Nejste přihlášen/a.
Loni jsem měla brigádu v kanceláři, smlouva byla na půl roku. Z toho jsem odpracovala jen měsíc, poté zaměstnavatel přestal kamunikovat, následně jsem se dozvěděla, že firma skončila a těsně před Vánoci, tedy po půl roce jsem z něj dostala svoje poslední peníze. V životopise mám napsáno, že práce trvala půl roku (uvedla jsem podle smlouvy), je to tak ok nebo ne? A ještě další věc...od konce září jsme měla svoji první práci na HPP. Odpracovala jsem cca měsíc, poté měsíc doma s koronou a ihned po uzdravení vyhazov ve zkušební době. Tuto práci v životopise neuvádím, protože trvalka časově stejně dlouho jako mých x dalších brigád a navíc jsme se se šéfovou úplně nepohodly, tak nechci, aby ji případně někdo kontaktoval skrz reference a ona nakecávala kdo víc co. Musím tu práci v životopise uvádět?
Nemusíte. V životopise můžete uvést jen to, co chcete. Jen si dejte pozor na chybějící doby. Někdy se uvádí životopis podle povolání - napři prodavačka 3 roky, pokladní 4 roky ve kterých firmách atd... Neuvádí se podle časové posloupnosti, pokud něco chcete zamlčet anebo jste třeba byla delší dobu na ÚP. Záleží na Vás, jestli chcete časově strukturovaný životopis anebo podle délky zaměstnání. Případně se dají vynechat i měsíce. Třeba 3/19 - 4/20...napíšete 2019-2020 a nebudete dále rozvádět, aby se trochu zakryla hluchá místa.
V tom prvním případě je asi skoro jedno, jestli napíšeš měsíc nebo půl roku. Pro potencionálního zaměstnavatele to znamená "chvíli tam dělala". Nejlépe když napíšeš šalamounsky: "Dělala jsem tam a tam, smlouva na půl roku", když se pak zeptají na detaily u pohovoru, tak jim to vysvětlíš, do životopisu je to zbytečně zdlouhavé.
Ve druhém případě bych napsal: "Nastoupila na HPP tam a tam, po měsíci přerušila (COVID), poté ve zkušební době propuštěna", z toho bude asi každému jasné, jak to bylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.