Nejste přihlášen/a.
Krásný den Vám přeji,
zjistil jsem, že při prudkých pohybech hlavy (např. pohyb zleva doprava, jako když ukazujete "NE", popř. nahoru a dolů jako "ANO"), tak mi stačí pár vteřin a chce se mi zvracet a mám závrať, která po ukončení pohybu zmizí.
Trpíte tím ještě někdo? Při pomalých pohybech toto nepozoruji.
Děkuji.
To může být cokoliv, krční páteř, vnitřní ucho, tlak...zavolejte svému praktickému lékaři a popište problém, nasměruje Vás dál, aby se zjistila příčina fyzioklinika.cz/...
Kinetóza. Rovnovážný aparát vnitřního ucha dává jiné signály, než oči. Jako u citlivých osob při jízdě autem. Mozek to vyhodnocuje jako příznaky možné otravy a dožaduje se preventivního vyprázdnění žaludku ..
Příčina může být v uvolněném otolitu nebo v krční páteři, kterou vedou cévy do rovnovážného aparátu.
Možná by bylo dobré ještě se objednat na ušní a na neurologii. Jednou se mi točila hlava a zalehlo ucho, na ušním vše bylo v pořádku, ale poslala mne na neurologii. Tam mne vyšetřili a měli podezření na slabou mozkovou příhodu.
Tak sebou tak nevrťte! Centrum zvracení je v prodloužené míše. Pocit vzniká roztočením kapaliny s otolity ve vnitřním uchu. A co to udělá, když hlavu svěsíte bradou na hrudní kost. Kolik vám je let? Jste důchodce nebo student? Když se Vám něco nezdá, řekněte to svému obv. lékaři. Objednává se telefonicky.
Ovačku, toto je hodně veliký blábol! A že už jsem jich, za svůj život, četla a slyšela. Tento stavím na "bednu" na první místo. Ještě mi tady chybí jablečný ocet a česnek do ucha a bylo by to naprosto hvězdné!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.