Nejste přihlášen/a.
Mohla bych dostat neschopenku do práce kvůli menstruaci? Nastoupila jsem v říjnu po škole do fabriky a dělá mi opravdu problém v ty dny celou směnu vydržet. Nemám nějaký velký bolesti ale spíš celkovou nevolnost. Ve škole jsem většinou 1-2 dny zůstala doma nebo jsem aspoň necvičila při tělocviku. Mýváme dost přesčasy, 10 až 12 hodin musím stát u pásu, sednout si nemůžu ani jít častěji na záchod.
To byste tu neschopenku musela žádat každý měsíc na "své dny". To by se zaměstnavateli moc nelíbilo. Zkuste si o svých problémech promluvit s gynekologem. Doporučí Vám nějaké léčivo, které by Vám od potíží mohlo ulevit. Pokud se domníváte, že byste lépe zvládala práci v sedě, pak jedině změnit zaměstnání.
Jo, známá takhle taky trpěla, neustále migrény, díky velké ztrátě krve chudokrevnost a věčně nabroušená, nepříjemná ženská. Když jí bylo 40 a měla už dvě děti, šla na odstranění dělohy ze zdravotních důvodů a najednou je z ní veselá ženská bez problémů. Než být každý měsíc neschopná, beru nonstop antikoncepci, abych nemenstruovala a nemusela trpět.
Jsem sice muž, ale snad to nevadí. Běžné to sice není, ale moje žena to takto taky má. Lékař s tím nic rozumného neudělá. Léky proti bolesti pomohou pouze krátkodobě. Naštěstí má možnost si vzít ten první den v práci volno. Ale i v těchto případech se dá získat neschopenka, akorát těžko rozumně vysvětlit zaměstnavateli, proč je to s takovou pravidelností. Jedině přiznat situaci. Po porodu se to trochu zlepšilo, není to takto pokaždé.