Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V 18 mi rodiče diktují život

Od: debilek odpovědí: 21 změna:

dobrý den mám problém. V září tohoto roku mi bylo 18 a do dokončení střední školy mi chybí rok a půl tudíž zatím žiju u rodičů. Ovšem těd se naskytl na scéně nový problém mí rodiče si vymysleli to, že dokud si neopravím 2 špatné známky co jsem za tenhle rok dostal, tak nevytáhnu paty z báráku. ovšem když jsem se jim snažil vysvětlit že je začátek zimních prázdnin a k tomu ještě korona krize bylo jim to jedno, řekli mi že klidně budu zavřený 3 měsíce.Chci se zeptat jestli je v takové situaci musím poslechnout nebo nemusím z hlediska omezovaní osobní svobody?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

30x

Dobrý den, jako trestný čin omezování osobní svobody spáchaný rodiči to nevidím. Vidím naštvaného mladíka, který si myslí, že zná svá práva, ale zajídají se mu povinnosti a logické nároky rodičů. Zdravím!

P.S. Možná je problém už v tom, jaký jste si zde zvolil nick .

hodnocení

17x

1. Osmnáct neosmnáct, pořekadlo praví: Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Až budeš schopný se sám živit, pak se můžeš začít stavět na zadní.

2. Rodičům jsi vysvětloval zbytečnosti namísto toho, aby ses s nimi snažil domluvit, co uděláš proto, abys ty známky co nejdříve opravil.

3. Jaký je problém ty známky co nejrychleji opravit? Prosím bez výmluv!

111®
hodnocení

15x

živí tě? Platíš nájem? Platíš elektriku a pereš si? Vaříš si? Nakupuješ potraviny za své? NE? Tak drž ústa a snaž ,co se po tobě chce, jak čteš mohlo by se chtít podstatně více...

hodnocení

12x

Tak jestli se už živíš sám, můžeš přeci hned teď odstěhovat. Nebo jsem na něco zapomněl?

hodnocení

12x

Můžeš si dělat co chceš, ale za svý. A jelikož nejspíš nemáš ani floka, tak se prober a poslouchej je.

hodnocení

8x

Rodiče Tě asi znají lépe než ty sám sebe.Proto Ti možná diktují Jinak platí co píší předchozí rádci-Neumíš-li se postarat a uživit pak musíš v určitých mezích poslouchat rodiče!

hodnocení

8x

Dobrý den. Respektujte rodiče. Nejste schopen se sám živit, ani vést samostatný život. Takže buďte rád, že máte kde bydlet a že Vás rodiče živí. Dostudujte, staňte se samostaným a žijte si za své. Pak Vás nebudou rodiče v ničem omezovat. A zamyslete se i nad tím, jaký nick jste zde použil.. Co si tak asi lidé o Vás mohou myslet...?

tebi
hodnocení

4x

je tu reseni- oprav si znamky, to je prkotina dva predmety a je to, tri mesice muzes v klidu litat kde se ti zachce!, to stoji zato...

berger*
hodnocení

3x

Já myslím,že je poslechnout nemusíš. Je ti osmnáct,najdi si podnájem a odstěhuj se. Školu bez potíží doděláš i sám. Jen to bude chtít nějakou brigádku,aby bylo na nájem,inkaso,jídlo,oblečení,nový iphone a spoustu dalších věcí. Jo Herodes,to byl moc fajn král...*smich*

111®

ten byl ještě mooooc hodnej...bídu a vojnu by to chtělo...

hodnocení

3x

Živí tě? Šatí tě? Starají se o tebe? Tak je poslouchej! A uč se, ať z tebe není blban! Mají pravdu, nechtějí vychovat pitomce!

hodnocení

1x

Ahoj,

pokuď bydlíš u rodičů a oni se o tebe starají, tak je poslouchej a pomáhej jim. Nepřemýšlej na blbostmi jako omezování osobní svobody a buď rád, že jim na tobě záleží.

krtek6
hodnocení

1x

právě jsi se dostal do předposledního bodu...a ten zní

"dokud bydlíš pod mojí střechou".

..předcházeli tomu body "až ti bude 15..." a "až ti bude 18..."..

po odstěhování a osamostatnění se zbývá ještě jeden bod, jehož platnost končí smrtí rodičů...a ten zní "dokud jsem tvoje/tvůj matka/otec"..."¨

jak ti psali...zvykej si

kacer
hodnocení

0x

Tak omezování osobní svobody. Rodiče si vytočil novým problémem, asi se tě snaží napravit, ne pro sebe, ale kvůli tobě. Je vidět, že se ti to nelíbí, no snad je nebudeš žalovat. Rok a půl to s tebou oni musí ještě přetrpět. Potom vyraž do světa jako Honza z pohádky. Rodiče už nebudeš potřebovat, ani finančně, ani nijak, přece.

111®
hodnocení

0x

jen si chlapče zvykej, on ti třeba osobní svobodu omezí zaměstanatel, páč budeš makat přesčas..

wifi
hodnocení

0x
rozumní rodice by meli pochopit,ze vecne zavrene dite v byte je katastrofalni zlo.Sedi na zadku cely den pri uceni tak se musi taky probehnout venku a prijit na jine myslenky a hlavne protahnout telo a ducha.Jinak se toho moc nenauci.Ale bohuzel spousta rodicu je tak zabednenych a hloupych,ze tohle nedokazi pochopit a davaji detem domaci vezeni

Hele on se jeden zabedněný student se ozval a chce kritizovat "zebedněné rodiče. Nejlepší je když se kuře snaží učit létat orla!

id

Sedi na zadku cely den pri uceni

Ha, ha. Kdyby celý den se učil, tak má vyznamenání a nepsal by do poradny.

wifi
diesel,id -takovými názory jen dokazujete vlastní hloupost.Že vůbec nedokážete pochopit,oč v mnoha případech běží.Že dítě nemůže celý den sedět na zadku a učit se ale musí také se proběhnout venku.Někdo se holt musí učit víc,někdo méně

Dítě, jó? Dospělý člověk, který by již měl mít nějakou zodpovědnost *zed*

hodnocení

0x

Také si přisadím:

1) Zimní prázdniny bych brala jako ideální příležitost k tomu dohnat učivo. Buďte rád, že mají vaši rodiče tento přístup.

2) Chybí mi ještě informace o tom, jak rodičům pomáháte v této těžké době. Jistě jako starší osoby jsou rizikovější a dále byste mohl a měl pamatovat na to, že oni sice (pravděpodobně) mají dovolenou, ale i tak stále "fungují" (zkuste si pohlídat jejich denní režim, určitě byste to jako dovolenou ani prázdniny nebral).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]