Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
asi před týdnem jsem platil ze Smartbankingu objednávku z Alzy. Asi hodinu po prvním příkazu k úhradě mi najednou přišla SMS, že moji internetovou platbu kartou museli zamítnout pro nízký limit pro internetové platby. Moc jsem to nepochopil, ale vyplynulo z toho, že platba neprošla. Tam jsem platbu zopakoval, načež jsem zjistil, že platba se strhla dvakrát. Banka mi řekla, že to mám řešit nejdříve s obchodníkem a až pak s bankou přes nějaké formuláře. Ještě ten den jsem kontaktoval obchodníka, který mi sdělil, že mám poslat na důkaz prinstcreen z účtu a že to budou řešit. Doteď jsem nedostal ani peníze, ani potvrzení, že se tím případem zabývají. Operátoři navíc ani nezvedají telefon. Co je ještě absurdnější je, že když jsem se včera mailem dotazoval banky na reklamační formuláře, tak mi řekli, že od toho vlastně dávají ruce pryč a že si to vyřídit s obchodníkem. Promiňtě dámy a pánové, ale tohle přece nemůže být legální? Nejen to, že jsem byl mylně informován bankou o proběhlé platbě ale i tohle očividné bezdůvodné obohacení ze strany obchodníka. Byl jste v podobné situaci, případně tušíte co mám dělat? Je taky možné, že má obchod frmol a prostě to nestíhá, ale to je dost optimistická a bláhová představa. Děkuji.
Taky se mi stalo, že jsem zaplatil fakturu ze dvou počítačů. Oslovil jsem příjemce a poslai zpět platbu, jakmile to zjistili.
Teď jsem to zkusil, 225 340 111, a normálně po chvilce mi to vzali, ochotně nabídli, s čím mi můžou pomoci.
Vy si musíte rozhodnou sám, co dělat, ale já to řešil slušnou formou, domluva po telefonu.
Co to je za Vaší banku? To si můsíte vyřešit sám, páč Vy jste zadal cosi špatně.
Poštovní spořitelnu. Platbu jsem sice udělal "špatně" ale na popud informací od banky. To přece nemůže být čistě moje zodpovědnost, když mi banka posílá klamavé informace.
225 340 111 jsem zkoušel včera 10 minut a dneska 5 minut. Ani jednou to nikdo nevzal a v obou případech mi poslali SMS že zavolají zpět. Nezavolali.
jsou vánoce a nikdo nestíhá, v alze balí zásilky kdo má ruce nohy moje dcera tam jezdí na noční brigády, takže u telefonů zřejmě nemá kdo vysedávat
chyby ve svých elektronických systémech má dnes kdekdo, zrovna alzu bychy nepodezíral ze snahy o podvod, strženoiu částku vrátí a zablokovanou odblokují ale zřejme to nebude na počkání
Také se mi to stalo.
Řešila jsem to s bankou i s obchodníkem.
Obchodník řekl /linka i e-mail/, že si pro to šáhnou pouze jednou a banka to potom sama v určité lhůtě vrátí, platba tam vlastně bance zůstane viset.
A jak už někdo píše, fakt nyní se nestíhá. Lidi nakupují nejen před vánocemi, ale právě teď co je ten covid, tak on-line obchody tuplem.
Věřím, že Vám peníze přistanou na účtu, mě asi až po deseti dnech a bylo to v průběhu roku.
Není to zlodějna, opravdu, jenom vázne komunikace.
Žádné Vánoce na to nemají vliv. Pokud byla platba uskutečněna platební kartou tak skutečně je pro obchodníka platba blokována 7 dnů. Myslím, že obchodník i muže odmítnout i dříve. Takže pokud si obchodník platbu nevyzvedne do sedmi dnů, tak ji banka vrací na účet.
Celkem běžná věc při ověřování bankovního účtu. Zaplatím dolar, vše je OK a hned ho dostanu zpět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.