Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studená či teplá sprcha

Od: sdcds odpovědí: 6 změna:

Čaute, co si myslíte o zařazení studených sprch? Má to opravdu tak velké benefity jak je líčeno na internetu apod.?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já jsem přesvědčená, že studená sprcha nikoho ani nezachránila ani neotužila, jakmile je oblečený jako cibule ve dne i v noci. Jakmile nedokáže překonat chlad na krátký čas. např. 10minut ke tramvaji, 10 minut z tramvaje do tepla budovy. Jasně, že všichni nejezdí tramvají, uvádím to jako příklad. Ale tak nějak + - podobně. Otužilost, to není jen studená sprcha nebo extrém řeka v zimě. Je to běžné chování a přizpůsobování se chladu.

hodnocení

1x

Myslím, že určitě ano. Otužilý člověk má lepší imunitu, ráno studená sprcha stoprocentně probere, prokrví a nabudí. Bohužel to každý nezvládne, studenou se sprchuji spoustu let v létě o odstávce teplé a vždy je to šok, já bych to nedala a nezvykla jsem si.

host
hodnocení

0x

Studená sprcha je výborná než jde člověk do plaveckého bazénu i když má voda ve vyhřívaném bazénu teplou vodu, Nezdá se pak tak studená. To platí pro muže. Ženy z neznámého důvodu prostě vejdou do vody (v bazénu, rybníku, moři), ponoří se a plavou a je jim jedno, jestli je voda studená nebo teplá. Chlapi se osmělují a lezou do vody pomalu, ale to je mimo téma

joudic*
no nevim, drtiva vetsina chlapu, ktere znam, skace po hlave do vody bez crcani v prvnich sekundach, zatimco drtiva vetsina zen, se kterymi jsem se kdy koupal, stoji "pul hodiny" po pas ve vode a ceri vodu kolem sebe, jak kdyby vykonavaly potrebu
Jo,také to znám tak,že muži skáčou do vody na hned a ženy velmi zvolna. Já se tedy celý život vrhám do vody po hlavě (nekdy ne doslova, ale vždy tam vlitnu jako blesk). Mám pár kamarádů, kteří se otužují a nedají na to dopustit. Pak také jsou mezi nimi i ti,kteří by bez ponoření do ledové řeky nepřežili zimu *smich*

Vše.chny ženy, které znám, lezou do vody pozvolna. Já se též ponořím do pasu a čekám chvíli, až se celé tělo ochladí.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]