Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská

Od: jardaa* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, nevíte kdy dorazí nemocenská? Čekám za listopad a stále nic. Díky moc za info

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pet32
hodnocení

0x
Do konce prosince mají čas. Můj měl část listopadu a dávno na účtu.

hodnocení

0x

Mě po měsíci odpověděli, že v zákonné lhůtě a druhý den jsem to měl na účtě. Ale po měsíci a půl čekání. Pak mi ještě sdělili, že podklady obrželi tento týden.

hodnocení

0x

Kdy Vaše nemoc začala? Kdy jste byl naposledy u lékaře na kontrole? Jestli jste zaměstnanec, mohu Vám s jistotou objasnit, co se s dávkou děje.

jardaa*
hodnocení

Poslední kontrola 30. Listopadu a ano jsem zaměstnanec

V tom případě se v pondělí zkuste dovolat na OSSZ místně příslušnou sídlu Vašeho zaměstnavatele, chtějte nemocenské oddělení a ptejte se, co je s Vaší dávkou. Ještě jsem potřebovala vědět, kdy Vaše nemocenská začala, protože jestli třeba začátkem listopadu, tak prvních 14 kalendářních dní nemoci budete mít ve výplatní pásce za listopad (platí zaměstnavatel) a pak záleží na tom, kdy zaměstnavatel vystavil a odeslal na OSSZ podklad pro výpočet nemocenské dávky (Příloha k žádosti o dávku), aby správa mohla zaplatit dávku od 15. dne trvání nemoci po poslední doklad od lékaře (kontrola 30.11.2020, tedy do 30.11.2020). Od doručení úplných (podpisy, razítka) podkladů má OSSZ 30 dní na zpracování.

Jestliže marodíte kvůli úrazu, možná OSSZ čeká na záznam o úrazu, tím se výplata také může opozdit. Co není v pořádku a proč výplata vázne, se dozvíte na nemocenském oddělení OSSZ. Zkuste i e-mailovou komunikaci - na stránkách www.cssz.cz v sekci Kontakty si najděte kontakt na vedoucího odd. nemocenského pojištění konkrétní OSSZ a buď mu zavolejte, nebo napište e-mail. Uvedte v něm na sebe telefon. Měl byste dostat odpověď.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. A požádal jste si o lístek na peníze? Pokud marodění pokračovalo i v prosinci, je třeba toto u e-neschopenky požádat lékaře. Případně se lékaře zeptat, jestli je e-neschopenka už ukončená. Dále mě napadá kontaktovat vaši sociální správu sociálního zabezpečení, která má vaši vyplácení vaší neschopenky na starost

iz*
hodnocení

0x

Podklady za listopad zaměstnavatel odeslal začátkem prosince. Po jejich obdržení má OSSZ má na výplatu 30 dnů.

Nedověděla jsem se, kdy nemoc začala. Patnáctý den nemoci je jediná příležitost, kdy zaměstnavatel odesílá podklady k výplatě správě. Jinak "lístky na peníze" jdou elektronicky od lékaře na správu a zaměstnavatel se o nich dozví pouze v datovce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]