Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo neví, jestli můžu pít alkohol po 24 hodinách skončení antibiotik.. Jedná se o doxyhexal 200 mg.. Bral jsem 1 denně na boreliozu, jenže ta nebyla nakonec v krvi prokázána, takže to beru zbytečně. Věk 24, prý je to záhul na játra s alkoholem, má někdo zkušenosti? Děkuji za odpovědi
Dotaz z 17. 12. 2018:
Dobrý den, kdy je možné pít alkohol po dobrání Doxahexalu 200? Děkuji
Na dotaz odpovídá:PharmDr. Lukáš Dobrovolný
Hezký den, sérový poločas u doxycyklinu čítá po opakovaných dávkách zhruba 24 hodin. Připomínám, že za cca 5 poločasů se látka z těla vyloučí zcela. Sám bych tedy s klidným svědomím konzumoval alkohol alespoň týden po dobrání DoxyHexalu. Loučí se Lukáš Dobrovolný
Sice jsem je brala jen párkrát v životě, ale malé pivo nebo decku vínka jsem si dala i mezi nimi, A játra mám stále dobrá. Sníží to stres a zlepší trávení.
Trávení po užívání antibiotik zlepší Biopron Premium. Probiotikum, které je určené speciálně po antibiotikách na doplnění zdravé střevní mikroflory, kterou antibiotika zničily. A také lactobacily v mléčných výrobcích jsou vhodné na zažívání. Případně nějaká detoxikační kúra - např. DetoxElixirMax walmark.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.