Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léky a k čemu

Od: danko* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den. Beru již antidepresiva a můj psychiatr mi nově napsal stabilizátory nálady. Chci se zeptat, kdy a k čemu se tyto léky musí brát? Máte někdo zkušenosti? Jsem z toho trochu nervní.
Děkuji:)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

3x

To je cesta do pekel. Dejte si na to pozor.

Já jsem měla brát trojí léky už se mi zvedal žaludek.

--------------------------------------

Podívejte se na příbalový leták, jaké má Váš stabilizátor vedlejší účinky.

Až tedy budete řešit nějaký další problém, tak vězte, že dostanete další lék na odstranění těchto. A tím se to nabaluje a navyšuje.

Náš děda takhle pral 16 druhů prášků, otravoval si organismus, některé léky šly i proti sobě. Při hospitalizaci v nemocnici mu vše vysadili, zkusili jiné možnosti a odcházel jenom se šesti.

Tím Vás nechci odrazovat, léčte se, ale zároveň mějte svůj život pod kontrolou a pracujte na sobě, informujte se a vysvětlujte si vše sama sobě, změníte, co Vám ubližuje, začnete žít svůj vlastní život. Až když tohle pochopíte, se vrátíte mezi zdravé.

danko*
hodnocení

Dobře, díky moc za radu:))

hodnocení

3x

Právě takové otázky bych položila svému psychiatrovi, který mi léky předepisuje.

danko*
hodnocení

Já vím, tož jsem se nezeptal a teď už nechci otravovat :)

A co kdybyste mu klidně zavolal, to není otravování, měl by vám dát ochotně informace i po telefonu, když jsme se opomněl vyptat osobně, tak volejte.

hodnocení

2x

Dobrý den. Jedná se o to, aby Vaše nálady byly ustálené a nenastávaly nežádoucí výkyvy. Zkušenost nemám, ale zde je info, které Vám to objasní.

upsychiatra.cz/...

danko*
10.12.20 16:05
hodnocení

Díky moc :)

hodnocení

0x

Asi abyste neměl/a výkyvy nálady.

hodnocení

0x

Však vyzkoušíte a uvidíte, zda se cítíte lépe anebo ne. Lékař psychofarmaka vymění nebo něco ubere/přidá podle toho, jak se budete cítit. Na co přesně léky máte, to vám měl zodpovědět lékař, který léky předepsal. My nevíme, proč.

VZP má nově příspěvek na psycho-sociální terapii. U vás by byla nějaká psycho-terapie vhodná, když se léčíte u psychiatra. VZP přispívá 7000kč na 10 sezení. Více zde vzp.cz/...

danko*
hodnocení

Ano, děkuji moc, již jsem objednán:)

danko*
hodnocení

Dobře, tak moc děkuji všem za radu :))

iz*
hodnocení

0x

Danko, jde o Vaše zdraví, nikoliv o zdraví laiků z internetu. Nemáte-li ke svému lékaři tolik důvěry, abyste si o medikaci promluvil s ním, využijte možnosti konzultace u dalšího lékaře stejné odbornosti. Konzultaci uhradí Vaše zdravotní pojišťovna a budete-li s konzultujícím lékařem spokojenější, můžete se s ním i domluvit a přejít k němu. (I lékaře Vám může doporučit zdravotní pojišťovna.)

A nebojte se, není to žádné otravování > máte právo na informace a lékař Vám je musí poskytnout. Můžete klidně jenom zavolat, abyste nemusel čekat na nějaký další termín.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]