Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Id a úřad prace

Od: janadostalova odpovědí: 3 změna:
Dobry den,mam zažadáno o id,jdu po dlouhodobé nemocenské k závodnímu lékaři,ale asi neprojdu,skrz omezeni po letošní operaci páteře a ještě neukončené léčbě po operaci kolene taky letos.Budu muset rozvazat pracovni poměr.Můžu se přihlasit na úp ikdyž jsem zažadala o id? Nemůžu být bez financi než se dozvím jestli a jaky stupeň důchodu mi vůbec daji.A co když mi přiznaji např 3 stupeň při kterem se nesmí být na úp,budu muset nějak vracet podporu za by měsice co budu čekat na posouzeni důchodu,nebo si to nějak stáhnou z důchodu. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

0x

Firma by Vás měla přeřadit na pozici, kterou budete ohledně svého zdravotního stavu zvládat. Na to máte nárok. S dáváním výpovědi určitě počkejte, tohle se řeší úplně jinak.

id
hodnocení

0x

Po ukončení neschopenky závodním lékařem vám vystaví doklad, co můžete a nemůžete vykonávat. To předáte vedoucímu a požádáte o přidělení vhodné práce. Koleno třeba můžete doléčit rehabilitací, na kterou se chodí mimo pracovní dobu. Pokud se taková práce nenajde, budete muset ukončit prac. poměr a přihlásíte se na pracáku. Budete pobírat podporu a hledat vhodné zaměstnání.

V případě uznání 3.stupňe invalidity (nepočítejte s tímto) vám ID bude vyplacen zpětně od data podání a z toho můžete vrátit podporu v nezaměstnosti. Nelze součastně pobírat 3. st.ID a podporu.

hodnocení

0x
Pokud máte nemocenskou, tak nemusíte dávat výpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]