Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hospoda - účtování

Od: weld odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
dnes jsem byl s mými kolegy z nové práce poprvé v hospodě, ale co se nestalo. Opil jsem se a když všichni šli kouřit, odešel jsem domů a zapomněl zaplatit.
Zkrátka největší trapas, co se mi kdy stal.
Mám tedy otázku, zda si v hospodě číšnice zapisuje někam stranou všechny objednávky a musel to potom někdo platit za mě, nebo zda se těch pár piv mohlo ztratit a nikdo to ve finále neplatil.
Radši bych zítra do té hospody šel částku doplatit, než se ptát kolegů, co mě
sotva znají, zda náhodou za mě někdo všechno nezaplatil.
Je mi to opravdu trapné, nevíte prosím, jak to v těch hospodách funguje? Popřípadě stalo se někomu něco podobného?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Na vašem místě bych se šel zeptat do té hospody, zda má vaše parta vše zaplaceno. Pokud ne, doplaťte, pokud ano, buďte solidní, kolegům vysvětlete situaci a zaplaťte jim svůj podíl.

hodnocení

10x

Každý jsme jiný a každý reagujeme, na tak velký trapas, jinak. Já bych v práci nedělala mrtvého brouka, ale vykřičela bych, jaký jsem debil, jak se omlouvám a jak to mohu napravit. Všichni se zasmějí, utrousí pár poznámek a přijmou to. Jestli budeš potichu, pak se pocit trapasu s tebou potáhne celý život.

Traška humoru ze života. Jednou jsme se celá parta, měli v hospůdce veselo a ráno kolega nepřišel do práce. Bydlel vedle hospůdky a byl tam ve flanelce a domácích cuklích. Celé ráno jsme se po něm sháněli, Tomáš prostě nebyl. Volal kolem poledne z Prahy, byl slyšet letištní rozhlas a pak koncem směny z Mošnova. Stále ve flanelce a papučích. Vůbec nevěděl, jak se do Prahy dostal, jen si pamatoval, že ho piloti vzali nazpět a hlídali ho. Dodnes se tomu smějeme. Na tu historku balil baby. *smich2*

hodnocení

5x

Těch pár piv se určitě neztratilo spíše naopak-přibylo:).Většinou si číšníci zapisují celý stůl,takže určitě tvoji útratu zaplatil tvůj kolega(ové).Taže se jich normálně zeptej..

hodnocení

3x

Hospody byly teď delší dobu zavřené, proto se mnoho lidí chová jako puštěných ze řetězu. Pokud jste se důkladně opil jen po pár pivech, jak uvádíte, měl jste zůstat doma, koukat na Ulici a pít přitom podmáslí. Pořádný chlap něco vydrží. Vy snesete asi pendrek.

Navíc proč chodit pařit s kolegy, kteří mě sotva znají? Posezení je daleko lepší s dobrými přáteli, než se ožrat s někým takřka cizím.

Zeptala bych se nejlépe v té hospodě. Teď bylo dlouho zavřeno a každá koruna výdělku je jim dobrá. Zajděte tam, řekněte, co a jak, omluvte se a zaplaťte. Pokud Vám řeknou, že to všechno už uhradil někdo jiný, zajděte za těmi skorokamarády, zeptejte se, kdo to platil a těch svých "pár piv" po kterých jste se ožral, mu zaplaťte. A příště nepijte ani těch pár, když to nevydržíte.

Měli jsme v naší obci chlápka, dneska už nežije, ale občas si vzpomeneme. Ten se úplně neožral, ale konzumaci měl tedy velkou. Vždycky se nenápadně vytrousil na záchod, vzal s sebou svou účtenku, tu vyhodil a následně odešel domů. Prostě dělal to cíleně a pořád. Tak si ho jednou chlapi pohlídali a dostal za hospodou pořádnou nakládačku. Od té doby už moc nechodil, věděl, že bude muset platit.

Vám se to stalo zřejmě spíš výjimečně, přesto to dejte do pořádku a příště raději s tou pařbou opatrně. Třeba já mám moc ráda jablečný džus. Chutná, nebolí hlava a zaplatit jsem ještě nezapomněla. *smich* Jaga.

"Pokud jste se důkladně opil jen po pár pivech, jak uvádíte..."

Ona je otázka, co je to "pár piv" a taky co to bylo za pivo. Znám člověka, pro kterého pár piv znamená méně, než 12. Mě se před pár lety stalo, že jsem nevěděl, jak jsem se dostal domů po 3 jakýchsi speciálech na lačno *ee*.

A proč nejít na pivo s novými kolegy? V hospodě je nejlepší možnost se vzájemně poznat. Tazatel se teda ale moc dobře neuvedl a pravděpodobně se to s ním potáhne hodně dlouho.

Ještě jedna rada-Kupte si ventky - pruty a když neumíte pít, choďte na ryby. *smich2* *mir*

hodnocení

2x

Zdravím. Mne zaujal fakt, jak brzy jste stačil vystřízlivět, když jste dokázal ještě týž den napsat na poradnu. Pak už jste se neozval. Nicméně stát se to může každému, takže kolegům bych se omluvila a zeptala se, komu dlužím za útratu a kolik.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

to jako fakt muze myslet nekdo vazne? je snad jasne ze to musel nekdo z kolegu zaplatit , nebo si nekdo mysli ze servirka nad tim mavla rukou a rekla si snad to ta dobra duse prijde zaplatit?

krtek6
hodnocení

0x

neboj se...oni ti hospodští nejsou takoví chudáci za jaké se furt považují. Kdybys tušil o kolik jak a kde lidi furt natahují tak tvoje útrata je kapka v moři...

Pamatuju si, někdy v období mého ranného alkoholismu jsme šli jako banda do knajpy...bylo nás tam asi dohromady 30...z toho půlka džusařů nebo slečen...za hodinu akce kdy jsme chtěli pročistit plotek se nás servírka snažila přesvědčit o tom, že ta slabá půlka alkopíčů v mladistvém věku stihla za hodinu vypít asi 75piv...což bylo asi 5 piv na hlavu...to jsem nebyl nikdy schopný vypít ani v době svého největšího píčství...natož někdy v rozmezí 15-18let..

jinak pokud někdo nezaplatí a odejde, tak jsou dvě možnosti...buď to zaplatí nechca zbytek stolu a pak je otázkou jak se vyrovnáte mezi sebou a nebo to jde na vrub číšnici...většinou však platí verze 1, protože s takovou by obsluha pracovala furt zadarmo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]