Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manžel chce odejít od rodiny - Jak se mám chovat?

Od: matyldaa odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, manžel se chce od nás odstěhovat po dlouhodobých neschodách mezi námi. Je dost rozhodnutý, že po Novém roce odejde. Řekl mi to před týdnem. Máme dvě děti a jsem na mateřské. Já ho mám pořád ráda a asi ani nechci aby odešel, ale co mám dělat? Jet na autopilota nebo co? Prostě nevím. :( Včera po mě večer chtěl sex a já mu jej dala, bylo to pro mě zvlaštní, spis negativní. Ráno mi za něho poděkoval, tak nějak že slušnosti, ale já mu na to řekla, že mu nechci být děvkou, když už semnou nechce žít a než si za mě najde náhradu. Tak mi odvětil, že mě k tomu nenutil a mohla jsem říct ne... Ale to jen tak mimochodem...
Věnuji se dětem a funguji jak mám, jsem na něj slušná, ale mám před ním vůbec chodit nahá a všechno ostatní? Taková ta intimita v manželství? Jsem zmatená. Děkuji všem za odpověď.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Dobrý den. To záleží jen na Vás jak se budete chovat. Pokud je manžel rozhodnutý od rodiny odejít, tak bych si zachovala hrdost a intimní chvíle bych mu neposkytovala. Ale každá jsme jiná. Třeba to mezi vámi ještě není tak úplně ztracené. Komunikujte spolu a zkuste vztah mezi vámi zlepšit. Přece jen máte dvě děti, myslete hlavně na ně!

liska5
hodnocení

8x

Vypravte ho starostlivě, jako děcko na výlet. Vysypejte mu cestu růžemi. Nic mu nevyčítejte, pomozte mu balit. Nejhorší je plazení po kolenou a věšení se mu na krk. Tohle ho nahlodá, on ještě neví, jak to bude mít jinde těžké. Ať jde, Vy teď buďte silná, máte oporu v dětech. Že ho máte ráda, to mu řekněte jednou jedinkrát. Nějakými výstupy s pláčem ta slova ztratí na vážnosti. Na rozvod se čeká dlouho, hlavně kvůli dětem se všechno bude táhnout. A pochybuji, že on podá žádost. Měl by Vám ale jasně dát informaci, jak bude platit výživné, kdy a kolik. Prostě takhle vyřešíte tu krizi ve velkém stylu. Neklást zbytečný odpor, když návrat není vyloučen. Budete od sebe a každý si proberete sám v hlavě, co kdo dělal za chyby. Zkuste se objednat do rodinné poradny. Sama, i když on bude pryč. Držím palce!

arny1
hodnocení

4x

Těžko se radí,jsem chlap,ale jediné co mě napadlo je mu prostě říct že ho máte ráda,,že by jste nechtěla aby odešel.Když to zabere tak vyhledejte pomoc.

senior
hodnocení

3x

Jaké neshody?

Jděte do sebe a zapracujte na tom společně, buďte aktivní. Navrhněte poradnu, komunikujte, kde je chyba.

Zřejmě to není kvůli jiné. Přece neopustí děti, chce je vidět vyrůstat a podílet se na výchově, alimenty nejsou všechno.

Pokud máte děti, tak bojujte, přece ho nenecháte jen tak odejít.

Někde jsem četla, že třeba pomůže krátkodobá či dlouhodobá odluka a potom si oba dva uvědomí, co ztratili a mohou zkusit znova být lepší partneři, manželé, rodiče. Pouvažujte, poraďte se.

hodnocení

2x

První a hlavní bod je proč chce manžel odejít ! Od toho se vše odráží dál.Pokud má ženskou a na 90% to většinou tak je tak je hotovo.

Pokud je důvod jiný není v tom ženská tak bojujte a pokuste se vztah udržet.A napravit společně co se pokazilo nebo kazí.

hodnocení

2x
Základem je to nehrotit a nedělat kvúli tomu bejkárny
Zkuste si o tom promluvit pokud to nezabere tak nic nenaděláte nebudete první a poslední od který utek chlap
Zkuste tomu dát čas
V klidu se na všem domluvte nedělejte si hlavně žádný naschvály a uvidíte zda se to srovná či ne

hodnocení

1x

No ono bude záležet na tom, co způsobují ty neshody mezi Vámi. Tam bude ležet ten "zakopaný pes". Ale jestli to došlo až tak daleko, že se rozhodl k tomu že odejde i přesto, že máte děti a že jste dokonce na mateřské, tak to asi mezi vámi dlouho neklape. Píšete, že "asi" nechcete, aby odešel, takže ani Vy si nejste moc jistá, že byste chtěla ve vztahu pokračovat. Dále píšete, že po Vás chtěl sex a Vy jste mu ho "dala" a zážitek byl pro Vás negaitvní. To je špatné, to nemá smysl, abyste mu jenom podržela. Nahá před ním chodit přece nemusíte. A ani nevím, proč byste měla po bytě chodit nahá a do koupelny za Vámi už asi ani nepůjde, když to mezi vámi neklape. A i kdyby tam vešel a vy byste byla nahá, tak se chovejte normálně. Určitě tam nebude stát a nebude na Vás civět, máte dvě děti, tak už ví jak vypadáte. Ptáte se, jak se máte chovat. No přece normálně. Starat se o děti a o domácnost. Nevím co myslíte tím, "jet na autopilota". To mi přijde hodně divné přirovnání vzhledem k tomu, že mluvíte o manželství.

berger*

Suzymon,autopilot je zařízení v letadle,které udržuje běžný provozní režim. V podstatě piloti sedí s rukama v klíně a jen kontrolují situaci. Lidé (já také) občas tento termín používají. Tazatelka tím asi myslí,že udrží chod domácnosti v běžném režimu,i když na to nemá chuť,náladu,myšlenky.

Aha, tak já se s tím ještě nesetkala a děkuji. Nevěděla jsem, že je to tak běžné. Mně to přišlo v tomto případě takové neosobní, chladné.

hodnocení

1x
Mně by vadilo, kdyby chtěl sex po tom, co řekl. Já bych s ním nic neměla. A chodit nahá, když je v bytě zima? V létě bych to pochopila. Nebo jste otužilá. Dneska jsem viděla chlapa jen v sandálech a ponožkách. Je drzý, že chce sex. To bych mu řekla.

id
hodnocení

0x

Těžko radit, každá by se zachovala jinak. Řekla bych mu, že ho mám stále ráda,ale pokud je rozhodnutý odejít, tak ať to udělá hned a budu mít jistotu, že nebudou rozhádané vánoce, že chci od Nového roku začít jinak a lépe.

Žádné scény, výčiky, pláč, vyhrožování, naschvály. Ať si to chlapec srovná v hlavě. Chtěla bych jen písemný doklad o dohodě v jaké výši bude přispívat na děti.

p.s. k sexu bych se nepřinutila, kdybych 100 x chtěla.

prikld1
hodnocení

0x

A co takhle mu napéci košík buchet na cestu

dd
hodnocení

0x
A kam chce odejít, když nemá jinou babu s bydlem? Nebo snad vlastní jinou nemovitost? To byste měla zjistit, pokud to nevíte, protože třeba jen kecá a čeká co se bude dít, jak ho budete "oprašovat"... *ee*

pet32
hodnocení

0x
Nechala bych ho jít,sex ne, když s vámi nechce být. Třeba po odloučení dojde k rozhodnutí,že se bude chtít vrátit nebo ne. Život je moc krátký.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]