Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koronavirus - mohu být nakažená?

Od: vinoooo odpovědí: 13 změna:
Dobrý den. Jsem pár dní nemocná. Včera mi kamarádka napsala, že je pozitivní na koronavirus. Byla jsem s ní minulý pátek, od cca pondělí mi není dobře. Teď asi 3 dny dost nic moc. Nikde jinde jsem od té doby nebyla.
Viděla jsem se s ní v pátek ve škole, povídaly jsme si hodně na blízko, šeptaly na sebe, aby nás neslyšela celá třída. Samozřejmě jsme u toho jedly, takže rouška dole.
Akorát její spokusedící je negativni i kamarádka u které odpoledne byla. Přijde mi proto, že asi také budu negativní, když se nenakazily ty 2 a mám nějakou virozu treba. Nevím.
Je možné, že bych se nakazila když ty 2 jsou negativní?
Na testy bych zašla pristí týden, ale přemýšlím tak předem, jestli je vůbec šance.
Mockrát děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

6x

Že jsi nakažená, je samozřejmě možné. Ale odpověď ti dají jen výsledky testu.

vinoooo
hodnocení

Já nevím, jestli to není tak, že když nenakazila ty 2, tak je taková ta co koronu má ale nenakazí. Jestli víte jak to myslím.
Bolí mě hlava, tak se asi vyjadřuji hrozně :D

hodnocení

4x

"...mohu být nakažená?"

Jistěže ano. Je to docela pravděpodobné.

senior
hodnocení

4x

Než spekulovat, s kým kdo byl v kontaktu a je, či není nakažen, tak bych raději pozorovala svoje příznaky.

Teplota, bolesti hlavy, kloubů, kašel, rýma, ztráta chuti, čichu?

Může to být jenom obyčejná chřipka. Acylpyrin, a odpočívat.

Samozřejmě, pokud se vše zhorší, tak volat lékaře.

Na testy pokud chcete jít, tak až později. Možná to je jenom obyčejná reakce, jak jste nebyli dlouhodobě s nikým v kontaktu a máte oslabenou imunitu skrzevá nošení roušek. Potom se se každého všechno ihned chytne.

Nepanikařit a vyčkat. Rodiče určitě budou nápomocni a poradí.

hodnocení

1x

Na testy bych zašla pristí týden, ale přemýšlím tak předem, jestli je vůbec šance.
Mockrát děkuji

Šance je vždy. Běž na testy. Vše ostatní jsou jen spekulace.

vilik*
Jestli má příznaky od pondělí, příští týden už jít na testy nemá smysl. Po deseti dnech je brána jako zdravá. To už ať ty 3 dny vydrží doma.
jenda2*

Přesně tak. Jinak se to prodlouží o 10 dní plus doba k testům.

111®
hodnocení

0x

kontaktuj lékaře ten tě tam pošle..

aaa
hodnocení

0x

To už se také stalo, že ti, kteří byli v úzkém kontaktu s nakaženým, se nenakazili. I moje příbuzná pracuje ve školce, kde zjistili 5 nakažených pracovníkůi+3 děti. Příbuzná byla se všemi v kontaku a test měla negativní. Můžeš být taky jenom obyč. nachlazená.Jsou to nervy, to čekání.

hodnocení

0x
Ty dvě byly na testech kdy?
vinoooo
hodnocení

Nevím kdy, ale myslím že včera měly negativní výsledek testu.
anko
Ahoj. Tož oni byli v kontaktu s kamarádkou teprve nedávno, takže i když byli momentálně negativní, je velká pravděpodobnost, že za pár dní budou pozitivní. Může to trvat i 10 dní, než to propukne a i když jsou kamarádky negativní, ty můžeš být pozitivní.

losos
hodnocení

0x
Nepiš to sem a řekni to rodičům sakra a nepiš to sem, stejně jsi max. V 5 třídě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]