Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asi zánět dutin?

Od: fibi® odpovědí: 10 změna:
Začal jsem smrkat žlutý zapáchající hnis, zapáchá to jako prasečák. Vzhledem k tomu, že jsem stále v kamionu na cestách, tak prosim o radu jestli to lze zlikvidovat bez antibiotik domácí cestou. Diky moc za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dejte si do hrnce horkou vodu a ručník přes hlavu a inhalujte. Antibiotikům a návštěvě doktora se asi nevyhnete, ale uleví se Vám.

Jinak je výborný Eucasol od Justu, nedám na něj dopustit, stříknout na papírový kapesník a dát vedle polštáře, bude se Vám lépe dýchat.

liska5

Nebo do vody na inhalaci aspoň hrst hřebíčku / koření/ s trochou soli.

hodnocení

4x

Kdyby to bylo v začátku, možná by nějaké "babské rady" pomohly, ale u vás je to již rozjeté a to hodně, podle vašeho popisu, antibiotika budou nutná, protože je nebezpečí, že hnis bude postupovat dál a to jde již o život.

kataka
hodnocení

2x

V tomhle stavu už to opravdu chce lékaře. Nicméně než se k němu dostanete, kupte si Sinupret tablety...ty se můžou brát případně i později současně s antibiotiky. Vždycky mi neskutečně pomohly.

hodnocení

0x

Na to co popisujete mne před cca 20 lety pomohly kapky z lichořeřišnice do nosu. Dodnes si ten puch pamatuju :( .

liska5
hodnocení

0x

Tam budete mít nejspíš nějaký hnilobný proces? Absces? To musíte na ORL, jako akutní. Neodkládala bych to.

Možná to bude z nosohltanu / faryngitida/, u dutin zpravidla bolí hlava: čelo, kolem očí, uší, lícní kosti. Každopádně jakýkoliv zánět v těle souvisí se sníženou imunitou. Ta sídlí ve střevě. Když je nerovnováha ve střevní mikrofloře v důsledku nevhodné stravy plné uzenin, cukru, bílé mouky, mléka, konzerv, příliš kafe .. Tam by se mělo začít. Hodně zeleniny, salátů, klíčky, ryby, ořechy, oliv.olej nebo panens.oleje, cereálie, pro střevo ideální kyselé zelí, kefír. Maso spíš bílé, nejl. krůtí a králík. Mezi jídly pít vodu se lžicí jablečného oleje.

Kupte si kapky do nosu. Lékárník podle Vašeho popisu něco dá. Tu lichořeřišnici, co píšou přede mnou lze i po kapkách do pití podle návodu. Stejně tak tzv Dračí krev max 3x10 kapek.

liska5

A jezte hodně česnek a zelenou petržel.

liska5

Zapomněla jsem na kouření. To hodně vadí nejen sliznicím nosohltanu, ale všem dýchacím cestám. Kouření zároveň odčerpává vitamíny na obnovné procesy, při kterých tělo vytrvale likviduje škodliviny v plicicích. Takže i toho ochranného Céčka má kuřák při stejné stravě o dost méně.

hodnocení

0x

Zánět dutin není žádná sranda. Prodělala jsem je asi v 16 letech. Začala jsem mít velké bolesti hlavy,špatně slyšet a i hůř vidět. Propíchli mi 2 jehlicemi v nose hluboko nějakou přepážkou či co a pak dělali proplachy přes obě nosní dírky. Toho hnisu a hlenů co vyteklo to byl děs. Pak jsem byla doma měsíc se silnými antibiotiky.Nemusíte mít sice to stejné ale doktora a antibiotika to zřejmě chce aby se vám na cestách ještě nepřitížil ! Opatrujte se.

wwrhwsh
hodnocení

0x

Taky je dobrý sprej s mořskou (nebo jakoukouli) solí. Ale teda koupený v lékárně, soli tam musí být správné množství, jinak působí opačně. Splaskne sliznice a bude se vám lépe smrkat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]