Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poruchy spánku

Od: milena7 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Mám delší dobu problémy se spánkem. Četl jsem o tinktuře na lepší spánek. Je možné kapky koupit v lékárni? Máte zkušeností s tinkturou nebo lepším přípravkem? Děkuji,

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Nepíšete věk, podmínky na spaní ani nemoci. Taky jestli máte stresy, dřinu nebo naopak málo pohybu. Denní pohyb na vzduchu je potřeba. V lékárně Vám nabídnou asi dest bylinných přípravků či čajů. Většinou obsahují meduňku a kozlík. Chce to vyzkoušet.

Především bych si koupila hořčík a snažila se ho mít ve stravě dost. Pak je třeba na noc nejíst těžká jídla, kafe,čaj, čokoládu, alkohol. Spát ve vyvětrané místnosti a uléhat pravidelně ve stejnou dobu, ideálně v hodinu, kdy mě to "bere".

Spánek je v 1,5 hodinových cyklech. Podle doby vstávání si odpočítejte pozpátku, kdy lehnout. Jestli Vám nedají spát starosti, co vše musíte stihnout, tak si napište, co nesmíte zapomenout, než ulehnete. Ať je hlava čistá.

Pak zkuste metodu 4-7-8. Na 4 doby nádech, na 7 výdrž a pomalililnký výdech na 8 dob, aby se snížila nasycenost krve kyslíkem. To působí na mozková centra a po několikerém opakování Vás to uspí.

Někdy pomůže i změna polohy lůžka. Máme prý spát s hlavou na sever. Usínáte jinde dobře?

hodnocení

1x

Osvědčily se mi na spánek tzv. Kozlíkové /Baldriánské/ kapky, jsou vyrobeny z kozlíku lékařského. Kupovala jsem je v Zelené lékárně a když ji zrušili, tak nyní to mají v Makrovegetu. Lékára Dr.Max je též prodává zn.Dr. Popov.

kepler*
hodnocení

0x

Tiktur je více druhů, vyrábějí se louhováním bylin v alkoholu. Jsou obvykle podstatně dražší, než ony byliny. Proto jsem používal sypané čaje. Dobrou zkušenost jsem měl s mátou, ale můžeš vyzkoušet i jiné druhy.

benu.cz/...

hodnocení

0x

Mám dobrou zkušenost s čajem Teekanne spánek a nervy. Čaje, tinktury, doplňky stravy v tabletách - vše je na bylinné bázi. Některé bylinky se nesnesou s některými léky a nemocemi. Bylinky na spaní mohou snížit krevní tlak - např. kozlík snižuje. Třezalka se nemá s psychofarmaky, antikoncepcí, opalováním na slunci a dalšími léky...dále nevím.

Ano, v lékárně mají hodně bylinných přípravků na spaní.

Spánkové poruchy léčí často psychiatr ve spánkové poradně. V současnosti je moderní vyšetření spánku ve spánkové laboratoři, kde vysledují spoustu prvků spánku. Jak vyšetření probíhá - zde mall.tv/... Chrápete? Možná trpíte spánkovou apnoí.

hodnocení

0x

A co máte? Nemůžete večer usnout, nebo se v noci často budíte, nebo se probouzíte brzo, jste unavený?

Asi by bylo třeba zjistit a odstranit hlavně příčinu, pokud je to dlouhodobější problém.

Zavolejte lékaři a poraďte se s ním, může Vás poslat do spánkové poradny, kde Vám mohou dát monitoring i domů a zjistí kvalitu a možnou příčinu poruchy spánku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]