Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obchodování a Daně

Od: elnino* odpovědí: 4 změna:
> Dobrý den, Měl bych několik otázek, viz níže, ohledně obchodování a danění příjmů z této činnosti. Prosím, pouze korektní a relevantní informace. Informací už jsem nashromáždil nespočet, jen jsem nikdy nenalez konkrétní a uspokojivou odpověď.> 1) Daní se 1x ročně při ročním zúčtování daní? (při podávání daňového přiznání)> 2) Daní se příjmy? tzn. zůstatek na tradingovém účtu a zisky vs. ztráty?> 3) Tyto příjmy spadají do - § 10 ostatní příjmy?> 4) Sazba je 15%?> 5) Z těchto příjmů se neodvádí sociální a zdravotní pojištění?> 6) Jak je to u účtu, který mám vedený v cizí měně - např.: Euro nebo Dolar - při zdanění se vypočítá částka na odvod z akutálního kurzu při podávání Daňového přiznání, nebo si musím vést deník, kde budu mít zapsaný každý obchod a ke každému obchodu budu mít zapsaný aktuální kurz v okamžiku uzavření obchodu a v deníku tedy uveden přepočet na CZK? nebo se to nějak neřeší?> 7)Poslední dotaz mám právě v užití zahraničního brokera... Pokud využívám brokera, který je řádně licencován v ČR, odvádím daně v ČR. To mám zjištěné. Má otázka tedy směřuje k tomu, jak je to s daněmi, pokud využívám zahraničního brokera. Např. BDSwiss, má sídlo na Kypru, a nedohledal jsem, zda-li má v ČR licenci. Musí se odvádět daně jak na Kypru, tak i v ČR? nebo stačí pouze odvést daně v ČR?> Děkuji Vám mnohokrát za vstřícnost a za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

3x

Spletl jste si web. Zde je laická poradna a ne účetní nebo daňová kancelář s odborníkem. Informací jste již nashromáždil dost, jak píšete, zde byste dostal další neověřené, nepodložené informace. Podle těchto informací byste určitě nechtěl odvádět daně, průšvih půjde za vámi a ne za námi.

Váš problém patří daňovému poradci, který nebude laikem jako my.

etana*

ovšem tomu by musel zaplatit...

hodnocení

0x
No a co teda obchoduješ? Forex, CFD, Akcie? Protože to není stejné. Kurz pro přepočet vyhlašuje banka na konci roku - průměrný kurz nebo měsíční, případně si vést záznam...

jenda2*
hodnocení

0x

Kdo s tímto obchodováním začal, neměl po čase žádné starosti. O vklad přišel. Pro tento účel je takové obchodování stvořeno. Obrat chamtivé lidi o jejich prachy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]