Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaterní kýla existuje?

Od: lujs® odpovědí: 9 změna:

Zdravím.*slunce*

Opět mám dotaz pro svoji kamarádku. Existuje nějaká ,,jaterní kýla". Ona ta moje kamarádka je totiž v takové situaci že má Latentní tetánii. Bere 3x denně LEXAURIN 1,5mg 3/4 tablety. Trpí DYSPEPSIÍ (říhání, škytání,nadýmání). Doktoři jí řekli že má léze na játrech. Trpí bolestmi na játrech, žaludku, břicha. Občas se jí vrátí jídlo až do krku. První 3 roky brala ANOPYRIN. Byla už 2x na Gastroskopii, nic nezjistili. Objevilo se to u ní asi před 5 lety když spálená od sluníčka trhala holýma rukama nějaký jedovatý houby z hrobu psa . Byla u nějakýho doktora Jonáše. To je prej nějaká kapacita. Ten jí řekl že je zaplísněná zevnitř kůže, plná toxinů. Po nějakejch detoxikačních kapkách od toho Jonáše jí začala ta Latentní tetánie. Která se zhoršila do takovýho stavu že nemůže pořádně chodit, dělat těžší práci, má závratě, tuhne a slábne a kolabuje.

Poraďte prosím.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Jaterní kýla neexistuje, léze je poškození po chorobě, po úraze. U jater se léze objevují při toxickém poškození jater. Otravy, alkohol.

K Vaší kamarádce.. to poškození jater a naordinované léky nemají spolu nic společného. Viz. Lexarin - Lexaurin je indikován: - při úzkosti, napětí, podrážděnosti, poruchách spánku; - při funkčních poruchách srdce a cévního systému, dýchacího, zažívacího ústrojí a močopohlavního ústrojí způsobených stresem, úzkostí a napětím; - při psychosomatických poruchách jako jsou bolesti hlavy nebo onemocnění kůže psychického původu; - při úzkosti a napětí doprovázejících vleklá organická onemocnění; - při abstinenčním syndromu (příznaky po vysazení alkoholu u závislých osob). Přípravek je určen pro dospělé.(takže spíš psychika)

Anopirin Charakteristika
Přípravek s obsahem kyseliny acetylsalicylové ve formě pufrovaných tablet účinně tlumí bolesti a efektivně snižuje teplotu, ve vyšších dávkách má protizánětlivé účinky. Použití tzv. pufrovaných tablet mírní výskyt nežádoucích účinků na zažívací ústrojí.
Kdy se lék používá?
Přípravek se užívá při horečce a bolesti zejména při akutních chřipkových onemocněních. Dále při bolestech hlavy, kloubů, zubů, nervů a bolestech páteře různého původu. Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství od 16 let.

Vaše kamarádka užívá Lexaurin kvůli latentní tetanii - latentní tetanie je stav zvýšené dráždivosti nervosvalového ústrojí, vyvolaný nejčastěji poklesem hladiny ionizovaného vápníku v krvi nebo alkalózou (zvýšením pH krve). V případě latentní tetanie se pak jedná o sklon ke křečím,ne křečové stavy jako takové (to je forma manifestní)

Takže má játra zvětšená, kvůli hromadě léků, které užívá.. nepije náhodou?

hodnocení

Od té doby co to má tak se ode mě ani píva nenapije ...

marenka*

Tak to bude i z nervů *plac*Na ty játra doporučuji koupit ostropestřec mariánský, výborná léčivka, která dokáže regenerovat játra a ať si kamarádka dá jaterní dietu. Nemastné, nekořeněné, nedráždivé. Ať se vyhne i nadýmavým potravinám, t.j zelí, kedlubny apod.

hodnocení

Mařenko prej se mám zeptat jestli nejste doktorka.*smich*

To co jste psala v první odpovědi prej máte z příbalového letáku těch léků. Játra zvětšená neměla. Co ty houbyčky?.?.? Jmenujou se STRMĚLKA TRAVNÍ.

marenka*

To je pravda, že to mám z příbalového letáku, přeci si nebudu něco vymýšlet. Doktorka nejsem, ale certifikovaný ošetřovatel. ;)Pár roků jsem dělala v nemocnici, takže vím co lidem na co pomohlo, já sama nebyla u doktora 7 let *hi* Ta houba nevím, jestli by měla až takový účinek jenom při kontaktu. Jinak pana Jonáše pomlouvat nebudu, ale já věřím spíš lékařům. Užívání bylinek je dobré, ale co mě vždycky nadzvihne ze židle je to, že někde doporučují zázračnou bylinku, ale nikdy se nezmíní o kontraindikacích. Takže léčivka pomůže, ale někomu může ublížit.

A tu kandidozu (plíseň) by měl zjistit i lékař.

hodnocení

Zdravím. *slunce*

Tak sem byl v poledne u té kámošky a dával jí to číst. Mám se vás Mařenko zeptat jak se dá ta plíseň zevnitř kůže zjistit? Zevnitř kůže je podle Jonáše. Dělali jí povrchové stěry a nějaké seškraby kůže ale nic jí nezjistili. Ta plíseň by byla v krvi nebo někde jinde? Místní doktoři jí nevěří ty houby a koukají na ni jako na simulanta. Prej jí ve vedlejším okresním městě nějakej internista po 5 letech řekl, že ty léze na játrech mohly způsobit ty houby ale prej už je pozdě na to aby se to dalo zjistit. Ještě jí ten Jonáš řekl že má v sobě plno toxinů. Jak by se ty toxiny daly zjistit?.?.?

marenka*

Plíseň zevnitř kůže je zvláštní pojetí, já se přikláním k tomuto.

Kandidóza

Kandidóza je nadměrné pomnožení kvasinek (candida allbicans) ve střevech, krvi a orgánech. Tato parazitická kvasinka žije za normálních podmínek v rovnováze s ostatními bakteriemi, běžně osídluje střeva, pohlavní ústrojí, ústa, jícen a krk. Pokud dojde z nějakých příčin k oslabení imunitního systému (stres, užívání léků, konzumace vyššího množství alkoholu, onemocnění apod.), může se stát, že se nadměrně rozmnoží a způsobí infekci zvanou candidóza.

Příznaky tohoto onemocnění jsou všeobecné, většinou je obtížné bez podrobného vyšetření určit přesnou diagnózu _ běžně se však projevuje bolestmi hlavy a kloubů, chronickou infekcí, zápachem z úst, tvorbou aftů, trávicími problémy (říhání, nadýmání, průjmy, zácpy), svěděním kůže a tvorbou puchýřků a akné, může dojít i k rozšíření plísňových onemocnění kůže a nehtů, běžné je pálení, svědění a slzení očí a přecitlivělost na světlo. Velmi nepříjemně se může kandidóza projevit na pohlavních orgánech a močových cestách _ nejčastěji svěděním, záněty, výtoky, poruchy menstruace a poklesem tvorby pohlavních orgánů, které vyústí ve sníženou sexuální touhu.
Kandidóza postihuje lidi všech generací a její léčba bývá z důvodu často nesprávné diagnózy časově náročná - klasická medicína se soustřeďuje nejčastěji na podávání antibiotik a protiplísňových a protikvasinkových léků.

Tipy pro správnou výživu

Aby léčba kandidózy byla úspěšná, měla by být komplexní a zahrnovat více léčebných postupů. Pokud už dojde na užívání antibiotik, je důležité obnovit přirozenou střevní mikroflóru a posílit imunitní systém. Do těchto postupů zahrneme pravidelné užívání probiotických kultur (zdravé bakterie, které tvoří přirozenou součást naší střevní mikroflóry) v podobě konzumace zakysaných mléčných výrobků či konkrétních doplňků stravy obsahujících tyto mikroorganismy.
Je nezbytné upravit i svůj jídelníček _ tzv. protikvasinková dieta by měla zahrnovat naprosté vyloučení sladkostí ze stravy a všech potravin s obsahem bílé mouky (pečivo, oplatky, sušenky, deserty). Konzumujte čerstvou zeleninu, kysané zelí, česnek, cibuli, křen (tyto potraviny jsou vyhlášenými nepřáteli kvasinek), nezapomínejte na oleje lisované za studena, ořechy, semena, cereální potraviny. Pravidelným pitným režimem podpoříte odstranění metabolitů z těla a urychlíte celkovou léčbu.
Z doporučených a účinných doplňků stravy vyčnívá především extrakt z grepových jader, který je považován za jedno z nejsilnějších přírodních antibiotik. Jeho výhoda spočívá v tom, že ve střevech likviduje pouze ty "špatné" bakterie, přirozená střevní mikroflóra zůstane zachována.

hodnocení

Váš popis zhruba odpovídá, jenom nemá průjmy. Jonáš jí prý neřekl jaké druhy těch plísní má. Gynekologii má prý v pořádku. Její doktorka jí údajně řekla že kdyby byla v krvi zaplísněná tak by měla horečky a kdyby měla špatnou mikrofloru tak by měla průjmy. Nevíte něco o těch toxinech? Jak se zjišťují? Jak se případně léčí?

marenka*

Z moči, z krve, stěrem z krku. Léčení je na lékařích, léky na Kandidozu nebudou volně v prodeji. Zatím může zkusit v příspěvku výše doporučené rady na výživu. Patrně bych změnila lékaře. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]