Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím, je normální tahle situace? Tchýně požádala o příspěvek na péči, byl jí uznán stupeň 1, na to jsme se hned odvolali a doložili nové lékařské zprávy. Po půl roce přišlo rozhodnutí, že jí příspěvek zvýšili na stupeň 3, ale až od data, kdy jsme doložili nové lékařské zprávy a podali odvolání. To chápu, ale to rozhodnutí o přiznání vyššího příspěvku nám přišlo 2.11.2020 a od té doby nic. Potřebuji potvrzení od ÚP, pro Zdravotní pojišťovnu, aby za mne , jako pečující osobu platil ZP stát. To potvrzení mi pracák nedá, protože jim to rozhodnutí ještě nedošlo! Jako měsíc? A zpětné doplácení příspěvku, také nepřišlo, nevíte jak dlouho to může trvat?
U mně to trvalo téměř rok ale dostanete vše vyplacené zpětně. Rozhodnutí máte a tak je třeba nahlasit na soc. odbor, že jste jediná pečující osoba, tam dostanete potvrzení pro ZP a ČSSZ. Vyplacení peněz pro toto není podstatné..
Ano, na OSSZ se zajde až po ukončení péče s potvrzením, které zpětně dokládá celou dobu péče. Při pečování o osobu nad 18 let se započítává II. stupeň péče a vyšší.
Potvrzení pro zdravotní pojišťovnu si musíte sám vyžádat od ÚP. Nezasílají. Vystavují na žádost pečující osoby. Jste uveden jako pečující osoba, což stačí. Vyplacený příspěvek s tím nesouvisí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.