Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Partnerka otehotnela

Od: bubikol odpovědí: 26 změna:
Zdravim, partnerka otehotnela. Nechce si dite nechat, z financnich duvodu. Boji se ze to neutahnem, ma mzda je velice podprumerna, ale pracuji 8 let, nejsem netahlo. Jen toho moc neumim. A je mozne, ze znovu uz nebude moci otehotnet. Co ted? Babo rad...

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

Co teď? Nebyl byste první ani poslední chlap, co si musel najít druhé zaměstnání.

takež se dva tři roky "kousnete" a bude to na Vás..a potom partnerka půjde do práce a budete na to dva.

jenda2*

No jo, v době naprostého chaosu a likvidace tisíců firem to je fajn rada. Tak jak pracovní úřad poslal jednoho uchazeče do zaměstnání 4 hodiny jedné cesty v dopravních prostředcích tam a4 hodiny zpět. Také mu pomohli dobru radou.

hodnocení

4x
Běž na dráhu. Tam žádné speciální nadání ani vzdělání nepotřebuješ a podprůměrných výdělků se bát nemusíš. Ono dělat denní noční svátek nesvátek moc lidí nechce takže volná místa jsou furt. A když si na turnus zvykneš, zjistíš, že chodit každý den na šestou bys vlastně už nikdy nechtěl. Uděláš si svých 13 dvanáctek do měsíce a máš padla.

hodnocení

3x
Moc dělat nejde bud ji přesvědčíš a abys to utah najdeš si lip placenou praci třeba za hranicema nebo si udelaš nákej rekvalifikační kurz nebo třeba papiry na nákladák atd aby sis moh najit lip placenou práci
Nebo jí nepřesvědčíš a bude po jejim

hodnocení

3x

Zdravím. Píšete jak se k tomu staví Vaše partnerka. Ani slovo o tom jak se na to díváte Vy. Jestli dítě chcete. Partnerka nepracuje? Najděte si lépe placenou práci, partnerka bude pobírat rodičovský příspěvek, i při něm si může vydělávat, když Vy budete pečovat o dítě atd..Možnosti musíte probrat spolu. Pokud vy dva žádné nevidíte, je to vaše volba..Pokud ale v první řadě vy sám nic nezměníte, nezabezpečíte rodinu nikdy.

doplněno 17.12.20 13:51:

Jenda 2- ponechte laskavě na tazateli, aby zvážil své možnosti a posoudil svoji situaci ze všech stran. Tomu byla také moje odpověď určena, ne Vám! Nesmyslné a zbytečné je leda tak Vaše rýpnutí. Radu jste nedal žádnou! Tak respektujte odpovědi ostaních. Děkuji!

jenda2*
Zvlast ted, kdy zanikaji desitky tisic pracovnich mist naprosto vsude. Lepe pracenou praci si nenajde, protoze neni nebo jsou lepsi adepti. Davate mu nesmyslnou nadeji, kdy lide prezivaji v soucasnsti za minimum a mozna bude hure. Pokud to nevite, tak je celosvetova krize bez reseni!

jm
hodnocení

2x
Jsou různé možnosti. Potrat je z nich ta nejhorší. Vraždu nenarozeného dítěte si budete oba vyčítat do své smrti.
Od počátku se domluvíte na vzdání se dítěte a po porodu zdravé dítě rádi adoptují rodiče, kterým nebylo shůry dáno mít vlastní.
senior

Pro mě nepředstavitelné, že budu celý život vědět, ale přitom neznat, nevidět, jak moje dítě vypadá, vyrůstá, jak se učí, jestli je zdravé, a podobně.

Ta úmyslná ztráta a přitom nevědomost, kde je moje dítě až do smrti. Příšerné.

Dříve dokázali mít v bídě 10 dětí i více. Je pravda, že měli každý den k snídani suchý chleba a meltu a k večeři brambory na loupačku, nebo brambory a kyselé zelí. Záplatované hadříky ...

Na jídle se vždycky dalo ušetřit.

jenda2*

Co bylo dříve dnes ani náznakem nelze použít. Potrat není nic dobrého ale v tomto případě asi východisko. Radíte ale platit to nebudete. A v případě špatného zajištění může sociálka dítě umístit do dětského domova nebo k někomu. Ať si rozhodnou jak chtějí. Jejich věc. Jejich život. Kdo nikdy nebyl v nouzi, vůbec by neměl trousit rady. Nouze jako že nemá žádné peníze a musí se vystěhovat z bytu. Pošlete mu peníze, když tak dobře radíte? Potrat není vražda. o říkají kněží v Polsku, zatím co znásilňují své dětské pomocníky. A to církvi např. vůbec nevadí.

senior

jenda2 pokud to platilo na mě - Neobracejte se na mě a nekritizujte moje rady, děkuji.

On pracuje, partnerka snad také. Jsou různé dávky, sociální doplatky, jednorázové příspěvky, second handy, pokud jsou prarodiče z jedné strany a i z druhé, pomohou jistě.

Vidím, že už jste takhle ,,divně,, reagoval o kousek výše u kapkynadeje.

hodnocení

2x

Zeptám se trochu jinak ja Vy vidíte podprůměrný plat? -základ cca 12-13 000kč nebo kolem 16 či 20 000kč?A přítelkyně dělá co a za kolik? Leží doma za nic a Vy ji platíte ještě ZP?

hodnocení

2x

Radši potrat, než abyste se stali dalšími účastníky Výměny manželek.

senior
hodnocení

1x

Dnes se dá všechno pořídit z druhé ruky.

Zkuste různé bazary, annonce atd.

Budete zavaleni nabídkami, plno lidí nemá kam dávat malé věci, vědí, že už nebudou mít další děcko a nemá cenu to schovávat.

Co bude drahé, to je sušené mlíko, proto se podívat na netu, v ordinaci pro nastávající maminky, jak postupovat, aby novopečená maminka kojila. To je veliká úleva pro rozpočet a vynikající věc pro psychický a duševní vývoj děťátka i maminky. Kojene děti jsou inteligentnější, citlivější, vyrovnanější, zdravější.

doplněno 17.12.20 12:40:

Maminka musí to miminko chtít. Bohužel, je to na ní, jak ona se rozhodne. Vy na ni netlačte, ale musí ve Vás mít oporu a vědomí, že se na to děťátko těšíte a chcete ho.

Znám tady v ulici mladou paní, která celé těhotenství říkala, že to děcko nechce, a když se narodilo, tak se moc nestarala, a tak musela nastoupit babička /která byla v důchodu/ a k děcku vstávat, chodit na procházky a všerůzně se postarat, Naštěstí je děcko už skoro 3 leté a vypiplali ho splečnými silami. Ale ta nechuť v mladé paní je stále. Je ale sama bez tatínka, chlapi jsou prý ee, /na š-k ale byl dobrý, že/ nechce se starat o dítě a ani o muže.

Ta nemožnost otěhotnění v budoucnosti, kvůli přerušení, tu je také, ale v hodně malém měřítku, než se traduje.

pb®
On výchova dítěte vůbec není o výbavičce pro miminko. Ta se dá sehnat z druhé ruky. Ale pak začne dítě chodit do školky a do školy a začne teprve to pravé tóčo. Školku platím 800 školkovné a 800 stravné. Za obědy ve škole 721. Škola v přírodě od pondělí do pátku 3500. Nemáme s penězi problém, ale někdy si říkáme, co rodiče, kteří moc peněz nemají.
senior

pb - Za pár let se může poštěstit a novopečený tatínek může získat lepší práci, paní bude dávat děcko do školky a může také přispět do společné kasy. Navíc se budou obnovovat jesle, jak jsem četla včera. Tazatel neřeší školní věk školu v přírodě, ale zda si děcko nechat, či ne. /To bych mohla také napsat jako Vy - maturitní šaty budou stát také dost peněz a svatební ještě více *zed*/

hodnocení

1x

Njn, dítě by mělo vyrůstat ve spokojené a šťastné rodině. Pokud nejste schopen rodinu zabezpečit, tak Vaší partnerce rozumím. Sedněte si, v klidu to spolu proberte a zvažte možnosti, ale rozhodnutí bych nechala na ní.

doplněno 19.12.20 20:12:

Teď čtu dole, že Vám zbyde po odečtení poplatků 20 tisíc na jídlo a dítě. Tak to zas není tak úplně málo, z toho se vyžít dá. A až půjde dítě do školky, partnerka může jít do práce a bude líp. *houpy*

zevz
hodnocení

0x

Partnerka může do porodu také pracovat a něco našetříte. A vy budete hledat něco více placeného. Škoda by byla toho miminka. Kdyby jste takto uvažovali kvůli financím, tak to by jste to miminko neměli nikdy a zůstali sami.

jenda2*
hodnocení

0x
Tak v teto dobe si budte jisty, ze to nedate. A do budoucna je temer jiste, ze to bude mbohem horsi. Uz ted je bydleni pro mlade nedostupne. Na dite musite byt zajisten. Nikdo vas nenecha bydlet levne.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Myslím si, že hodně záleží také na vašem vztahu s partnerkou, jak je pevný. Pokud stojíte při sobě, tak i vychovat dítě zvládnete. Spoustu věcí na dítě je možné získat z druhé ruky. Oblečení, výbavičku pro dítě, kočárek koupíte levně a přitom v pěkném stavu. Stačí si projít nabídky v facebookových skupinách, bazarech a podobně. Pokud byste byli manželé, můžete uplatnit slevu na manželku po dobu, kdy by byla na rodičovské dovolené. Bude-li váš příjem malý, můžete požádat o přídavky na dítě. Jako rodič budete platňovat slevu na dani na dítě. Pomoci mohou i prarodiče.

hodnocení

0x

Tady těžko poradí nějaká "baba". Jenom Vy víte jak na tom oba jste, jaké jsou vaše vyhlídky a jaké můžete dát zázemí dítěti. V tomhle bych si teda zrovna já radit nenechala. Sama bych zvážila všechna pro a proti. A určitě bych nevynechala svou vlastní rodinu, se kterou bych to určitě konzultovala. To platí jak pro Vás, tak pro tu Vaši přítelkyni.

liska5
hodnocení

0x

To je její první těhotenství, nebo má už děti? Kdybych žádné neměla, tak bych si to nechala! Jestli se máte rádi a jste zdraví, tak se to dá. Kolega má dětí šest, syn 4 a zvládaj. Plno věcí se dá pořídit levně v sekáči, od přátel. A plno věcí nepotřebujete! Za nás nebyly ty přebalovací pulty, stačil kus igelitu na postel a koupalo se ve škopku. Plíny jsme měli hadrový, co se dokola praly, žádné vlhčené ubrousky. Děcko pod tekoucí vodu a je to!

hodnocení

0x

Nenapsal jste tady nic, jen informaci, že jste skotačili a nějak se to nepovedlo.

Bylo by dobré vědět: kolik je vám oběma let? Jak dlouho spolu žijete? Máte už nějaké děti, ať spolu, nebo s jinými partnery? Chodí i partnerka do práce, nebo sedí doma? Máte oba nějaké úspory? Byli by případně ochotni pomoci i rodiče vás obou?

Podle toho se pak rozhodovat dál. Ovšem pro interrupci bych nebyla v žádném případě. Známí kolem třicítky, manželé, dobře zajištění, ona učitelka ZŠ a on IT se už několik let pokouší o děťátko. Marně. Moc jim držíme palce.

A vy byste se ho naopak chtěli zbavit? Jednou pak budete třeba obíhat doktory a dožadovat se pomoci. Jaga.

Pokud jste spolu měli sex, museli jste počítat s tím, že je to hra s ohněm. Zvláště tehdy, pokud jste nepoužívali žádnou antikoncepci. Ta Vaše partnerka mi připadá citově chladná. Obětovala by své dítě z finančních důvodů. To pořádná máma nikdy neudělá. A jednou bude třeba dělat cokoli, aby dítě přišlo. Přírodu prostě neoblafnete. *bzum*

bubikol
hodnocení

Diky vsem za rady, potreboval jsem upresnit par veci ktere mi unikaji. Povedlo se. Partnerka samozrejme pracuje vyslo mi kolem 20000,- na jidlo a dite, ktere zbydou po poplatcich.
pb®

Tak 20tis. na domácnost po odečtení poplatků snad není částka, z které by se nedalo ve třech lidech vyžít, otázka je, kolik vám zbyde, až žena bude pobírat rodičák a jestli si třeba můžete přivydělat i jinak, jestli se může vrátir do práce dřív, jak bude stíhat pracovat a vodit/vyzvedávat dítě ze školky, jesti kvůli tomu nebude muset změnit místo.

Jinak miminko se opravdu obejde bez všemožných ptákovin, které se nám snaží výrobci vnutit. Většina výbavy se dá pořídit z druhé ruky, nové snad jen boty, jinak oblečení dítě párkrát oblékne a je mu malé. My takhle se ségrou dědíme po kamarádkách a počítáme, kolik dětí tu danou věc nosilo. A není to jeden, dva, nosilo jí třeba 6 dětí, než se dostala k nám a není to na ní vidět. Já sama jsem dávala pryč krásné kousky, zimní kombinézy a bundy. Dítě to nosí 4 měsíce, 3x to vyperete a jde to pryč.

Ovšem do tuhého fakt začíná jít s nástupem dítěte do školy a školky. Já nyní během 14 dnů zaplatila za dva syny skoro 4tis. Jen obědy a školkovné celkem za 1600 pro mladšího a zbytek na staršího za dopravu na plavání,učebnici Aj, obědy a nějaký klub přátel školy. Kdo obrací každou korunu má fakt problém a nedivím se, že někdo nemá na obědy pro dítě ve škole.

mysky
hodnocení

0x
Pokud jinak dite chcete, tak ji presvedcit, ze to utahnete. A jaky bude rozdil treba za 2 roky? Uz to treba nemusi nikdy jit.. a situace s penezi muze byt stejna.. nebo horsi?

tebi
hodnocení

0x

rozhodne si ho nechte! dite je nejvetsi dar, a stoji par korun, staci nakupovat vse v sekacich. mam deti tri a jak byly male, to byl nejoblibenejsi obchod:)) muzete mit prace dve, nebo brigadu o vikendu, vse se da...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]