Nejste přihlášen/a.
Ahoj,jsme 2 důchodci,koncem června jedeme do Itálie k moři na 10 dní kousek od Ravenny.Máme zaplacenou cestu,ubytování,plnou penzi.Potřebuji poradit,kolik eur mám vyměnit na takovou běžnou útratu-pití,ovoce,zmrzku a podobně.Nejsme rozhazovační,ale zas nechceme škudlit.Díky Jitka
Já tedy jezdím do Rimini, což je poněkud jižněji od Ravenny ale předpokládám, že cenově to bude stejné. Takže : zmrzlina stř. porce stojí 2-2,5€, pizza od 8€ za Margaritu až po třeba 20 s ,,mořskými potvorami´´. Koncem června je už sezóna, takže počítejte s tím, že za pláž se platí bývá to okolo 5-7€ denně, ovšem lepší hotely mají své pláže pro své klienty zadara. Krom toho existují i bezplatné pláže, ale mnohdy se k nim musí i dost daleko. V některých hotelech však požadují příplatek za klimatizovaný pokoj. Jinak je určitě lepší třeba to pití a pod si koupit v nějaké Bille či COOPu, protože na plážích je nekřesťansky předražené, zatímco třeba v tom COOPu jsem si kupoval 1,5 l ice tea za 0,7€.
Jsme na tom stejně. Jsme 2 skorodůchodci, jezdili jsme do Itálie po 3 roky na 10 dní, trochu jižněji než Vy. Poloostrov Gargano. Bylo to nádherné. Pokaždé.
Neochutnat v Itálii zmrzlinu, to by bylo trestuhodné. Zmrzka dneska stojí okolo 2 € porce, ale jsou to opravdu maxiporce. A výběr třeba ze 40 - 50 příchutí je běžný.
My jsme ujížděli především na ovoci /kusy melounu, nektarinky, meruňky, čerstvé fíky.../ V tom horku ani není moc chuť k jídlu, ale vychlazené ovoce se hodí vždycky. Ochutnali jsme i tamější pizzu, ale protože ani manžel ani já na pizze nic světoborného nevidíme, tak to bylo prostě spíš proto, že jsme byli v Itálii a byla by ostuda pizzu neochutnat.
Nápoje v obchodech. Čím větší /supermercato/, tím levněji nakoupíte. Na pláži u moře je neskutečně předraženo.
Co mě ale nesmírně lákalo, byly italské sýry. Měli nespočet druhů, tvarů, chutí. Nejvíc jsem se zamilovala do sýru Maasdamer, krájeli řezy z ohromného kola s dírami uvnitř. Chutnal jako oříšky a neměl chybu. Koupili jsme ho dokonce i jako dárek domů, ale dopadlo to tak, že jsme ho večer snědli /doslova sežrali :D/ a druhý den jsme šli kupovat jako dárek další kus.
Pokud jste stejní milovníci zmrzliny, jako my, poradím: ve větších potravinářských obchodech jsme objevili veliké plastové krabice zmrzliny zn. LOBOZZO. Obsah 2 litry, cena okolo 2,80 €. V jedné krabici byly pruhy různých zmrzlin, 2 až 3 příchutě. Jahodová, citrónová, kávová, višňová, pistáciová...jakou si jen člověk přál. Husté, smetanové, výborná chuť. A vyšlo to daleko levněji, než si dát do kornoutu. V lednici jsme měli mrazák, krabice se tam krásně vešla a když jsme dojedli, šli jsme vybírat další příchutě. Večer v posteli knížka a miska se zmrzlinou - co si člověk mohl přát víc?
Utratili jsme za tu dovolenou asi 150 €, ale se vším všudy. Včetně lehátek na pláži, cestování vlakem a autobusem po okolí, či včetně drobných dárků. Jsme ovšem oba nekuřáci a abstinenti, takže pokud těmto neřestem holdujete, musíte si něco připočítat. Pěknou dovolenou. Jaga.
Určitě stoji za to dát si pravou italskou zmrzlinu, u Ravenny u moře jsem také byl. Zmrzlina výjde jedna porce na 1euro, ale je toho opravdu kopa. Pizza v restauraci bude trošku drazší, ale mi to řešili tak, že jsme našli nějakou pekarnu, kde pizzi pečou, ale dávaji je lidem do rukou, jako že to nebyla restaurace , ale vyráběli prave italske pizzy a byly dobre .. čerstvé plody moře apod. 1 pizza stála 7 eur, což myslim je jak standartně u nás v restauraci. Záleží co si chcete ood tama přívest domů ... jestli máte plnou penzi a všechno zajištené a chcete z tama poslat pouze pohled tam by mělo stačit pár eur, ale raději vyměnte více pro jistotu,.
cca 200 euro + kartu s sebou pro případný další výběr,kdyby pochybělo. :--)) pěknou dovolenou!
Díky všem za odpovědi,pomohli jste,aspoň vím přibližně ceny.Dnes jdu měnit eura,protože ještě jedeme za týden na Slovensko,tak abych to vzala najednou.Na Itálii vyměním 100 eur a kartu vezmu sebou.Nikdy jsem v cizině v bankomatu neměnila,tak doufám,že to nebudu potřebovat.Hlavně kvůli tomu,kdyby to nebylo i v češtině,tak by byl problém.Počítám,že nám ze Slovenska nějaká eura zbydou.Nebyli jsme nikde 5 let a předtím se eury neplatilo ani na Slovensku.Odklikla jsem 3 odpovědi,víc mi to nedovolilo,tak všem díky J.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.