Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Byla jsem požádána dělat garanta v pohostinství.Majitel pohostinství rozjíždí,v oboru vyučen není,proto oslovil mne-vyučenou.Tady jsem si sice přečetla názory,ale odlišné a proto jsem stále na rozpacích.Tedy se znovu ptám.Jaké závazky či povinnosti,eventuelně následky v případě nějakého maléru by se mne týkaly.Co vše takový garant obnáší?
Prosím o rychlou odpověď.děkuji.Verča
nechal jsem schválně ta velká písmena, aby jste si to pořádně uvědomila.
přečtěte si Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání , §11 - Provozování živnosti prostřednictvím odpovědného zástupce
doplněno 08.05.10 06:25:dokud půjde všechno dobře, jak kdyby jste nebyla. Zisk shrábne pan majitel. Jak to začne haprovat, za vše budete zodpovědná Vy. Do basy také Vy, protože on konal v dobré víře, že Vy to sledujete a kontrolujete a řídíte, však jste garant!
doplněno 08.05.10 06:27:ten § 11 a celý živnozákon je tady: business.center.cz/...
doplněno 09.05.10 08:59:když se něco stane, právně budou potahovat garanta. Protože on právě moc zodpovědný není...takže už dnes víte, že to nebude sranda mu pomáhat. Pokud jste od fachu, jak píšete, obraťte se na kolegy a nebo na bývalé zaměstnavatele, ať Vám nastíní tu slast podnikání.
Pokud mu chcete pomoci, tak jen radou, nezavazujte se písemně a pod. Hmotná zodpovědnost možná půjde okolo Vás, ale právně to budete zodpovídat za čas Vašeho garantování, i když už třeba u něj nebudete . A kdykoliv skončit? Záleží na tom, jakou budete mít smlouvu. A když to neumí, tak je to velké riziko.
Víte, co se říká... pro dobrotu na žebrotu! Chtěla bych mu pomoci... pěkné a ušlechtilé... v dnešní době riskantní... bohužel
No, opatrnosti není nikdy dost. Ale. Já dělám tohoto garanta pro firmy, zabývající se autodopravou. Jistě mi dáte za pravdu, že je to o TROŠKU rizikovější, než pohostinství. NIKDY jsem z tohoto titulu neměla žádný problem a neznám jediného člověka, který by byl jakkoliv popotahován zato, že garanta dělá. O tom, že byste snad šla i do vězení, kdyby on udělal chybu, snad nemá cenu ani psát. To je samozřejmě naprostý nesmysl. Tím, že podnikatel má garanta, NENÍ zproštěn trestní odpovědnosti.
Zkuste sama popátrat tady na netu, jestli seženete člověka, který má s tímto negativní zkušenost. ON SÁM, ne žádné -jedna paní povídala... A k té odměně. Ano, to se dělá. Ale pro větší podnikatele. Ne pro KAMARÁDA. Toť můj názor...
Všechno a nic, záleží na situaci. Pokud je majitel zodpovědný, povede pohostinství tak jak má, neznamená to pro Vás nic. Problém by byl ve chvíli, kdy pohostinství nefunguje tak jak by mělo a majitel by kontrole řekl že něco nevěděl, že to takhle být nemůže. Vy vlastně garantujete ty znalosti z oboru. Jen tak mimochodem... funkci garanta by Vám měl zaplatit
to on právě moc zodpovědný není,toho se bojím...nechci mít žádné problémy za něj když se něco stane,ale chtěla bych pomoct,jinak to asi nerozjede...tak nevím co mám dělat.A ještě,kolik by mi tak měl zaplatit,jestli máte zkušenost...a měl by mi zaplatit jednou nějakou částku nebo nějakou pravidelnou po dobu co toho garanta budu dělat...A když už jsme u toho,mohu to kdykoliv ukončit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.