Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím najde se tu někdo, kdo by mi dokázal odpovědět? 8. ledna 2009 jsem nastoupila na mateřskou dovolenou. Když teď bylo daňové období, tak mi přišlo od mé pojišťovny papír kvůli daním, který jsem měla podepsat a odnést k zaměstnavateli. Platím 700 korun měsíčně a nedostala jsem ani korunku. Je to tak v pořádku? Případně, kdyby jsem měla něco dostat, kdo by mi to vyplácel, zaměstnavatel nebo sociálka? Děkuji Vám za Vaši odpověď a přeji hezký slunečný den
"Papír kvůli daním od pojišťovny" - to myslíte životní nebo důchodové pojištění? Každopádně to vypadá, že v pořádku to je. Píšete, že jste od 8.1. na mateřské dovolené, tedy pravděpodobně váš jediný zdanitelný příjem byla mzda za část ledna , a potom ještě možná po skončení mateřské jste čerpala dovolenou na zotavenou - je docela možné, že jste vůbec žádné daně loni neplatila (zvlášť jestli dovolená byla rozložená do dvou měsíců). Pokud jste opravdu žádné daně nezaplatila, tak vám při zůčtování není co vrátit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.