Nejste přihlášen/a.
Prosím mám zvýšenou hladinu kyseliny močové, dle krevního rozboru je to hodnota 408 umol/1 . Kolik by měla být mormální hodnota? Je ta moje opravdu hodně vysoká?
Dále mám vysoký krevní tlak, bylo mi doporučeno pít 3x denně 4 lžíce zkvašené šťávy z červené řepy (tzv.mléčné kvašení), že je to výborná věc na celkové pročištění organismu. Ptám se, mohu pít tuto šťávu, pokud mám tu hodnotu kyseliny močové zvýšenou? Nevylučuje se to? Děkuji
U chlapů se uvádí rozmezí 180 - 420, takže jste na horní hraně. Ten sklon k vyšším hodnotám bývá v genech. Kluci častěji a vůdčí osobnosti taky často. Myslím, že stejnou službu vám udělá jablečný ocet. Lžíci do sklenice vody mezi jídly. A hlavně dodržujte stravu pokud možno bez purinů - nejhorší je zvěřina, sardinky, vnitřnosti a červené maso, masox, vývary, uzeniny, cukr, slazené nápoje, alkohol, především pivo a destiláty. Vhodné jsou česnek a cibule, listová zelenina, okurky ,cukety, jablka,... A hodně pít!
A kdo Vám to doporučil? Byl to lékař, který zná Váš chorobopis, nebo nějaká paní, která to tak dělá? Pokud to byl lékař, tak ten by měl nejlépe vědět, jestli Vám to pití té šťávy neublíží a já bych se řídila jeho radami. Ale jinak je to mléčné kvašení velmi zdravé, sama si tak dělám různou zeleninu a to velmi často. Ale já jsem zdravá, takže mně to neublíží.
Nefarmakologická léčba
Čerstvé ovocné nebo zeleninové šťávy – hl. šťáva z třešní, jahod, celeru – neutralizují kyselinu močovou
Do svého jídelníčku zařaďte i zrniny, semena a ořechy
Nejezte smažená jídla, pražené ořechy, ani jiné poživatiny s obsahem oleje, který prošel varem. Oleje po vystavení vysokým teplotám žluknou. Žluklé tuky rychle ničí vitamin E, což má za následek zvýšenou tvorbu kyseliny močové.
Z bylinek snižujících hladinu kyseliny močové lze doporučit vojtěšku, kopřivu, lopuch.
více zde lekarnickekapky.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.