Nejste přihlášen/a.
Co teď? Nebyl byste první ani poslední chlap, co si musel najít druhé zaměstnání.
takež se dva tři roky "kousnete" a bude to na Vás..a potom partnerka půjde do práce a budete na to dva.
Zdravím. Píšete jak se k tomu staví Vaše partnerka. Ani slovo o tom jak se na to díváte Vy. Jestli dítě chcete. Partnerka nepracuje? Najděte si lépe placenou práci, partnerka bude pobírat rodičovský příspěvek, i při něm si může vydělávat, když Vy budete pečovat o dítě atd..Možnosti musíte probrat spolu. Pokud vy dva žádné nevidíte, je to vaše volba..Pokud ale v první řadě vy sám nic nezměníte, nezabezpečíte rodinu nikdy.
Jenda 2- ponechte laskavě na tazateli, aby zvážil své možnosti a posoudil svoji situaci ze všech stran. Tomu byla také moje odpověď určena, ne Vám! Nesmyslné a zbytečné je leda tak Vaše rýpnutí. Radu jste nedal žádnou! Tak respektujte odpovědi ostaních. Děkuji!
Pro mě nepředstavitelné, že budu celý život vědět, ale přitom neznat, nevidět, jak moje dítě vypadá, vyrůstá, jak se učí, jestli je zdravé, a podobně.
Ta úmyslná ztráta a přitom nevědomost, kde je moje dítě až do smrti. Příšerné.
Dříve dokázali mít v bídě 10 dětí i více. Je pravda, že měli každý den k snídani suchý chleba a meltu a k večeři brambory na loupačku, nebo brambory a kyselé zelí. Záplatované hadříky ...
Na jídle se vždycky dalo ušetřit.
Co bylo dříve dnes ani náznakem nelze použít. Potrat není nic dobrého ale v tomto případě asi východisko. Radíte ale platit to nebudete. A v případě špatného zajištění může sociálka dítě umístit do dětského domova nebo k někomu. Ať si rozhodnou jak chtějí. Jejich věc. Jejich život. Kdo nikdy nebyl v nouzi, vůbec by neměl trousit rady. Nouze jako že nemá žádné peníze a musí se vystěhovat z bytu. Pošlete mu peníze, když tak dobře radíte? Potrat není vražda. o říkají kněží v Polsku, zatím co znásilňují své dětské pomocníky. A to církvi např. vůbec nevadí.
jenda2 pokud to platilo na mě - Neobracejte se na mě a nekritizujte moje rady, děkuji.
On pracuje, partnerka snad také. Jsou různé dávky, sociální doplatky, jednorázové příspěvky, second handy, pokud jsou prarodiče z jedné strany a i z druhé, pomohou jistě.
Vidím, že už jste takhle ,,divně,, reagoval o kousek výše u kapkynadeje.
Dnes se dá všechno pořídit z druhé ruky.
Zkuste různé bazary, annonce atd.
Budete zavaleni nabídkami, plno lidí nemá kam dávat malé věci, vědí, že už nebudou mít další děcko a nemá cenu to schovávat.
Co bude drahé, to je sušené mlíko, proto se podívat na netu, v ordinaci pro nastávající maminky, jak postupovat, aby novopečená maminka kojila. To je veliká úleva pro rozpočet a vynikající věc pro psychický a duševní vývoj děťátka i maminky. Kojene děti jsou inteligentnější, citlivější, vyrovnanější, zdravější.
Maminka musí to miminko chtít. Bohužel, je to na ní, jak ona se rozhodne. Vy na ni netlačte, ale musí ve Vás mít oporu a vědomí, že se na to děťátko těšíte a chcete ho.
Znám tady v ulici mladou paní, která celé těhotenství říkala, že to děcko nechce, a když se narodilo, tak se moc nestarala, a tak musela nastoupit babička /která byla v důchodu/ a k děcku vstávat, chodit na procházky a všerůzně se postarat, Naštěstí je děcko už skoro 3 leté a vypiplali ho splečnými silami. Ale ta nechuť v mladé paní je stále. Je ale sama bez tatínka, chlapi jsou prý ee, /na š-k ale byl dobrý, že/ nechce se starat o dítě a ani o muže.
Ta nemožnost otěhotnění v budoucnosti, kvůli přerušení, tu je také, ale v hodně malém měřítku, než se traduje.
pb - Za pár let se může poštěstit a novopečený tatínek může získat lepší práci, paní bude dávat děcko do školky a může také přispět do společné kasy. Navíc se budou obnovovat jesle, jak jsem četla včera. Tazatel neřeší školní věk školu v přírodě, ale zda si děcko nechat, či ne. /To bych mohla také napsat jako Vy - maturitní šaty budou stát také dost peněz a svatební ještě více /
Njn, dítě by mělo vyrůstat ve spokojené a šťastné rodině. Pokud nejste schopen rodinu zabezpečit, tak Vaší partnerce rozumím. Sedněte si, v klidu to spolu proberte a zvažte možnosti, ale rozhodnutí bych nechala na ní.
Teď čtu dole, že Vám zbyde po odečtení poplatků 20 tisíc na jídlo a dítě. Tak to zas není tak úplně málo, z toho se vyžít dá. A až půjde dítě do školky, partnerka může jít do práce a bude líp.
Dobrý den. Myslím si, že hodně záleží také na vašem vztahu s partnerkou, jak je pevný. Pokud stojíte při sobě, tak i vychovat dítě zvládnete. Spoustu věcí na dítě je možné získat z druhé ruky. Oblečení, výbavičku pro dítě, kočárek koupíte levně a přitom v pěkném stavu. Stačí si projít nabídky v facebookových skupinách, bazarech a podobně. Pokud byste byli manželé, můžete uplatnit slevu na manželku po dobu, kdy by byla na rodičovské dovolené. Bude-li váš příjem malý, můžete požádat o přídavky na dítě. Jako rodič budete platňovat slevu na dani na dítě. Pomoci mohou i prarodiče.
Tady těžko poradí nějaká "baba". Jenom Vy víte jak na tom oba jste, jaké jsou vaše vyhlídky a jaké můžete dát zázemí dítěti. V tomhle bych si teda zrovna já radit nenechala. Sama bych zvážila všechna pro a proti. A určitě bych nevynechala svou vlastní rodinu, se kterou bych to určitě konzultovala. To platí jak pro Vás, tak pro tu Vaši přítelkyni.
To je její první těhotenství, nebo má už děti? Kdybych žádné neměla, tak bych si to nechala! Jestli se máte rádi a jste zdraví, tak se to dá. Kolega má dětí šest, syn 4 a zvládaj. Plno věcí se dá pořídit levně v sekáči, od přátel. A plno věcí nepotřebujete! Za nás nebyly ty přebalovací pulty, stačil kus igelitu na postel a koupalo se ve škopku. Plíny jsme měli hadrový, co se dokola praly, žádné vlhčené ubrousky. Děcko pod tekoucí vodu a je to!
Nenapsal jste tady nic, jen informaci, že jste skotačili a nějak se to nepovedlo.
Bylo by dobré vědět: kolik je vám oběma let? Jak dlouho spolu žijete? Máte už nějaké děti, ať spolu, nebo s jinými partnery? Chodí i partnerka do práce, nebo sedí doma? Máte oba nějaké úspory? Byli by případně ochotni pomoci i rodiče vás obou?
Podle toho se pak rozhodovat dál. Ovšem pro interrupci bych nebyla v žádném případě. Známí kolem třicítky, manželé, dobře zajištění, ona učitelka ZŠ a on IT se už několik let pokouší o děťátko. Marně. Moc jim držíme palce.
A vy byste se ho naopak chtěli zbavit? Jednou pak budete třeba obíhat doktory a dožadovat se pomoci. Jaga.
Pokud jste spolu měli sex, museli jste počítat s tím, že je to hra s ohněm. Zvláště tehdy, pokud jste nepoužívali žádnou antikoncepci. Ta Vaše partnerka mi připadá citově chladná. Obětovala by své dítě z finančních důvodů. To pořádná máma nikdy neudělá. A jednou bude třeba dělat cokoli, aby dítě přišlo. Přírodu prostě neoblafnete.
Tak 20tis. na domácnost po odečtení poplatků snad není částka, z které by se nedalo ve třech lidech vyžít, otázka je, kolik vám zbyde, až žena bude pobírat rodičák a jestli si třeba můžete přivydělat i jinak, jestli se může vrátir do práce dřív, jak bude stíhat pracovat a vodit/vyzvedávat dítě ze školky, jesti kvůli tomu nebude muset změnit místo.
Jinak miminko se opravdu obejde bez všemožných ptákovin, které se nám snaží výrobci vnutit. Většina výbavy se dá pořídit z druhé ruky, nové snad jen boty, jinak oblečení dítě párkrát oblékne a je mu malé. My takhle se ségrou dědíme po kamarádkách a počítáme, kolik dětí tu danou věc nosilo. A není to jeden, dva, nosilo jí třeba 6 dětí, než se dostala k nám a není to na ní vidět. Já sama jsem dávala pryč krásné kousky, zimní kombinézy a bundy. Dítě to nosí 4 měsíce, 3x to vyperete a jde to pryč.
Ovšem do tuhého fakt začíná jít s nástupem dítěte do školy a školky. Já nyní během 14 dnů zaplatila za dva syny skoro 4tis. Jen obědy a školkovné celkem za 1600 pro mladšího a zbytek na staršího za dopravu na plavání,učebnici Aj, obědy a nějaký klub přátel školy. Kdo obrací každou korunu má fakt problém a nedivím se, že někdo nemá na obědy pro dítě ve škole.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.