když nevím příčinu.

Zdravím. Teplotu nemá.Má 1.5 roční holčičku.Starostí dost.Jídlo dodržuje je samá zdravá výživa,bio,bylinky zeleninka atd...předcvičuje jogu,chodí běhat,procházky.Ve stylu života a stravě to určitě není.Dostat se ted k doktorovi na nějaký výtěr nebo odběr je nemožné.Doktorka které v pátek volala mě vytočila do růžova...at nikam nechodí a že jí posílá ATB ofloxin.Přitom to je hlavně na moč cesty...Ted jí prostě na odběr nikdo nevezme a ještě 3 dny před svátky.

No nic dělá mě starosti, i trochu zhubla.Já mám podezření na Covida(i když příznaky uplně netypické) a ještě to utvrdil Váš příspěvek o příbuzném

liska5

Ten s tím průjmem je 15 letý fotbalista. Nejdříve se rodina domnívala, že z přetrénování. Den před tím vyhrál běh na 5 km, a to byl den po utkání a 200 km cestě domů. Po týdnu ho vzali na testy. Moc víc nevím, jen že nějaký týden ještě pořád měl průjem i když bral probiotika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]