Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Falešné jméno - poukázka A

Od: adamk odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, chci se zeptat. Budu posílat bazarové zboží na dobírku. Ale nechcu aby dotyčný věděl moje jméno. Napíšu tedy do jméno majitele účtu jine i adresu majitele účtu jinou, falešné do poštovní poukázky A ale číslo účtu bude samozřejmě moje. Dojde mi ta částka i přes tyto údaje které nesedí? Nebo tohle je jedno díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

A co když si příjemce dobírku nevyzvedne a ta se vrátí? To bude fakt sranda *smich* až Vám vrácený balík na falešné jméno a adresu nevydají.

doplněno 29.11.20 12:21:

@lopezz, to se jen můžete domýšlet..každopádně je časté, že si lidi dobírku nepřevezmou a i ta částka za dobírku není zrovna malá.

Taky je možné, že tazatel zamýšlí poslat bezcenné zboží a vydávat ho za cenné zboží, takže v takovém případě by mu bylo zřejmě úplně jedno, jestli by balík byl vydán nebo ne.

adamk
hodnocení

Nejedná se o nic cenného, malá částka. Jde tady o úplně něco jiného. Ale to by nebylo poraďte že kdybyste nebyli zvědaví nebo neprávem osocovali člověka že chce kradnout nebo co :D.. Nemám slov lidi

Ale Adámku už jen z podstaty dotazu vyplývá pokus o podvod.Nebo uveď alespoň jeden PÁDNÝ důvod proč neuvést pravé jméno a platnou adresu!

hodnocení

3x

Peníze vám dojdou,účet se ze jménem nejsou nijak vázané.Ale proč tak?Asi nějaká levota...

doplněno 29.11.20 11:57:

andy123 *palec* a věříte že bych to takovým vykukům přál

@magor jj, přesně tak *smich*

hodnocení

1x

Pokud se nechystáte kupujícího nějakým způsobem ošulit a jednáte fér, nechápu, proč budete tajit své juméno a adresu. Když se chovám tak, jak jsme se dohodli, není třeba se schovávat za cizí identitu. Koupím třeba starší mobil a proč bych neměla vědět, že mi ho poslal Pepa Novák z Ostravy? Na tom přece nic není.

Myslím, že s penězi bude problém. Jak by Vám mohly peníze dojít poukázkou na jméno: Standa Horák. Jabloňová 30, Vsetín, když jste ve skutečnosti Pepek Vyskoč z Prahy - Ďáblic? *bzum*Jaga.

adamk
hodnocení

Poukázka A, na dobírku poté se peníze odeslou na můj účet. Takže si myslíte, že jiné jméno bude problém? Já myslela, že jen stačí správně číslo účtu aby se ta poukázka sparovala jak má. Fakt tam hraje roli to jméno?

hodnocení

1x

V určitých případech lze majitele účtu zjistit i dle čísla účtu. A nemyslím tím to, že někdo by měl známého v konkrétní bance, ve které je účet veden.

el
hodnocení

0x

Jenomže když dotyčný bude chtít zboží vrátit, jelikož mu nebude vyhovovat, tak se asi navrácení svých peněz od vás nedočká - zásilka se bude bůhví kde courat a nakonec se mu vrátí jako k odesílateli zpět.

No právě,s tím asi tazatel počítá!

id
hodnocení

0x

adam v ženském těle :-D Můžeš uvést třeba moje jméno, stejně ti to bude na nic. Když se příjemce obrátí na policii, tak banka vždy vydá jméno majitele účtu, ale nesdělí to příjemci. Bude to řešit policie.

Tak si děvče vyber, buď budeš jednat férově a nebo si posedíš na služebně s podrobným vysvětlením.

senior
hodnocení

0x

Pozorný pošťák a pracovnice v zázemí by si toho měla všimnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]