Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z čeho mám průjem?

Od: infekcenebone odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat. Mám infekční mononukleózu a lečím se s ní cca 3 týdny. Tím, že dodržuji všechno, co mi doktorka řekla, mám již všechny výsledky v normě, avšak dietu musím držet pořád. Dnes jsem byla na další kontrole na infekčním, kde mi paní doktorka řekla, že se musím jít vyčůrat do nádobky. Když jsem přišla na záchod, byl celý pokaděný a nechutný... Přežila jsem to, ale před chvílí jsem měla průjem a pak jsem kadila pouze hleny... myslíte, že bych se díky tomu záchodu nebo celkově kvůli tomu oddělení mohla nakazit třeba střevní chřipkou? Ještě chci říct, že nejím moc zeleniny atd, zato vločky ano.. takže nevím jestli to nemůže být nedostatkem vlákniny. Před týdnem jsem užívala ještě silná antibiotika, ale ta mi nedělala žádný problém a beru ostropestřec na játra.. opravdz nevím, z čeho bych mohla ten průjem mít... poradíte?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. V minulém vlákně jste psala, že zeleniny a ovoce jíte hodně. Ale ten průjem klidně souviset s užíváním antibiotik může. Na záchodě jste se nenakazila střevní chřipkou, toho se nebojte. Tu vlákninu do jídelníčku zařaďte. Ono to nějaký čas potrvá, než se vše vrátí v těle do normálu.

pb®
hodnocení

0x

Na záchidě jste se klidně nakazit mohla. Tyhle virové gastroenteritidy (je jedno jestli se projevují průjmem či zvracením) jsou velice infekční a velice rychlé.

Dodnes vzpomínám, jak jsem s prvním synem šla pro recept na zánět spojivek. Ještě v době před ereceptem a v době, kdy lékaři zásadně neordinovali po telefonu, ale museli pacienta vidět. A v čekárně seděla holčička odhadem 10-12 let s lavůrkem a tatínek, že holčička celou noc zvrací. Už v čekárně jsem si říkala, tak ji netahej mezi lidi, nakazíš všechny ostatní, nech ji doma, ona zvracet do pár hodin přestane. Bylo dopoledne, odpoledne jsem začala zvracet já a prozvracela jsem se až do brzkého rána a když jsem přestala zvracet já začal můj asi čtyřletý syn. Já zesláblá, on jako malé dítě samozřejmě zvracel tam kde byl, takže už jsem neměla ani do čeho převlíknout postel. Bylo to takové zvracení, kdy neudržíte ani hořký čaj, kolu, černé uhlí, endiaron, vodu, prostě žaludek neudrží půl dne vůbec nic. Takže jsme půl den vůbec nepili abychom pořád neblili, jen žízniví leželi s lavůrkem v posteli, než to přešlo.

Tyhle viry také rychle mutují, takže jeden může zvracet, druhý mít jen průjem, třetí oboje a čtvrtý jen horečku, to jsme měli se ségrou a 5ti kluky v létě na společné dovolené.

infekcenebone
Jakože asi to je pravda. A myslíte, že to muzu nadále mít? Třeba jsem vážně snedla jen něco špatného.. prujem už nemám stalo se to vlastně jen jednou dnes a od té doby už mi je celkem dobře. Nevzala jsem si nic ani na ten prujem.

hodnocení

0x

Kupte si Biopron Premium. Po užívání antibiotik trvá delší dobu než se zažívání vrátí do normálu. Probiotika jsou proto vhodná na doplnění střevní mikroflory, která je zničená antibiotickou léčbou.

Na průjem Enterol. Zabírá hned po první tabletě. Endiaron není tak efektivní.

infekcenebone
Biopron užívám už cca 2 týdny

cikitsaka
hodnocení

0x

Můj postup při všech infekcích:

1. pít vodu, ve které jsem rozpustil jedlou sodu (lžičku jedlé sody na litr vody) - zvýší pH, což znesnadní život virů atd. Toto samotné pomůže proti lehčím střevním potížím.

2. sníst lžičku kokosového tuku - obsahuje antivirotikum monolaurin

Abstrakt jedné ze studií:

Monolaurin alone and monolaurin with tert‐butylhydroxyanisole (BHA), methylparaben, or sorbic acid were tested for in vitro virucidal activity against 14 human RNA and DNA enveloped viruses in cell culture. At concentrations of 1% additive in the reaction mixture for 1 h at 23°C, all viruses were reduced in infectivity by >99.9%. Monolaurin with BHA was the most effective virucidal agent in that it removed all measurable infectivity from all of the viruses tested. The compounds acted similarly on all the viruses and reduced infectivity by disintegrating the virus envelope.

onlinelibrary.wiley.com/...

3. sníst živý jogurt pro obnovení střevní mikroflóry

Náklady jsou oproti lékům minimální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]