Dobrý den, Budu platit na aliexpressu a zajimalo by mě, zdali to mám platit rovnou, nebo zkusit revolut přes virtuální kartu (co vyplnit jako držitele karty případně?). Oskar
Já mám kartu M.bank svět jen kvůli platbám přes internet. Tam si převedu nějakou rozumnou částku a platím v klidu. Na Ali už asi 500 transakcí a žádné zneužití se nestalo. Jen pro jistotu nemám kartu sparovánou na AliPay.
prikld1
Mbank jsem opustil, když chtěli za kartu platit. Zdarma snad byla při nějakém počtu, nebo výše transakcí. Nevím jak je to teď. Bohužel Air kde jsem měl dvě karty a druhá jen na Aliexpress chtějí za druhou kartu od listopadu taky platit.
Stačí mít povolené přečerpání (využívat ho nemusíš) a vedení karty ti dají zdarma. Neradi o tom mluví protože tím samozřejmě přicházejí o kšeft ale aktivují ti to normálně přes infolinku. Před zavedením karty svět ze mě stejně nějaké prachy měli, protože mají horší kurzy než třeba raifka ale kartou svět loni dorovnali konkurenci takže si na ně nemůžu stěžovat. Vzhledem k tomu že tam už není podmínka mít na kontě pohyb ani posílat tam výplatu jako u konkurence to mému účelu vyhovuje.
prikld1
Pravda je že Mbank mi tenkrát dala nejaký bonus. Přečerpání to je snad kreditní karta místo debetní a to bývá za poplatek. Nemíním se k ní vracet. Creditas, Airbank, Equa. Každá z nich má nějakou výhodu. Úroky, výši úročeného vkladu lepším úrokem, nebo výběr z cizího bankomatu bez poplatku.
Jo dávali jednu chvíli tisícovku novému zákaznikovi. Pak přešli na systém doporučení, kdy dostal zákazník petikilo a ten kdo ho do banky přivedl taky. Teď už to nedělají. To povolené přečerpání má i dost jiných bank. Je to samozřejmě systém jako u kreditní karty ale je to naroubované na klasickou debetní kartu. Akorát to člověka ze začátku mate když si otevře zůstatek tak jsou tam dostupné prostředky a vlastní prostředky. Takže si musíš hlídat abys nešel do mínusu protože tě karta sama nezastaví při vyčerpání hotovosti ale jede dál do mínusu.
prikld1
S tím problém nemám. Spíš při inkasu nedostatek prostředků. Od té doby co Air neúročí běžný účet, radši to nechám ležet na spořícím účtu. Některé banky měly službu automatického přesouvání mezi těmito dvěma účty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.