Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svěření dětí do péče - neshoda rodičů

Od: anonymka odpovědí: 23 změna:
Dobrý den. Prosím o radu, možná povzbuzení, bude-li možné. Po letech fyzického a psychického napadani jsem podala žádost o rozvod. Největší kámen úrazu je svěření dětí do péče (8,9 let) Manžel chce stridavou péči. S čímž nesouhlasím. Děti jsou na mě fixovane, jsme spolu téměř pořád. Muž děti pouze ráno zavede do školy, vše mají ode mě nachystané. To je vše. Zbytek dne je vše na mě. Občas o víkendu zajedu někam za "zážitkem". Je často vybusny a agresivní, děti s ním často placou, bojí se-hlavně synek. Ale ne pořád, i si občas prohraje, pokud má čas. V podstatě jej určitě mají tady - je to jejich otec. Po obdržení návrhu na rozvod se vše zhoršilo. Ale hlavně - začal úmyslně vymyslet hromadu nesmyslů, které podsouvá dětem a jak jsem zaslechla, i celému našemu okolí. Např. Že se o děti nestarám, že všechno děla on, že jim nevarim-vse je na něm (od té doby 3x uvařil - to nikdy nezbývalo), že jsem alkoholik - nejsem. Neustále mě sikanuje nonstop nahráváním na telefon - pak tráví večery na sestrihavaci zvuku a chystá si prý důkazy na ospod. Ano, stalo se mi, že už jsem to nevydržela a hystericky se rozbrecela a rvala s jeho telefonem před obličejem, nebo že jsem servala syna když sprostě nadával- a to se mu prý moc hodí k soudu, že to ma nahrané a sestrihane... Jinak me věci roztrhane, kabelka vystrikana peprakem, odpadky v kabelce, skripta do školy v odpadních, vyhozené boty atp. Ale to je mimo. Zajímá mě, jestli někoho bude zajímat nějaký jeho nakamuflovany záznam, jeho výmysly atp. Prostě se čistě bojím, jak to všechno dopadne. Stridavou péči by děti trpěly. Děkuji za vyslechnuti

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já jsem něco podobného zažila také a myslím si, že pet32 je nesmyslně tvrdý a měl by si uvědomit, že do ležících se nekope. A kopat do prosících už je to zhovadilost a úchylka. *blee*

Anonymko, toto dělá vetšina mužů, kterým stav vyhovuje a nechtějí ženě dovolit, aby odešla. Tak těžce vydírají. A ten váš není vyjímkou, je to prachsprostý manipulátor. Když podobně vydíral můj ex, myslela jsem, ža se zblázním. Když jsem si představila, že děti budou u alkoholika bezcitného, vypadala jsem na Opavu. Jenže, soud není na hlavu padlý. *hej*Já, na vašem místě bych se spojila se sociálkou a pozvala bych ji domů. Ukázala bych jí, jak o děti pečuji, jak mám uklizeno a nakoupeno a jaký je to nesmyl, střídavá péče u muže, který přichází domů až večer a ještě s kraválem. A požádala bych jí o pomoc při soudním rozhodování. A věřte, že není nic spolehlivějšího a účinného.

pet32

V čem jsem tvrdá? Za 1. známe jen jednu stranu příběhu. Když je manžel tak nebezpečný pro děti, proč tam s nima tak dlouho je? Děti mají právo na oba rodiče, ne vždy je dobré, když jsou děti pouze s matkou.

Máme v rodině, matka si našla milence, po rozvodu má děti v péči a OSPOD řekl, víme, že je špatná matka, ale je to matka. Nejvíc to nesou ty děti. Každý už má svého partnera, další dítě, ale dohodnout se pro dobro dětí nejde.

Proto radím mediaci. Ono je mnoho vztahů, kde po rozvodu, otec měl zájem o své dítě, ale matka tomu nedala šanci, dítěti lhala, že otec nemá zájem, vše byla jeho chyba, ve skutečnosti to byla jen matka, která spřetrhala vztahy, aby ho měla jen pro sebe.

A do nikoho nekopu, mám svůj názor a za tím si stojím a nestydím se za něj. Holt lépe vybírat životního partnera a tatínka dětem.

Protože ani jedna nevíme, v rodině jsme nebyly, každá mluvíme ze svých zkušeností, já z toho, co jsem zažila a vy z toho, co jste viděla. Nezapomínejte, že je tam, v tom pekle, je slůvko láska a to dovede ovlivnit všechno. I ženu, která se nechá týrat a snad i zabít. Dokud ten druhý z ní to slůvko nevytluče, bude trpět. A teď se stalo to, že láska odešla a tazatelka hledá způsob, jak uniknout. Hledá díru a nás žádá o pomoc tu díru najít. Ostatní všechno ví, ostatní si už sama, na vlastní kůži protrpěla. Poraďte, jak toho mediátora najít a spojit se s ním. Nevíme, jestli není z vesnice, kde bus nezastavuje. Nevíme nic, jen předpokládáme.

pet32

Ono všechno jde, když se chce. Já, bydlím v malé vesnici, autobusy jezdí, dá se jít pěšky, zavolat rodinu, kamarády na odvoz. To, že se nékdo nechá mlátit, je jeho volba. Nechápu, takové lidi, oni se namají rádi, je tam psychická závislost na tyranovi. Jim nejde ani pomoci, oni tyrana omlouvají, ale je to jejich volba, nikdo je nenutí s nim/ní zůstat.

Když je tam láska, tak ať ji použijí a dají dětem šanci na lepší život s rodiči, kteří bydlí každý sám, ale pro děti se dokáží spojit. Lepší dva spokojení rodiče zvlášť než dva nešťastní dohromady. To rozhodne, jake dospělé vypustí do života.

Tazatelka, vše nachystá, proč ona nedá manželovi ani šanci, aby něco sám připravil. Děti 8, 9 už by měli mít nějaké povinnosti, začít trochu samostatnosti. Pak z takových rostou, kteří se o sebe nepostarají, v partnerském vztahu se nachají obskakovat...

A ta mediace, v dnešní době to snad lze online.

anonymka
hodnocení

Ano, pet32, lépe vybírat. Ale ono se takovéto chování neprojeví hned. A neuvedla jsem, že je otec pro děti nebezpečný. Nýbrž, že často je agresivní a vybusny - směrem ke mně. A neadekvátně přísný na syna. Pokud se člověk neocitne v takovéto situaci, velmi lehce se mu soudí a nedokáže pochopit, že se něco takového děje. Vím, že v takovéto situaci nejsem sama, je to bohužel častý současný jev. A vadí mi, v čem žijeme, proto to řeším. Není jednoduché udělat rozhodnutí, pokud člověka řídí strach. Babkazov, děkuji Ti za dodání trochy odvahy a naděje
anonymka
hodnocení

Pokud bych nenachystala, tak to pěkně schytam. Proto. Jednou jsem nenachystala třeba ponožky. A byla hrůza. Tak proto.

Pet32, už jsem pochopila, vaše názory a hlavně důvod, proč jste takhle přesvědčená. Nehodlám je vám brát. Na mnoho věcí musíte přijít sama, hodně věcí vám, mnohdy velice tvrdě, vysvětlí život sám. ;) Krásné svátky vám přeji ze slunečné Ostravy

pet32
Nebojte, já mám zkušenosti a proto to píší. Vidím to kolem sebe, v blízké rodině. Ale byla to jejich volba, jakého partnera/partnerku si našli.
Neukáže se to hned, ale proč neodejít hned když to začalo. Snaha udržet úplnou rodinu, která stojí za dvě věci. Druhý se k nám chová jen tak, jak mu dovolíme.
A babkazov, že mi přejete špatné věci, se vám vrátí. To, že má člověk jiný názor, ještě neznamená, že je špatný. Trochu respektu. Já vám přejí dobře a tazatele ať to dobře dopadne, ale člověk musí začít sám u sebe.

jm
hodnocení

4x
Jakákoliv nahrávka sestříhaná je právně nepřijatelná. Nechte ho stříhat, pak napadnete důkaz jako zmanipulované záznamy sestříhané pro jeho prospěch a obratite proti němu. Měl by se léčit.

Vřelý souhlas. Navíc, jsou to už velké děti a dovedou sociální pracovnici ledacos povědět, aniž by musely absolvovat soud. *hej*Jen tak, na okraj: Na točení a stříhání má čas a děti vzít ven a hrát si s nimi, na to čas nemá? V hospodě, kolem mého ex věděli všichni, jak své děti miluje, znali jeich fotky. Proč to neříkal dětem, ale v hospodě?

hodnocení

4x
Souhlasím s babkazov a také a Vám přeji hezké svátky. Váš muž je ten typ cvoka, kterému stačí málo a on vybouchne, řádí. Můj otec byl to samé. Udělala jste samozřejmě dobře, že jste podala žádost o rozvod a chápu, že je už nechcete muži dávat. Máte strach. To jste dobrá, že jste podala tu žádost o rozvod. Ne každý má tu odvahu a některé ženy takového strpí i desítky let ze strachu, protože partner vyhrožuje.
doplněno 20.12.20 13:08: Dodatek k příspěvku pod Boba. Od toho je soudkyně, která určí, jak to bude s péčí a stykem rodičů s dětmi. Přeju tazatelce, aby je dostala do své péče.

hodnocení

1x

Jsem zásadně PROTI střídavé péči. Řeči o tom, že se to osvědčilo, jsou liché. Možná snad v případě, kdy se dokáží rodiče dětí slušně rozejít a na všem se v klidu domluvit, nenavádět proti bývalému a dělat v hlavičkách dětí zmatek. Chudáci děti, když nevědí čí jsou, musí navštěvovat dvě školy, žádný zavedený pořádek a klid. Případné sžívání se s novou partnerkou vašeho bývalého. Váš vypráskaný manžílek se měl chovat tak, aby jste se s ním nerozvedla a děti nepřišly o tátu.

Vožrala, násilník, psychopat a intrikán NEMÁ nárok vůbec se s vašimi dětmi stýkat. O takovém člověku se ani nedá říct, že je otec. Udělala bych všechno pro to, abych získala děti do výhradní péče. Myslím, že máte velkou šanci.

Držím vám palce, seberte sílu a perte se jak lvice.

Ono těžko se k tomu může vyjadřovat ten, kdo ty vaše hrůzy neprožil na vlastní kůži...

Přeji vám pokud možno klidné vánoce.

Babkazov má 100% pravdu, kdysi hodně dávno jsem si prošla něčím podobným. Nikomu to nepřeji.

Bohužel je dost lidí, kteří mají názor, že děti mají vídat oba rodiče, za všech okolností, protože mají oba rodiče.

pet32
hodnocení

0x

Střídavou péčí by děti trpěly, do teď vám nevadilo v čem žily? Měli byste s manželem navštívit nějakého psychologa, mediátora. Mělo by vám mělo jít o děti, třeba bude střídavá péče nejlepší řešení. Vybrala jste si ho jako partnera a otce svých dětí, čím víc budete bojovat, tím to bude horší.

bubikol
hodnocení

0x
Kolik alkoholu denne vypijete?
19.12.20 10:44
Kolik Vy?
bubikol
0.7 dcl vina
berger*

Bubikol,Vy pijete víno z panáků? Necelé dva panáčky vína denně?*zdravi*

Já vůbec. Jestli to bylo na mě. :-D A vy?

petraa
hodnocení

0x

S manželem se rozvedete a budete mít oba od sebe klid. V prvé řadě by mělo jít o děti, které máte ráda jak vy, tak i váš manžel a děti mají rády vás oba. Doplním pro klid do vaší duše, že v České republice probíhá velký výzkum střídavé péče a výsledky jsou PŘÍZNIVÉ a hovoří PRO střídavou péči. Raději to zdůrazňuji. Dá se dohledat, že jde o potvrzení toho, k čemu dávno došli ve vyspělejších zemích, kde střídavá péče funguje po několik desetiletí. Odkaz tady a přeji hodně štěstí. www.universitas.cz/osobnosti/5624-stridava-pece-nedela-z-deti-nestastne-batuzkare-rika-sociolog

iz*

Opravím odkaz na "klikatelný": Střídavá péče ned/... (Se střídavou péčí mám zkušenost a mohu doporučit.)

hodnocení

0x

1. To že jsou na vás děti fixované není žádný argument. Oba jste rodiče a pokud chlap vydělává a žena se stará o domácnost a děti, je logické, že jsou zvyklé na vás.

2. Píšete trochu zmateně, takže až tak vše v pořádku nebude. Omlouvám se, ale můj názor.

3. Veškeré výmysly mu budou k ničemu. Jak už psáno výše, soud není většinou blbej.

4. Rada: přestaňte se bát, začněte se chovat starostlivě a v klidu, zajděte na ten OSPOD sama a uklidněte se. I kdyby mu je soud svěřil na střídavku, málokterý chlap to zvládne. Ono to vypadá snadně, ale my chlapy si neumíme ani představit, co ta žena kolem domácnosti a dětí za den vše dělá a když půlka pak spadne na nás, je to neskutečná zátěž.

iz*
hodnocení

0x

Reaguji na některé odpovědi, abych nekomentovala na více místech.

Skutečnost, že střídavá péče nemá v médiích dobrý zvuk, je podle mne dána tím, že se lidé v oblasti vztahů (ale i třeba nákupů) častěji podělí o negativní zkušenost.

Ti, komu střídavá péče vyhovovala (rodiče i děti), nechodí k psychologům, na OSPOD atd., většinou ani moc nepíší do tisku či internetu. (Já s ní mám dobrou zkušenost.)

Předpokladem fungování střídavé péče je to, že oba rodiče chtějí pro své děti to nejlepší, jsou ochotni se přizpůsobit a domluvit na všem, co se týká dětí.

Samozřejmě, že by ani jeden z rodičů nesměl být "vožrala, násilník, psychopat, ...", ale k takové charakteristice nestačí prohlášení druhého manžela (či v dnešních moderních vztazích partnera).

Pro tazatelku: Váš manžel s tvrzením, že jste alkoholik (či jinými výmysly) ani sestříhanými nahrávkami neobstojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]