Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy se vylečím z mononukleozy

Od: nuzkyruzky odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat. Mám infekční mononukleózu, mám opravdu mírný průběh (cítím se jako zdravá, ale přitom ji mám. Chápete ne? :D), beru antibiotika dnes už třetím, čvrtým dnem a dodržuji vše potřebné, co by se dodržovat mělo. Mám nasazenou tří měsíční dietu (zatím), kterou dodržuji poctivě, dodržuji i pitný režim a jím hodně ovoce a zeleniny, pouze vařené maso a vše nízkotučné, nejím ani sladké a ani slané. Do konce roku 2020 mám přísný zákaz chození do školy atd. Takže dodržuji i to, že sedím celé dny pouze doma. Ven chodím pouze na kontroly do nemocnice. Nevím jestli Vám to nějak pomůže, ale od paní doktorky jsem se dozvěděla, jak jsem byla na kontrole ve středu a pak hned v pátek, tak že mé jaterní testy byly přes 4 a za ty dva dny slezly až na 2,9 (já tomuto moc nerozumím, ale dávám to jako info).

Myslíte, že se vylečím dříve, než je psáno? (cca 6 měsíců je léčba). Blíží se vánoční čas, chtěla bych si ho užít tento rok, když už nás postihl ten covid-19. :(

Děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pet32
hodnocení

0x

Já měla mononukleózu v loňském roce, dva měsíce na neschopence, byla bych asi déle, ale chtěla jsem nastoupit do práce. Držela jsem dietu a po měsíci jsem měla už dobré krevní testy.

pb®
hodnocení

0x
K čemu berete na mírnou mononukleózu antiboika, když je to virová infekce? Zdůvodnil to dokor nějak? Já když měla EBV, tak jsem nemohla dva dny vstát a dojít do práce ani k lékaři. Pak jsem tedy vstala, bolest v krku ukrutná, že jsem slintla do kapesníku, uzliny nateklé všude možně, v tříslech, podpaží, vzadu na krku, játra zvětšená a normálně mě tlačila. V tomhle stavu mi atb v nemocnici dali.
nuzkyruzky
hodnocení

ATB jsem dostala na zanícenou uzlinu, kterou mi dnes vyřízli. ATB by měla ale pomoci i při mono, ale jen trochu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]