Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit ohledně odškodnění. Moji matku (důchodkyni bez příjmů) srazilo na přechodu auto utrpěla vážná zranění a má značné následky a stala se mrzákem. Viník byl souzen za těžké ublížení a nyní došlo k jakému si narovnání(viník zaplatil matce směšných 10000 nad rámec poj.plnění) a trestní stíhání bylo zastaveno. U soudu jsem navrhl daleko větší částku což zřejmě neakcepovali. Vůbec se v této situaci nevyznám,ale náš advokát je zřejmě špatný. Pořád nás pouze uklidnuje,že pojištovna plní( po 9měs. jsme dostali 50t) Jelikož to není ještě 12měs dosud nejsou vyčísleny trvalé následky. Když jsem akvokátu řekl,že chceme od přímo viníka odškodnění, odpověděl že to nelze ,že byl viník chráněn povinným ručením vozu a veškerou škodu bude hradit pouze pojištovna? což mi nejde k rozumu. Ten viník matku zmrzačil je handycapovaná ,obrátil celé naší rodině život naruby a dostaneme pouze toto směsné plnění od pojištovny? Lze prý následně po všech plněních pojištovny podat žalobu na viníka v tzv.občansko právním sporu.Tam prý matka může požadovat přímo po viníku uplatnění, ale nevím aby nebylo již pozdě když nyní zastavili trestní stíhání viníka? Ten náš advokát byla špatná volba je absolutně neschopný, ale jsme vázani smlouvou. Nyní nevím jak dál,máme poslední dva dni se proti tomuto zastavení stíhání odvolat u krajského soudu. Může prosím někdo v této věci poradit.Děkuji
Ano viník má povinné ručení a veškerá škoda jde z něj (na to taky to pojištění je). Těch 10k navíc byla jen jeho dobrá vůle (resp. asi způsob jak snížit trest).
Pokud soud vyšší částku neakceptoval tak se můžete odvolat. Podobně pokud nesouhlasíš se zastavením stíhání tak se taky můžeš odvolat. Zvolit neschopného advokáta - za chyby se platí.. Ovšem taky je možné, že advokát vůbec špatný není a ty jen chceš víc než na co máš nárok.. Trvalé následky se řeší až po roce a tím i náhrada za ně..
Proto se povinné ručení platí, paní ještě peníze dostane. Kolik byste chtěli, aby viník zaplatil? Tak, paní matka pobírá důchod? Můžete zažádat o příspěvek na péči.
Samozřejmě bere důchod a příspěvek,ale to stím nemá nic společného. Viník matku zmrzačil a dostane max.podmínku na rok mu seberou řidičkách a jede se dál. to je nějaký trest? kolik by jsme chtěli? Hodně. Kdo zaplatí přestavbu bytu a koupelny na bezbariér? kdo zaplatí čas rodiny ,kdy musíme dojíždět denně za matkou a pečovat o ní? to pojištovnu nezajímá! matka byla do nehody zdravá a plná elánu a nyní je troska. víte,kdo to nezažil těžko pochopí
Je divné, že když má takové následky, dostala od pojišťovny tak málo. Tak ještě 3 měsíce a dostane trvalé následky. Vy jste napsal, že je matka bez příjmu, ale pobírá důchod a příspěvek na péči, to bude mít určitě 4. Byla chyba jen na straně řidiče? Chápu, že asi chcete miliony, ale to musíte chtít od pojišťovny. Matku si můžete vzít domů nebo pečovatelský dům. My v rodině jsme se starali o ležáka a o další osobu těžce odkázanou na péči. Stojí to hodně sil, peněz, ale takový je život.
Příjmy jsem myslel jako zaměstnání. Ano málo,zatím bylo vyplaceno bolestné 33t + jízdy na rehabilitace + za léky víc jak 50t to není. Miliony nechci, ale chci aby matka dožila jako člověk důstojně. Advokát také říká pouze to co zaplatí pojištovna. Ale ta tohle nezaplatí,takže jediný kdo by to měl doplatit je viník.Ten nehodu jednoznačně způsobil to i přiznává. Ale nevím jak ho zažalovat,když mi všichni tvrdí že to lze vymáhat na pojištovně. Už se nedivím, že lidi jezdí jak prasata.Zmrzačí člověka a pokud nemají záznam ,vyváznou s podmínkou a odebráním ŔP.
Nikdo z nás neviděl, jak se to stalo.
Paní pobírá příspěvek na péči. Proto je jasné, že některé úkony už sama nezvládne. Možná špatně vidí, špatně slyší, špatně uvažuje. Takový člověk, který potřebuje péči danou příspěvkem, by měl mít na ulici doprovod, nebo s ním na nákup či k lékaři zajet. Možná, že ani neviděla a neslyšela přijíždějící auto a popleteně vlezla nevědouc přímo pod něj. Kdyby ji někdo doprovázel, strhl by ji za kabát, aby nešla. A Vy se teď chcete hojit. Hlavní je, že paní přežila.
Myslím si, že tomu řidiči asi není taky moc dobře. Má to zřejmě pořád před očima a Vaše jednání mu na náladě nepřidá. Žádných 10 tisíc neměl paní dávat, to všechno se vyřizuje přes pojišťovnu. Ale zřejmě jste se namlsal. Ani případné milióny by matku neuzdravily. Počkejte, co bude po těch 12 měsících. Co má být, to jistě bude vyřešeno.
Paní i řidiče je mi líto, ale Vy to stejně nepředěláte. Příspěvek na péči paní má, tedy pečujte. Dělala jsem to 7 let, babička umřela ve svých 92 letech. Občas to bylo těžké, ale zvládla jsem to s pomocí manžela. A mám dnes klidné svědomí, že jsem babičce-tchyni dosloužila. Jaga.
Řidiče nechte na pokoji. Myslím si, že je potrestaný dost. Co kdybyste nehodu způsobil Vy a jiný se takhle vozil po Vás? Jistě byste z toho byl moc špatný. Nedělejte to jinému, neudělal to naschvál.
Víte, pane Fegazi, co mě dost zarazilo? Vaše věta: Matka byla do nehody zdravá a plná elánu a nyní je troska.
Když byla zdravá a plná elánu, proč tedy pobírala příspěvek na péči? Ten je určenpro lidi, kteří se zcela o sebe nedokáží postarat.
Buď to nebylo tak dobré, jak vychvalujete a pak si ho zasloužila. A mělo o ní být pečováno. Nepustit ji samotnou na ulici.
Nebo byla opravdu zdravá a plná elánu a pak ten příspěvek pobírala neoprávněně. Na co, když byla zdravá a plná elánu?
To si musíte ujasnit. Jaga.
Je běžný postup posuzovat trvalé následky úrazu až po roce, kdy lze předpokládat, že je zdravotní stav stabilizován, že se dále nevyvíjí, přesněji nelepší.
Já bych zkusila advokátovi důvěřovat a počkat na posudek po uplynutí roku od nehody.
Nemáte-li trpělivost, můžete zkusit požádat o konzultaci s jiným lékařem, nejlépe s takovým, který má s posudky následků úrazů zkušenosti. (Možná Vám poradí totéž, co já.)
Přesně tak.Pojištovna hradí ,ale to jsou zatím směšné částky na dnešní dobu a ceny. Ano, budou hrazeny ještě trv.následky po roce. Nevíme zatím kolik,ale určitě to nebude tolik co bychom potřebovali.Pojištovna se nepředá. Rekonstrukce bytu na bezbariér, zdr.pomůcky atd. To nespraví pár tisíc korun.Advokát také tvrdí ,že můžeme chtít pouze to co uhradí pojištovna,ale to je přece blbost. Musím se obrátit na jiného právníka .Byla to nehoda,ale matka šla po přechodu a viník ji srazil a zničil matce život i celé naší rodině za to přeci nás musí nějak odškodnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.