Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď v práci - pojistné

Od: martin26 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, potřeboval bych poradit s jedním problémem. V říjnu jsem nastoupil do zaměstnání, hned následující den ale skončil ve zkušební době. Z osobních důvodu jsem nemohl jet podepsat ukončení smlouvy, ukončení mi poslali poštou - doručeno bylo v půlce listopadu. Poté následoval email o tom, že jim mám zaplatit dluh ve výši zdravotního pojištění - povinný odvod. Odvedli za mě platbu za pojištění, ale neměl jsem odpracováno, tedy ani vyděláno. Peníze jsem jim poslal. Nyní mi přišel další email, že mám opět uhradit dluh na pojistném, které za mě odvedli. Chci se zeptat, zda na to mají vůbec nějaký nárok?
Děkuji za odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Každý zaměstnanec je povinen měsíčně uhradit zdravotní pojištění ve výši 4,5 % alespoň z minimální mzdy, která ještě letos činí 14.600 Kč. Současně musí zaměstnavatel uhradit 9 % z téže částky. Nepíšete, kolik peněz po Vás bývalý zaměstnavatel chce, ale v oblasti zdravotního pojištění se orientuji jen velmi zhruba. Možná by bylo nejjednodušší se zeptat na přepážce Vaší zdravotní pojišťovny, případně určitě mají kontaktní e-mail, vysvětlili by Vám to nejlépe.

iz*
hodnocení

0x

Ten první den (den nástupu) jste odpracoval (nebo část dne)? Ukončení zaměstnání jste měl řešit písemně, měl jste (třeba i jen rukou) písemně zrušit pracovní poměr ve zkušební době (nezapomenout podpis!) a zrušení zaslat poštou. (Postup máte pro další zaměstnání.)

Takhle Vaše zaměstnání skončilo až v polovině listopadu, kdy jste převzal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]