Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájemní smlouva na pozemky

Od: liki12® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, mám teď takový problém. Vlastním pozemky na kterých leží budovy zemědělského družstva. A teď se řeší nové nájemní smlouvy. A já bych chtěl nájemní smlouvu na 5 let. Ale družstvo by chtělo nájemní smlouvu aspoň na 8 let. Prej aby mohli žádat o dotace na budovy atd. Tak teď mi poraďte jestli to je pravda že musí mít takhle dloho platnou nájemní smlouvu kvůli dotacím a nebo to pravda není. Děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x

Žádné nájemné, prodat za výhodnou cenu pro vás. K čemu budete vlastnit zastavěné pozemky? |Jen k tomu, abyste se s majitelem budov čas od času dohadoval o ceně, v případě neplacení se soudil.

hodnocení

0x

Jednoduché. Dejte jim to na 8 let a přiražte na nájemném, ne? A nemusíte shánět další informace.

doplněno 01.12.20 18:51:

@id: Máš sice pravdu, ale nájemné bývá výhodnější!

hodnocení

Mě by ale opravdu zajímalo jestli ty dotace jsou vázány nějakou dobou po kterou to družstvo musí mít ty pozemky pronajaté. Mám k nějaké své důvody.
id

Nelze vám konkrétně odpovědět. Nevíme (vy také ne) podle jakého dotačního programu by nájemce žádal o dotace. To musíte vypátrat u nájemce. O dotacích na nové hospodářské budoví vím, ale že by někdo dostal dotace na staré budovy,které stojí na cizím pozemku, nevím. Existuje vůbec takový dotační program? Hledejte něco podobného

szif.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]