Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léky v lékarně - musím je vyzvednout?

Od: jita* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,mám dotaz.Mám v lékarně k vyzvednutí vakcínu na pelyněk.Dováží se snad ze Španělska.čekala jsem na ni měsíc.je to vakcína na alergie.Ale stala se taková nepříjemnost-manžela propustili z práce a já na tu vakcínu nemám peníze stojí 1500 kč.Nevíte prosím někdo jestli si jí musím vyzvednout z lékarny?Je tam na mé jméno už dva měsíce.Vůbec nevím co mám dělat,nemůžu si udělat problém v lékarně chodím tam pravidelně pro léky na astma.Děkuji za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

2x
Jestli opravdu nemuzete sehnat na vakcinu penize, zajdete do lekarny a normalne jim to reknete. Vakcina ma urcitou dobu pouzitelnosti a lekarnik se rozhodne jestli si ji ponecha pro jineho pacienta nebo ji vrati zasobovaci firme, kde je vetsi moznost vyuziti vakciny. R.

marenka*
hodnocení

2x

Jitu, není nic jednoduššího, než se v lékárně stavit a domluvit se tam s nimi. Každá vakcína, každý lék má svoji expiraci - použitelnost. Pokud budete dělat mrtvého brouka, lékárna na Vás bude čekat a vakcínu pak můžou vyhodit - což naštve. Když jim narovinu řeknete co se Vám stalo, tak mohou vakcínu prodat někomu jinému, nebo se s Vámi třeba domluví na splátkách, co Vy víte. ;) Ať je to obchodník, nebo známý, každý dokáže ocenit solidnost a čest. (a stud stranou, nejste první ani poslední-bohužel, doba je zlá)

sebod*
hodnocení

2x

Jito. Vyzvednout si ji nemusíte. Ale je jasné, že lékárna z toho radost mít nebude, protože ponese náklady. Možná by ji mohli nabínout jiným lekárnám. Ale... Už tam je jak píšete dva měsíce. Jde o to, jakou má dobu použitelnosti.

Nic. vy se seberte a do tý lékárny dojděte. A řekněte co a jak. Jestli tam chodíte pravidelně, tak Vám ji třeba dají "na splátky". Bude to pro ně lepší, než ji vyhodit. A za to, že nemáte peníze se nestyďte. To není ostuda Vaše, ale tohoto státu.

Já teď ležím skoro měsíc v nemocnici. Když tu vidím ty lidské osudy, tak mi je někdy fakt do breku. Starý lidi, kteří nechtějí ani z nemocnice doů. Proč? Protože tady dostanou 5x denně najíst, jsou v čístém a v teple. Léky dostávají zadarmo. Jela jsem se starou paní v sanitce. Jí odváželi domů. Cestou se řidič zastavil v lekárně a přinesl paní léky za 1.500 Kč. A paní až domů brečela, že nemá do konce měsíce na jídlo. Těch pár kaček, co jsem ji dala, ji pomůže tak na dva měsíce. Ale co potom? Děs...

lidus*

jsem sama vážně nemocná,ID 8700 ano léky stojí dost ale i přesto si myslím, že každý má důchod a rodinu a vždy se řešení najde. Ležela jsem po úrazu 5měsíců v doléčovacím sentru a viděla jak mladí příjdou a vezmou si důchod babičky a ta ještě řekne, že ona peníze v nemocnici šetří aby měli mladí na novou střechu ale když si má zaplatit jednorázové podložky do postele tak to se cuká. Lidi by chtěli vše zdarma a pak vidíte důchodce s igelitkou léků -cena horentní, doplatek mizivá částka a léky které podle lidí byly zdarma pak končí nepoužity v odpadcích. Nevěřím starým lidem co naříkají, že nemají peníze-vím podle prarodičů, našetřeno mají ale to jako by nebylo a naříkají jak je draho a jak malý je důchod.Paní nemá na jídlo-nesmysl, jen zneužila vaši důvěru. Přece každé dítě ví, (mělo by od rodičů vědět), že nemůžu utratit vše a žít od výplaty k výplatě ale musím něco i když málo odložit. Dnes kdy nikdo neví zda ještě zítra bude mít práci je to nutnost. Já se nechci dotknout lidí v jistě nezáviděníhodné situaci kdy přišli o práci ale opravdu si nemyslím, že ID nebo starobní důchodci jsou na tom dnes tak zle. Matka na mateřské s platem 15 500 bere mateřskou 7400, spočítejte kolik stojí pleny, nutrilon, kosmetika pro dítě a td. Nemluvě o tom, že pokud chce lepší vakcínu na očkování dětí musí si jí zaplatit. Co mi vadí je to, že v každé lékarně je doplatek jiný.

Přeji hodně zdraví.

lidus*
hodnocení

0x

Domnívám se, že pokud lék opravdu potřebujete tak peníze v rozpočtu musíte najít, zvláště pokud jste astmatik.Když příjde nemoc, jsou vám našetřené peníze k ničemu. nejlíp uděláte, když se v lékárně domluvíte na dalším postupu.

jita*
hodnocení

děkuji všem za rady Jitka

lidka*
hodnocení

0x

Jito, požádejte o pomoc rodinu. Jestli znají vaši finanční situace, tak vám jistě někdo z rodiny pomůže - ať už půjčkou a nebo vám třeba i na nákup léku přispěje. U nás to tak alespoň funguje, že si vzájemně pomáháme. Mělo by to tak být v rámci rodiny normální. Pokud jde o zdraví, musí jít veškerý stud stranou. Dneska potřebujete pomoci vy a zítra to třeba můžete vrátit jinou formou. Manžel je bez práce, co kdyby někomu z rodiny s něčím nepomohl? Babičce nebo jiné starší příbuzné by to třeba přišlo vhod. *placni*

hodnocení

0x

Lidka má samozřejmě pravdu *palec*Nestálo by za to, zajít na vaši zdravotní pojišťovnu a pokusit se získat pomoc tam? Myslím, že pojišťovny mají nějaké rezervy pro nenadále příležitosti. A pak zajít do lékárny. *placni*

jita*
hodnocení

finanční pomoc od rodiny nechci,nechci tím nikoho zatěžovat.Vakcínu vyzvednu nějak to budu muset zvládnout měla jsem připravené peníze pro dceru do školy půjde do první třídy tak co můžu dělat.Vyzvednu ji a stejně si pak už další nemůžu objednat měla bych jí užívat 5 let a platit každý druhý měsíc tolik peněz a ještě běžný léky na astma je nemožný.Jinak moc děkuji všem

pu®

Jitulko, ale není v tom případě lepší tu první dávku v lékárně prostě s omluvou nechat? Nebo se alespoň pozeptat, jestli ji mají komu udat? Protože jestli to má být několikaletá kůra, na jejíž zaplacení stejně nebudete mít, pak její první dávka je naprosto k ničemu a Vy přijdete zbytečně o 1500 (tedy jestli chápu dobře). Stud stranou, prostě v lékárně s omluvou oznamte, do jaké jste se dostala situace, a na nějaké případné "ksichty" naštvané magistry neberte ohled; ona stejně o ničem nerozhoduje, ve Vaší situaci také není, tak co. Objednala jste, ale teď nemůžete vyzvednout - přicházíte s vysvětlením a omluvou na rtech. V dané chvíli víc dělat nemůžete a pro lékárnu je to vždy riziko podnikání. Chodíte-li tam často, budou vědět, že je to u Vás ojedinělé, myslím, že by k tomu mohli přihlédnout. Vážně se vykašlete na to, jak na Vás budou koukat - dobrých 1500, to víte sama. Držím pěsti, však to zvládnete! *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]