Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli někdo pozná, jestli je to skutečně mail od BMO, nebo je to nějaký podvod, případně kde to zjistit? Přišel z adresy service@bankofmontrealcustomerservice.com. Měla mi přijít od někoho platba, ale jestli tohle není skutečné, tak asi můžu počítat, že je to nějaký podvod. Děkuji
Potvrzení o platbě (i kdyby nakrásně bylo skutečné!) ještě neznamená, že peníze skutečně přijdou > platbu lze stornovat. Jestli někomu něco prodáváte do zahraničí, počkejte si, až budou peníze připsány na Váš účet v naší bance nebo až Vám je pošta (či jiný plátce) opravdu vyplatí.
Solidní zájemce o koupi to pochopí a počká. Pošlete-li prodávanou věc před obdržením platby, nebudete mít pravděpodobně ani výrobek/zboží ani peníze.
A ty prodáváš nějaké zboží někumu z banky?
Já kdybych někomu měl poslat výpis o provedení platby, tak bych ho vytvořil v elektronckém bankovnictví a potom ho odeslal ze svého soukromého e-mailu.
Pro ostatní platí předchozí rady. Čekej na peníze na tvém účtu nebo na složence.
Ale nedělej si naděje, že nějaké peníze někdy přijdou. Ta částka vypadá jako pětimístná (i když je začerněná). Těžko hádat v jaké měně je uvedená ta částka.Ale že by mi kanadská banka posílala české kuruny je divný.
Takže klidně napiš podrobnosti o jaký obchod má jít a nech si tady poradit. Tady ty podvody se neustále opakují a bohužel se na ně pořád ještě dokáže někdo chytit.
Jasny podvod, banka do potvrdenia o platbe nikdy nebude pisat veci ako "a teraz musite poslat tu vec", "skenujte podaci listok" a podobne, staci citat, co je na obrazku, ktory sem bol vlozeny. Pekne pockajte, kym naozaj pridu peniaze (nepridu nikdy) a vychutnajte si rastucu zurivost podvodnika. Vela zabavy ! Pokial ste uz vec poslali, smola, naucite sa na vlastnej chybe. Podvodnik sa bude vyhrazat policiou a pod, ignorujte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.