Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdyby šel teď odsouzenec třeba na elektrické křeslo, musí mít roušku?

Od: tendruhy odpovědí: 18 změna:

Extrémně hloupá otázka takhle při večeru, ale kdyby byl někdo odsouzený na smrt v zemi, kde propuká covid, musí dodržovat i on příslušná opatření? A bude mít tedy při výkonu trestu na sobě roušku nebo respirátor?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nemusí, ale musí počítat s pokutou a pokud ji nebude chtít na místě zaplatit, tak se správním řízením.

peter*
hodnocení

2x

Jedna z elektrod je na oholenom temene hlavy, druha na lavej nohe. Prud sposobuje ohrev tkaniv, vratane efektov ako vyliezajuce oci z jamiek a podobne (vid wikipedia). Z toho dovodu ma odsudeny pred tvarou spustene nieco ako velke kozene rusko, aby divaci nemali hororove zazitky. Dalsie efekty su uvolnenie zvieracov, pouziva sa plienka ... Pri zbabranych popravach sa pieklo maso ...

tendruhy
hodnocení

Já jsem spíše myslel, jestli by musel mít roušku při příchodu ke křeslu? Že by mu pak něčím obličej zakryli i s původní rouškou nebo mu ji už narychlo sundali? Co má vůbec standardně vězeň na sobě když jde na křeslo? *ticho*

peter*

Vyguglite si to. Zalezi na tom, ktory stat USA to je. Vazensku uniformu alebo nieco vlastne na styl tricko + nohavice. Rozdiely su aj v obuvi.

tendruhy
hodnocení

1) Informací k nalezení je celá řada, ale o současné covid situaci ani zmínka. Kdo myslíte, že by rozhodoval o tom, zda má mít odsouzenec roušku? Ředitel věznice? Kat? Vězeň samotný? Někdo jiný? Hmm...

2) Jaké konkrétní rozdíly v obuvi máte na mysli?

ex
hodnocení

1x

Podle mne, dokud žije, musel by mít roušku.

tendruhy
hodnocení

Myslíte tedy, že i přímo například na tom křesle? *smich*

ex

I přímo na křesle - kvůli nákaze, dokud vrah dýchá a nechcípne. A pochybuji, že by se někdo zabýval tím, že mu jí sundají,, když ho hážou do pece.

hodnocení

1x

Ano

To je teda otázka. Ale když už, tak jeho rouška by chránila obsluhující personál, ne?

tendruhy
hodnocení

Psal jsem, že je to hloupá otázka. *smich* Ale také jsem si říkal, že to sice odsouzenci už může být úplně jedno, ale jde o to, aby byl chráněn personál a svědci.

hodnocení

0x

To nevím, jak by to bylo. Tady je odkaz na článek o trestech smrti

usa.avetour.cz/...

tendruhy
hodnocení

Ale nikoli o žádných aktuálních. Mě zajímá situace, jak by výkon probíhal v covidové době.

berger*
hodnocení

0x

Asi by ji mít musel,jinak by mu dali pokutu,ne?

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu že u nás v ČR roušku musí mít i nebožtík tak asi ano protože při manipulaci s tělem vychází vzduch z úst a mohl by někoho nakazit.

Ale pokud vím tak v USA roušky plošně poviné nejsou a elektrické křeslo se tam používá jen málo.

tendruhy
hodnocení

Nebylo to myšleno konkrétně jen na USA a elektrické křeslo, to byl jen příklad. Mohlo by se jednat i o jinou zemi, kde je ještě trest smrti povolen, byť třeba i jinou metodou.

peter*
hodnocení

0x

Ked uz riesit hluposti, tak poriadne : este lepsi priklad je plynova komora, v novsej verzii nasadia odsudenemu dychaciu masku pripojenu na zdroj plynu, nepustaju plyn do celej miestnosti. Musi mat rusko? :)

Mimochodom, od poprav v plynovej komore sa upusta prave pre nebezpecnu manipulaciu s telom, ktore uvolnuje zvysky plynu a cast je nasiaknuta v obleceni a vlasoch. Dekontaminacia predrazuje popravu, ohrozeny je tiez vazensky personal.

tendruhy
hodnocení

O tom jsem skutečně nikdy neslyšel, že by se odsouzencům nasazovala maska. Můžete uvést zdroje, ze kterých vycházíte?

romanzz
hodnocení

0x
Myslim, ze rousku by mit nemusel, neni duvod. Kde by izolovany vezen ten koronavirus chytl?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]