Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Suchá kůže na prstech

Od: juliuscaesar odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

potýkám se s problémém, který mě trápí už hodně dlouho. Jako malá jsem si kousala hodně nehty a i kůži kolem nehtů. Problém je v tom, že teď už si nehty nějakou dobu nekoušu a mám je celkem pěkně spravené, ale kůže kolem nehtů je pořád suchá, nepomáhá mi klasický krém.. nic.. nevypadá to vůbec pěkně, když nemám krásně hladké, vyživené konce prstů. Pak se mi dělají krvavé, bolestivé záděry z toho.. Když jsem nosila ještě o hodně dřív umělé gelové nehty a sundala je cca po třech týdnech, kůže pod nimi byla úplné suchá a sama se odloupávala.. nevíte co s tím?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na noc namzat vazelinou a spát v rukavicích. Nebo měsíčkovou mast ze sádlovýho základu a opět ty rukavice na spaní.

hodnocení

3x

Zkuste Lipobázi, koupíte v lékárně. Je výborná. Doporučili mi ji z kožního na suchou loupající se kůži na rukách. Není to běžný krém, spíše zdravotnická mast. lekarna.cz/...

doplněno 14.12.20 11:20:

Dostane se koupit ve dvou velikostech: 8g na vyzkoušení a pak větší tuba 30g.

juliuscaesar
hodnocení

Děkuji, pokud Vám to doporučili na kožním, tak to určitě zkusím :)

hodnocení

2x

Pokud nepomůže manikérka, pak bych zašel pro opravdu odbornou radu včetně vyšetření na kožní.

juliuscaesar
hodnocení

Děkuji, myslím, že bude lepší jít rovnou na kožní, než se zdržovat u manikérky, podle mě s tím nic moc neudělá.

hodnocení

2x

Dá se koupi maličká mastička na výživu kůžičky kolem nehtů. A také nějaký přípravek, vypadá to jak fixa, jen je čirý a také je to výživa. V lékárně i v drogerii. Měla jsem obě a fungují i na lámavé nehty.

hodnocení

2x

Ohřejte trochu olivového oleje a každý den si chvíli máčejte konečky prstů. Kůži i nehtům to prospěje.

hodnocení

1x

Sám na to docela trpím. Také jsem v minulosti si více kousal prsty a momentálně 2,5 roku intenzivně plavu (bez započítání vynucené přestávky kvůli COVIDu a uzávěrám bazénů). Nemáte náhodou nějaké aktivity, kterými byste mohla kůži více vysušovat jako třeba plavání, dlouhé pobyty ve vaně, mytí nádobí manuálně, nadměrné mytí rukou, apod.?
Osobně jsem to vyřešil asi takto. Mám elektrický pilník na chodidla, místo hrubého válečku jsem nasadil ten nejjemnější a pomalinku odstranil tvrdou a hnusnou kůži z okolí nehtového lůžka. Kam jsem se nedostal elektrickým, tak na to jsem použil mechanický pilník :) Po této proceduře jsem ostrouhaná místa promazal hydratačním krémem a teď toto provádím jednou za 14 dnů případně ad hoc, když nějaké místečko začíná vypadat nevábně.

juliuscaesar
hodnocení

Právě myju nádobí manuálně, ale tím, že mám tu suchou kůži, tak nosím rukavice gumové. Plavání jsem naposledy dělala před rokem a půl cca 5let, ale to vždycky bylo jen jednou týdně. Ruce si myju často, protože pořád chodím někam a jsem fakt zasedlá na hygienu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]