Nejste přihlášen/a.
Nic násilím. Přes den suché teplo, šálu a Paralen nebo něco podobného. Na noc si srovnat polštář tak, aby hlava nepadala a byla za krkem podložená třeba stočenou šálou, ideálně namazat něčím, jako Voltaren nebo kostivalový gel a spolknout na noc dva Guajacurany. V lékárně bez receptu. Dá se i práškem na spaní. Jak člověk tvrdě spí, svalový blok se rozvolní.Jen tu polohu si zajistit.
Zajímavé je, že pomůže uvolnění palce pravé nohy. Povytáhněte ho z toho základního kloubu a kruťte s ním pomalu, abyste cítil, jak v něm lupe. Levou si kloub držte, pravou natahujte a protáčejte. Ta souvislost je překvapivá. To poznáte, jak je i palec zablokovaný. Může Vám to dělat druhá osoba. Jakmile palec uvolníte, uvolní se i krk.
Dobré je mít doma elektrickou dečku a na ní ležet krční a hrudní páteří a vyhřívat se.
Pak až budete bez bloku, začnete opatrně s cvičením. Napíšu sem nějaké.
Ortopedovi ne. Pokud, tak přímo na rehabilitaci. Není třeba doporučení. Tam Vás vyšetří rehab. lékař a předá fyzioterapeutům.
Mám doma fyzioterapeutku a rehabilitační a když se mi stane něco podobného, obě schovají ruce a v akutním stavu na mě nesahají. Doporučí mi prášek proti bolesti, aby se uvolnily svaly, které jsou z bolesti v křeři a drží ploténky v patologickém postavení, uvolňovací cviky, které se cvičí jen do bolesti, přes ně ne. Najdete je na Jůtubu, videa s komentářem, jak uvolnit krční páteř. A pak mi nalepí tejp. Ten je skvělý.
U nás nelze zajít k rehabilitačnímu lékaři bez žádanky. Stačí žádanka od praktického lékaře, který vám ji ihned vypíše. Čeká se pak několik měsíců (1-3) na termín u rehabilitačního lékaře, který vyšetří a napíše procedury. Na rehabilitace se pak objednává a termín bývá do týdne. Teď je covidová doba, tak možná ani tolik nebude zájem o rehabilitace. Zkuste. I kdyby do té doby byla kční páteř v pořádku, procedury jsou příjemné (masáže, cvičení, bazén...) a zdarma na pojišťovnu. Poukaz na rehabilitaci platí i v případě, že vám potíže zmizí.
K ortopedovi nechoďte. Můžete, ale nevídím důvod. Ortoped léčí klouby, ne páteř. Akutně zablokovaná patří buď k praktickému lékaři anebo do nemocnice na neurologickou pohotovost. Můj praktik obstřiky páteře nedělá. Tak jsem šla přímo do nemocnice a dostala jsem injekce. Paní doktorka říkala, necvičit, nic nedělat, klidový režim a pár dní na prášcích proti bolesti (speciální léky na bolesti páteře jsou pouze na recept). Žádanku na rehabilitaci jsem dostala v nemocnici. Na krční páteř se asi injekce nedávají? To nevím.
Zkuste volně prodejný guajacuran, svalový relaxant, uvolňuje svalovou ztuhlost i kolem páteře. Někdy může dělat ospalost, spíše tedy vyzkoušejte na noc.
Z léků na bolest mi byl předepsán Novalgin (pouze přes recept, dobrý na bolesti zad). Z volně prodejných mi p. doktorka říkala Ibalgin, Nalgesin...apod. Na masáže a natírání a uvolňování svalstva je volně prodejný Almiral gel a dobrá je také Koňská mast hřejivá, ta červená. Po natření prohřívá, což je příjemné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.