Nejste přihlášen/a.
Dnes se stalo něco, co nikdo z rodičů zažít nechce. Mého syna srazilo ráno auto.
Vše zatím vypadá "v pořádku" - odvezli ho do nemocnice na vyšetření. Závažnost jeho zranění však teď řešit nechci - to je v rukou lékařů a rukou Božích. Paní řidička se chudák třepala - jistě bude první týdny řešit svůj šok z nehody. Nemůžu ale bohužel předpokládat jinou verzi, než že syn do cesty autu vběhl z boku - celý v černým, reflexní měl jen zadní část batohu. Naběhl si na čelní sklo a trochu se proletěl. Z mého pohledu je 100% viníkem nehody.
Otázka zní: Co bude teď následovat? Asi se párkrát projedeme na služebnu PČR, možná soud. Pokud bychom přiznali zavinění, vyhneme se alespoň těm týdnům a měsícům řešení?
Jako rodič - odpovědná osoba - budu se ženou tím, kdo bude plnit poškození vozu - s tím počítám. I když škoda nebyla velká, je možné, že se chudák paní z toho šoku bude zotavovat déle. Byla by pak možná náhrada škody (hlavně tu na zdraví) z pojištění odpovědnosti z běžného života?
Nezlobte se, že takto přemýšlím... - ze sanitky mne vyhodili a prý si mám čekat na telefonu, až bude vyšetření hotovo - pokud nebude hospitalizace, vyzvednu syna - a teď bych jenom zavazel. Myšlenky tedy jsou v tisících a všude je jen bezmoc.
Tak je po vyšetřeních - nic zlomeného ani vnitřní zranění - jen obouchaný, pohmoždění a raději pár dní na pozorování v nemocnici.
Volal jsem na pojišťovnu a z odpovědnosti "pojistka na blbost" se to bude hradit - resp. škody na vozidle a případné dodatečné nahlášení újmy psychické. Nebyl mi schopen říct, jestli i výjezd hasičů atd., ale to je jedno - krok ke smírnému řešení bez soudů jsem učinil, volal řidičce a ta byla stále ještě v šoku - asi na prášcích. Jen s brekem litovala nehody.
PČR se ještě před vyšetřením syna ptala, co si myslí - on řekl, že se nepodíval včas - až vstoupil do vozovky - což je pro člověka v černém oblečení dost velké riziko. Takže mně jen sdělili, že věc šetří jako 100% zavinění mým synem a pokuta bude cca. 1000,-Kč. Tím by to mělo být ukončeno... Tak snad policajt nekecal.
Jsem tedy rád, že se to celé obešlo bez trvalých následků na zdraví
Díky všem za pozitivní povzbuzení.
Tak držim palce ať je jen trochu obouchanej bez následků.
Auto jsou jen plechy, pokud máte pojištění odpovědnosti tak to nejspíš půjde z něj bez problémů, včetně psychických následků řidičky (tu bych minimálně pozval na panáka že můj syn je debil co se nerozhlídne, nebo kytku s bonboniérou atd., sejmout děcko neni nic příjemného ani když za to nemohla).
Nejdříve přeji synkovi brzké uzdravení, bez následků a Vám klid na srdci. Vše se časem vyřeší.
...z pojištění odpovědnosti z běžného života...
Sice mám toto pojištění rovněž, ale nevím přesně, zdali toto je tam obsaženo. Věřil bych pckopovi, a ještě bych zavolal na linku Vaší pojišťovny. Budete mít pak opravdu pohodu po celé vánoc. Kluka dají do pořádku.
Nenechal bych to k soudu, jen ke správnímu úřadu na obci.
Po doplnění,
výborně, kluk z toho bude venku a poučen. Pokud dá policie pokutu 1000Kč, je vyhráno, páč to již nikdo nebude šetřit. Za paní poškozenou opět zajděte, s velkou kytkou a omluvou. Synek až se vrátí, tak taky omluva. Podle věku kluka i třeba dětský dárek od kluka pro paní.
Pojiťovna uhradí poškozené, pokud se neobrátí na poradnu, kde jí poradí, aby viníka vyždímala jako citrón. To víte, lidé radí hlavně tazatelům.
Jj, děkuji za dodatek - správní úřad na obci - to je dobré řešení pro všechny strany, když se jedná o malou vesnici
Paní je dost vystresovaná, je to z vesnice, kde se navzájem zdravíme. Chtěla vše zaplatit ze svého a jen se bála o život mého syna. Nicméně - máte pravdu, že za pár dní si člověk dokáže rozmyslet i takovou věc a jsou i hyeny, co nakonec chtějí ještě vytřískat co nejvíc pěněz.
Hlavně, že kluk bude v pořádku, nic víc není důležité. Myslím, že škodu zaplatí pojiska povinné ručení a PČR to odloží. Vyčkejte, nebude to tak horké a skoro bych to viděla, že k soudu nedojde. Není to z mé hlavy, ptám se manžela co tomu rozumí víc jako já.
Pokud mu vyjela z vedlejší tak by viník měla být ona... Měla být na místě policie a nehodu zdokumentovat.. Dá se nesouhlasit se závěrem vyšetřování, nakonec rozhodne soud. Asi jde nejen o motorku ale i o trvalé následky = dost peněz... MR čtvrt roku po úrazu je dost ostuda, to měl jít hned po bouračce max. po pár dnech..
Jestliže policie rozhodla o vině, tak bych pojišťovnu nenechal v klidu. Každá pojišťovna chce vyplatit méně, než musí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.