Nejste přihlášen/a.
Vážení, měla bych dotaz. Přecházím k jiné bance a chtěla bych se zeptat, zda kdybych si jednou žádala o půjčku nebo třeba o hypotéku si může nová banka nějak zjistit za co jsem utrácela peníze,když jsem byla u staré banky.
Může, ale spíš je bude zajímat vaše bonita. Tedy zda jste měla dřív nějakou půjčku a zda jste poctivě splácela. Tyto informace jsou sdílené napříč bankami v registrech. Dále druh pracovního poměru, výše příjmu a kolik vám z něj zbývá po zaplacení životních nákladů.
Spíše mi jde o to zda si může zjistit, za co jsem utrácela. Třeba kolik jsem měsíčně utratila v tom kterým obchodě. Vím, že existuje registr půjček. O to mi ale nejde ty jsem nikdy neměla.
Kdyz si prevedete vse do nove banky, vezmete uver za x mesicu, hypoteku za rok, tak nikdo nebude resit Vas minuly ucet u stare banky. K hypotece muzou chtit dolozit vypis z banky kam Vam chodi prijem od zamestnavatele a uvidi odchozi platby z Tesca, Globusu, z masny na rohu, ze Sazky...nic konkretniho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.